Dziurawiec zwyczajny to roślina szeroko rozpowszechniona na świecie. Występuje naturalnie na terenach północnoafrykańskich, zachodnioazjatyckich, południowoamerykańskich oraz europejskich. W Polsce...
Babka szerokolistna występuje na terenach europejskich oraz w Azji Północnej i Środkowej. Zbieramy ją od maja do września. Zioło nazywane jest także babką pospolitą, zwyczajną, szeroką, wielką i...
Jemioła to zielony kulisty, pasożytniczy krzew, który rośnie na konarach i pniach drzew. Tradycyjnie kojarzy się z wieszaną pod sufitem ozdobą świąteczną, pod którą trzeba się pocałować, natomiast...
Herbatkę mistrzowską mogą popijać dorośli i dzieci przez długi czas, a nawet całe życie. W jej skład wchodzą między innymi specjalnie dobrane pąki kwiatu dziewanny. Typowy aromat kojącego majeranku...
Kocanka występuje na terenie większości krajów Europy, a także na Syberii. W Polsce możemy spotkać ją na wydmach, nieużytkach, czasami na dodatek w lasach. Lubi glebę piaszczystą i suchą. Kwitnie...
Herbatka EcoBlik Hetmańska to niezwykła kombinacja. Swój znakomity aromat zawdzięcza ona połączeniu lebiodki i majeranku. Obecność zaś babki lancetowatej i ślazu – równocześnie liści, jak i jego...
Przytulia to roślina o bardzo niebanalnej historii. Choć już od dawna zielarze stosowali ją na przeróżne dolegliwości. Przytulia występuje praktycznie na całej powierzchni Europy i w Zachodniej...
Herbatka EcoBlik Dworska to niezwykłe połączenie bogactwa przywrotnika, krwawnika, jasnoty białej z babką szerokolistną i słonecznym nagietkiem. Taka delikatna, ożywiająca herbatka bez wątpienia...
Herbatka Ziemiańska cechuje się szczególnie subtelnym smakiem. Jest to kompilacja młodych listków poziomki, jeżyny i czarnej porzeczki i mnogość aromatu kwiatu głogu i czerwonych owoców jarzębiny....
Herbatka EcoBlik Magnacka to kojąca w smaku mieszanka pięciu ziół. Bogaty aromat wyrazistego dziurawca, orzeźwiającej melisy i delikatnego rumianku nie tylko wprowadza w świetny nastrój, lecz także...
Herbatka EcoBlik Ambrozja to pachnąca letnim słońcem herbatka, wyśmienity sposób na dokuczliwe zimno. Przyjemnie rozgrzewająca, subtelnie łączy w sobie delikatność macierzanki i rumianku i...
Herbatka EcoBlik Królewska to intensywna jednocześnie w smaku, jak i aromacie kompilacja specjalnie przypasowanych ziół. Zawarte w niej kwiaty nagietka i krwawnika ponadto wprowadzają nieco...
Wierzbownica drobnokwiatowa to zioło z typu Epilobium. Jej cechy lecznicze są poprawnie znane w Europie i Azji, gdzie w głównej mierze występuje. Podobnie jak inne rośliny z grupy Epilobium,...
Głóg to krzew osiągający wysokość 2 metrów, który w maju i czerwcu zachwyca wyglądem, a także zapachem swych białych, czerwonych i bladoróżowych kwiatów. Głóg w medycynie ludowej oraz każdego...
Kurdybanek bluszczyk to zioło szeroko znane w Europie. Występuje na większości jej terenów, a w Polsce klasyfikuje się go jako roślinę pospolitą, rosnącą przede wszystkim w lasach i na przydrożach....
Pai Mu Tan to jedna z najszczególniej klasycznych, a także najlepszych białych herbat. Pochodzi z Fujianu, południowo-wschodniej prowincji Chin. Pai Mu Tan stanowi mieszankę młodych listków, a...
Kozłek lekarski rośnie w Europie, Azji, Ameryce Północnej. W Polsce jest nad wyraz modny, występuje pospolicie, lecz może być także uprawiany. Typowo możemy go spotkać na terenach wilgotnych, w...
Przetacznik leśny, zwany przetacznikiem lekarskim, jest zielem pomocnym w leczeniu wielu dolegliwości, za co jest doceniany od wielu lat. Używany był w formie okładów, które zmniejsza trądzik i...
Babka szerokolistna występuje na terenach europejskich, a także w Azji Północnej i Środkowej. Zbieramy ją od maja do września. Zioło nazywane jest w dodatku babką pospolitą, zwyczajną, szeroką,...
Czystek naturalny jest nadzwyczajny do popijania zamiast zwykłej herbaty. Gromadzi naturalnie występujące przeciwutleniacze. Pomaga chronić komórki i tkanki przed utlenianiem. 100 g.
Przywrotnik to roślina występująca na terenie Europy, zwykle w zaroślach, na mokrych łąkach czy podmokłych obrzeżach lasów. Kwitnie od maja do czerwca, a w celach leczniczych wykorzystuje się jej...
Bez czarny to szeroko rozprzestrzeniona w Europie i w Polsce roślina. Jest popularną rośliną wykorzystywaną w celach leczniczych od wieków. W medycynie ludowej bez czarny wykorzystywany był do...
Mięta pieprzowa oszałamia swoim swieżym smakiem i aromatem. Ma bardzo obfite użycie spożywcze. Miętę stosuje się jako przyprawę do sałatek, serów, potraw mięsnych czy zup. Polecamy przygotowanie...
Dziurawiec zwyczajny to roślina szeroko rozpowszechniona na świecie. Występuje naturalnie na terenach północnoafrykańskich, zachodnioazjatyckich, południowoamerykańskich i europejskich. W Polsce...