Nareszcie głos rozsądku i mocna porcja wiedzy w dyskusji o zdrowym odżywianiu!
użyteczny i konieczny przewodnik po tym, co „ekologiczne", „konwencjonalne", „wolne od" i...
„ Naturalne " odżywianie to cel prawdziwego wyścigu, w którym od lat biorą udział dietetycy, celebryci, media i my sami. Jednak nasze poglądy w tej kwestii wcale nie są ugruntowane. Niepokojeni i z dezorientowani coraz to nowymi alarmami pojawiającymi się w mediach na temat krzywdzącości kolejnych części, utwierdziliśmy się w przekonaniu, że „ manipulowanie " żywnością to największe zło, zapominając, że rośliny udoskonalamy od początków rolnictwa.
Na czym opieramy pewność, iż pomarańczowy to naturalny odcień marchewki? Albo ryż, po który sięgamy w sklepie, jest naprawdę ekologiczny? Czy istnieje coś takiego jak „ nadwrażliwość na gluten "?
by sprawdzić jakość i pochodzenie tego, co trafia na nasz talerz, i rozwiać liczne wątpliwości autorzy – włoscy naukowcy: chemik i biotechnolożka znana z bestsellerowego poradnika Bez parabenów. Jak bronić się przed kosmetycznymi oszustwami i mądrze dbać o urodę – opisują historię pokarmów, analizują dowody zgromadzone przez badaczy i wsłuchują się w prastarą mądrość rolników. Dzięki ich pełnemu pasji spojrzeniu, a także rzetelnym objaśnieniom możemy wreszcie dokonać świadomego wyboru jako klienci, bez obaw, że działamy „ przeciw naturze ".
Ta strona używa plików cookies. Czytaj więcej »