Porównaj zanim kupisz


Coraz więcej ludzi uświadamia sobie, że jedzenie nie tylko odżywia ciało, lecz może też służyć jako najskuteczniejsze lekarstwo. Niedużo osób zdaje sobie sprawę, że prawda ta została odkryta już przed wiekami w Tybecie. Dzięki tej książce Ty w dodatku możesz skorzystać z przedwiecznych efektywnych technik przywracania zdrowia duszy i ciała.

Autorzy, opierając się na tybetańskiej nauce o harmonii, obalają najczęstsze mity żywieniowe i ujawniają co się za nimi kryje. Dzięki nim dowiesz się, dlaczego człowiek nie jest wszystkożerny, a margaryna wcale nie jest ulepszona od masła. Poznasz dodatkowo całą prawdę o mleku, słodzikach, cholesterolu i napojach energetycznych. Gdy już dowiesz się, czego powinieneś unikać, nauczysz się także wybierać odpowiednie dla siebie pożywienie. Pomocne w tym będą znane od stuleci w Tybecie 3 siły, 6 kierunków smakowych, a także 8 potencji.

Opierając się na powyższych wartościach zaczniesz rozróżniać typy ludzi według zapotrzebowania ich organizmów i odpowiednią dla nich żywność. Nauczysz się tym samym dbać o jelita i gwarantujesz sobie ich zdrowie na długie lata. Dowiesz się, dlaczego osoby urodzone poprzez cesarskie cięcie posiadają z nimi problem i w jaki sposób może pomóc olej z czarnuszki. Uzyskasz zupełnie świeże spojrzenie na miażdżycę, wypalenie zawodowe, otyłość i uzależnienie od słodyczy. Dzięki wykorzystaniu medycyny żywieniowej złagodzisz także takie choroby, jak raka, choróby skóry i schorzenia umysłowe. Jedz na zdrowie.
Tytuł Uzdrawianie żywnością Autorzy Florian Uberall, Andrea Uberall Wydawnictwo Vital EAN 9788365404565 ISBN 9788365404565 Kategoria Poradniki\Uroda i zdrowie liczba stron 200 Format 14.5x20.5x1 cm Rok wydania 2017 Oprawa Miękka Wydanie 1 Waga 0.252 kg
Ta strona używa plików cookies. Dowiedz się więcej o celu ich używania: Czytaj więcej » x

Ta strona używa plików cookies. Czytaj więcej »

x