Porównaj zanim kupisz

Atlas osobliwości kulinarnych jest jak fenomenalny wieloskładnikowy tapas – pożywny, lecz dający się pogryzać po trosze, i pełen nieoczekiwanek. – Tom Colicchio, kucharz i aktywista

Lektura obowiązkowa dla wszelkich jedzących. – Dan Barber, kucharz i autor The Third Plate

Niezwykły festiwal rozmaitości – prezentacja wielu fascynujących sposobów, które ludzkość wymyśliła po to, żeby się najeść. – José Andrés, kucharz, restaurator i założyciel fundacji World Central Kitchen

Ten wyborny przewodnik zatrzymał mnie przy stole od śniadania aż do kolacji. – Kyle MacLachlan, aktor i producent win

SMAKUJ ŚWIAT!

Atlas osobliwości kulinarnych, książka napisana przez ten sam wiecznie atrakcyjny świata zespół, który stworzył Atlas osobliwości, zaprasza na bankiet złożony z niezwykłości. Jesteście gotowi na piwo warzone z mgły w Chile? Na sardyński makaron zwany nićmi Boga? Jest to jednak o niemało więcej niż ledwie menu kuriozalnych przysmaków i zaskakujących dań. Ta przygotowana z rozmachem książka pokazuje, iż nasze życie koncentruje się wokół spraw dotyczących jedzenia. Dotyka historii – na przykład opowiadając o sieci wytwórni sosu rybnego w starożytnym Rzymie. Mówi o kulturze – wyobraźcie sobie 4 miliony pań, które spotykają się w jednym miejscu, by przyrządzić pudding ryżowy. Zaprasza na wyprawę – nawet i na świętą chińską górę Hua Szan, żeby na jej szczycie napić się herbaty. A to dopiero początek.

Tytuł Atlas osobliwości kulinarnych. Przewodnik poszukiwacza smaków Autor Dylan Thuras,Cecily Wong Tłumacz Maciej Potulny Wydawnictwo Sonia Draga EAN 9788366661851 ISBN 9788366661851 Kategoria Literatura\Podróżnicza liczba stron 448 Rok wydania 2022 Oprawa Twarda Wydanie 1
Ta strona używa plików cookies. Dowiedz się więcej o celu ich używania: Czytaj więcej » x

Ta strona używa plików cookies. Czytaj więcej »

x