Babka szerokolistna występuje na terenach europejskich i w Azji Północnej i Środkowej. Zbieramy ją od maja do września. Zioło nazywane jest dodatkowo babką pospolitą, zwyczajną, szeroką, wielką...
Jemioła to zielony kulisty, pasożytniczy krzew, który rośnie na konarach i pniach drzew. Konwencjonalnie kojarzy się z wieszaną pod sufitem ozdobą świąteczną, pod którą trzeba się pocałować,...
Herbatkę profesjonalną mogą popijać dorośli i dzieci poprzez długi czas, a choćby całe życie. W jej skład wchodzą pomiędzy innymi specjalnie dopasowane pąki kwiatu dziewanny. Charakterystyczny...
Kocanka występuje na terenie większości krajów Europy oraz na Syberii. W Polsce możemy spotkać ją na wydmach, nieużytkach, czasami również w lasach. Lubi glebę piaszczystą i suchą. Kwitnie od lipca...
Herbatka EcoBlik Hetmańska to niezwykła kompilacja. Swój nadzwyczajny aromat zawdzięcza ona połączeniu lebiodki i majeranku. Występowanie zaś babki lancetowatej, a także ślazu – jednocześnie liści,...
Przytulia to roślina o nad wyraz ciekawej historii. Choć już od dawna zielarze stosowali ją na przeróżne dolegliwości. Przytulia występuje praktycznie na całej powierzchni Europy oraz w Zachodniej...
Herbatka EcoBlik Dworska to niezwykłe połączenie bogactwa przywrotnika, krwawnika, jasnoty białej z babką szerokolistną, a także słonecznym nagietkiem. Taka delikatna, ożywiająca herbatka bez...
Herbatka EcoBlik Magnacka to kojąca w smaku mieszanka pięciu ziół. Bogaty aromat wyrazistego dziurawca, orzeźwiającej melisy i delikatnego rumianku nie tylko wprowadza w perfekcyjny nastrój, lecz...
Herbatka EcoBlik Ambrozja to pachnąca letnim słońcem herbatka, świetny sposób na dokuczliwe zimno. Przyjemnie rozgrzewająca, subtelnie łączy w sobie delikatność macierzanki i rumianku i wyrazisty...
Herbatka EcoBlik Królewska to intensywna zarówno w smaku, jak i aromacie kombinacja specjalnie przypasowanych ziół. Zawarte w niej kwiaty nagietka i krwawnika ponadto wprowadzają nieco słodkawe...
Herbatka Ziemiańska cechuje się stanowczo subtelnym smakiem. Jest to kompozycja młodych listków poziomki, jeżyny i czarnej porzeczki oraz różnorodność aromatu kwiatu głogu i czerwonych owoców...
Wierzbownica drobnokwiatowa to zioło z rodzaju Epilobium. Jej cechy lecznicze są dobrze znane w Europie i Azji, gdzie najczęściej występuje. Podobnie jak inne rośliny z grupy Epilobium, używane są...
Kurdybanek bluszczyk to zioło szeroko znane w Europie. Występuje na większości jej terenów, a w Polsce klasyfikuje się go jako roślinę pospolitą, rosnącą typowo w lasach i na przydrożach....
Pai Mu Tan to jedna z najbardziej tradycyjnych, a także najkorzystniejszych białych herbat. Pochodzi z Fujianu, południowo-wschodniej prowincji Chin. Pai Mu Tan stanowi mieszankę młodych listków i...
Kozłek lekarski rośnie w Europie, Azji, Ameryce Północnej. W Polsce jest wyjątkowo popularny, występuje pospolicie, ale może być także uprawiany. Zwykle możemy go spotkać na terenach wilgotnych, w...
Przetacznik leśny, zwany przetacznikiem lekarskim, jest zielem pomocnym w leczeniu wielu dolegliwości, za co jest doceniany od wielu lat. Używany był w formie okładów, które ogranicza trądzik i...
Babka szerokolistna występuje na terenach europejskich, a także w Azji Północnej i Środkowej. Zbieramy ją od maja do września. Zioło nazywane jest również babką pospolitą, zwyczajną, szeroką,...
Czystek naturalny jest doskonały do popijania zamiast zwykłej herbaty. Posiada naturalnie występujące przeciwutleniacze. Pomaga bronić komórki i tkanki przed utlenianiem. 100 g.
Przywrotnik to roślina występująca na terenie Europy, typowo w zaroślach, na mokrych łąkach czy podmokłych obrzeżach lasów. Kwitnie od maja do czerwca, a w celach leczniczych wykorzystuje się jej...
Bez czarny to szeroko rozprzestrzeniona w Europie oraz w Polsce roślina. Jest popularną rośliną używaną w celach leczniczych od wieków. W medycynie ludowej bez czarny stosowany był do leczenia...
Głóg to krzew osiągający wysokość 2 metrów, który w maju i czerwcu olśniewa wyglądem i zapachem swoich białych, czerwonych i bladoróżowych kwiatów. Głóg w medycynie ludowej oraz każdego miłośnika...
Tatarak rośnie nad brzegami jezior i stawów, a także wolno płynących rzek. Występuje w całej Europie, ale także w Azji i Ameryce Północnej. Sprawdza się zwłaszcza przy dolegliwościach układu...
Mięta pieprzowa olśniewa swym swieżym smakiem i aromatem. Ma szczególnie obszerne zastosowanie spożywcze. Miętę stosuje się jako przyprawę do sałatek, serów, potraw mięsnych czy zup. Polecamy...
Dziurawiec zwyczajny to roślina szeroko rozpowszechniona na świecie. Występuje naturalnie na terenach północnoafrykańskich, zachodnioazjatyckich, południowoamerykańskich, a także europejskich. W...