Naczelną ideą podręcznika jest całościowe, systemowe ujęcie problematyki finansów gospodarki narodowej. Omawiane zagadnienia zostały podzielone na trzy części. Pierwsza część dotyczy pieniądza i...
Podręcznik skierowany do uczniów kształcących się w zawodach kucharz oraz technik żywienia i usług gastronomicznych. Realizuje treści z zakresu kwalifikacji T.6 (Sporządzanie potraw i napojów)....
Podręcznik mieści wiadomości o sztuce, jej narodowym i ogólnoludzkim dziedzictwie kulturowym. Został napisany dostępnym, zrozumiałym językiem trafiającym do uczniów. Wiadomości dotyczące sztuki...
Publikacja skierowana jest do uczniów szkół ponadgimnazjalnych kształcących się w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych oraz kucharz. Realizuje treści z zakresu kwalifikacji T.6....
Mimo tytułu, podręcznik Wojna i wojskowość nie jest skierowany wyłącznie do miłośników militariów. Pokazuje największych wodzów w dziejach świata - takich jak Aleksander szeroki czy Napoleon -, a...
Podręcznik do nauki zawodów fryzjer i technik usług fryzjerskich realizujący treści z zakresu części 1 kwalifikacji A.19 (wykonywanie zabiegów pielęgnacyjnych włosów). Pokazuje wiedzę i uczy...
Podręcznik do nauczania w zawodach technik mechanik oraz operator obrabiarek skrawających realizujący treści z zakresu drugiej części kwalifikacji M. 19 (realizowanie obróbki na konwencjonalnych...
PrezentacjaAutorzy: Roland Dittrich, Małgorzata Multańska, Barbara KujawaKlasa: 1, szkoły ponadgimnazjalneNr dopuszczenia: 758/1/2015ISBN: 9788326224287Format: A4ilość stron: 88Wydanie jest częścią...
Podręcznik demonstruje kwestie pojmowania obywatelstwa od starożytności do czasów najnowszych. Pokazuje relacje między władzą papieża i cesarza w przeciętniewieczu. Przedstawia funkcjonowanie sejmu...
Publikacja skierowana do uczniów kształcących się w zawodach fryzjer i technik usług fryzjerskich. Realizuje treści z zakresu kwalifikacji A.19 (wykonywanie zabiegów fryzjerskich).Publikacja...
Publikacja asygnowana do funkcjonalnej nauki zawodu technik ekonomista w zakresie kwalifikacji A.35. Prowadzenie działalności w organizacji. Dzięki tej publikacji uczeń może kształtować...
Ćwiczenia redakcyjne dla uczniów klas 7-8 zawierają jedenaście rozdziałów poświęconych formom wypowiedzi przewidzianym w podstawie programowej na ten etap kształcenia. Są nieprzeciętnym...
Podręcznik jest asygnowany do nauki zawodów z branży elektronicznej, informatycznej i elektrycznej (technik mechatronik, technik elektryk, technik informatyk, technik elektronik). Przekazuje wiedzę...
Publikacja przeznaczona dla uczniów i słuchaczy szkół oraz placówek kształcących kandydatów do pracy w branży samochodowej. Skrupulatnie przedstawiono w niej przepisy i zasady ruchu drogowego i...
Książka asygnowana jest dla dzieci 6-7 letnich, wchodzących w świat matematyki. Postacią, która przybliża dzieciom kolejne liczby jest Pan Jedynak. Każda bajka poświęcona jest innej liczbie. Zabawy...
Publikacja dedykowana do kształcenia praktycznego w zawodzie technik usług fryzjerskich realizująca treści z zakresu kwalifikacji A.23 (Projektowanie fryzur), do użycia podczas zajęć w...
Podręcznik do nauki zawodu technik ekonomista realizujący treści z zakresu 3 części kwalifikacji A.35 (Planowanie, analiza ekonomiczna i sprawozdawczość). Pokazuje wiedzę i uczy umiejętności...
Podręcznik do nauki zawodu technik pojazdów samochodowych realizuje treści z zakresu pierwszej części kwalifikacji M.42 (organizowanie obsługi pojazdów samochodowych). W książce omówiono m.in....
Podręcznik do nauki zawodu technik pojazdów samochodowych, realizujący treści z zakresu drugiej części kwalifikacji M.42 (nadzorowanie obsługi pojazdów samochodowych). W książce zawarte zostały...
Publikacja przeznaczona do funkcjonalnej nauki zawodu technik informatyk w zakresie kwalifikacji E.12 (Montaż i eksploatacja komputerów osobistych oraz maszyn peryferyjnych). Została opracowana z...
Podręcznik do nauki zawodu technik mechanik realizujący treści z zakresu pierwszej części kwalifikacji M.44 (Organizowanie procesów obróbki i montażu części sprzętów i maszyn).Planowanie procesów...
Podręcznik pomaga zdobyć wiedzę i opanować umiejętności wyróznione w Podstawie kształcenia w zawodzie. Stanowią one podbudowę do kształcenia w zawodach: kucharz, technik żywienia i usług...