REA - Usługi żywieniowe w hotelarstwie. Hotelarstwo Podręcznik do nauki zawodu technik hotelarstwa. Szkoły ponadgimnazjalne. Tom IV Podręcznik do nauki zawodu technik hotelarstwa na poziomie technikum w zakresie kwalifikacji T.12 (Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie).
Omawia zagadnienia związane z usługami gastronomicznymi. Kładzie obfity nacisk na racjonalne odżywianie się, komponowanie jadłospisu, a także wizerunek zawodowy pracownika. Szczegółowo pokazuje rodzaje śniadań serwowanych w hotelu.
Na wielu ilustracjach prezentuje wyposażenie sali konsumpcyjnej. Podaje specjalistyczne nazewnictwo hotelarskie francuskie i angielskie. Posiada liczne poręczne wskazówki dotyczące nakrywania stołu i prac w przygotowalni kelnerskiej.
pokazuje pożądane zachowania w pracy, dzięki temu wytwarza postawę odpowiedzialnego i zaangażowanego pracownika, powiększając tym samym szanse ucznia na rynku pracy.
Ta strona używa plików cookies. Czytaj więcej »