seria czterech publikacji dla czterech grup wiekowych – każda skupiona wokół kształtowania umiejętności prowadzących do nauki pisania.Grafomotoryka. Trzylatek – kolorowanie prostych ilustracji...
Zbiór zadań stanowi uzupełnienie podręcznika Obsługa magazynów. Kwalifikacja SPL.01. Część 2. Zadania w zbiorze zadań zostały opracowane zgodnie z wymaganiami podstawy programowej 2019. Zostały...
Podręcznik skierowany do uczniów kształcących się w zawodach kucharz, a także technik żywienia i usług gastronomicznych. Realizuje treści z zakresu kwalifikacji T.6 (Sporządzanie potraw i napojów)....
Podręcznik gromadzi wiadomości o sztuce, jej narodowym i ogólnoludzkim dziedzictwie kulturowym. Został napisany dostępnym, zrozumiałym językiem trafiającym do uczniów. Wiadomości dotyczące sztuki...
Publikacja skierowana jest do uczniów szkół ponadgimnazjalnych kształcących się w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych i kucharz. Realizuje treści z zakresu kwalifikacji T.6....
Podręcznik do nauki zawodów fryzjer i technik usług fryzjerskich realizujący treści z zakresu części 1 kwalifikacji A.19 (realizowanie zabiegów pielęgnacyjnych włosów). Przedstawia wiedzę i uczy...
Mimo tytułu, podręcznik Wojna i wojskowość nie jest skierowany wyłącznie do wielbicieli militariów. Przedstawia największych wodzów w dziejach świata - takich jak Aleksander duży czy Napoleon -...
Podręcznik do nauczania w zawodach technik mechanik oraz operator obrabiarek skrawających realizujący treści z zakresu drugiej części kwalifikacji M. 19 (wykonywanie obróbki na konwencjonalnych...
Podręcznik pokazuje kwestie pojmowania obywatelstwa od starożytności do czasów najnowszych. Ukazuje relacje pomiędzy władzą papieża i cesarza w przeciętniewieczu. Pokazuje funkcjonowanie sejmu...
Kak dieła? to nowo opracowany trzyczęściowy kurs języka rosyjskiego dla szkół ponadgimnazjalnych. Powstał on na bazie poprzedniej szeroko znanej dwuczęściowej linii (Kak dieła? 1. Podręcznik dla...
Publikacja skierowana do uczniów kształcących się w zawodach fryzjer i technik usług fryzjerskich. Realizuje treści z zakresu kwalifikacji A.19 (wykonywanie zabiegów fryzjerskich).Publikacja...
Publikacja asygnowana do funkcjonalnej nauki zawodu technik ekonomista w zakresie kwalifikacji A.35. Prowadzenie działalności w organizacji. Dzięki tej publikacji uczeń może kształtować...
Druga część podręcznika Przeszłość i dziś dla klasy 1 zawiera trzy działy odpowiadające epokom historycznoliterackim. Są to Renesans, Barok, Oświecenie. Materiał nauczania jest ułożony...
Podręcznik jest dedykowany do nauki zawodów z branży elektronicznej, informatycznej i elektrycznej (technik mechatronik, technik elektryk, technik informatyk, technik elektronik). Przekazuje wiedzę...
Ćwiczenia redakcyjne dla uczniów klas 7-8 zawierają jedenaście rozdziałów poświęconych formom wypowiedzi przewidzianym w podstawie programowej na ten etap kształcenia. Są rewelacyjnym uzupełnieniem...
Publikacja dedykowana dla uczniów i słuchaczy szkół oraz placówek kształcących kandydatów do pracy w branży samochodowej. Starannie przedstawiono w niej przepisy i zasady ruchu drogowego, a także...
Publikacja dedykowana do kształcenia praktycznego w zawodzie technik usług fryzjerskich realizująca treści z zakresu kwalifikacji A.23 (Projektowanie fryzur), do wykorzystania w trakcie zajęć w...
Podręcznik do nauki zawodu technik pojazdów samochodowych realizuje treści z zakresu pierwszej części kwalifikacji M.42 (organizowanie obsługi pojazdów samochodowych). W książce omówiono m.in....
Podręcznik do nauki zawodu technik ekonomista realizujący treści z zakresu 3 części kwalifikacji A.35 (Planowanie, analiza ekonomiczna i sprawozdawczość). Ukazuje wiedzę i uczy umiejętności...
Podręcznik do nauki zawodu technik pojazdów samochodowych, realizujący treści z zakresu drugiej części kwalifikacji M.42 (nadzorowanie obsługi pojazdów samochodowych). W książce zawarte zostały...
Publikacja przeznaczona do ergonomicznej nauki zawodu technik informatyk w zakresie kwalifikacji E.12 (Montaż i eksploatacja komputerów osobistych, a także urządzeń peryferyjnych). Została...
Podręcznik pomaga zdobyć wiedzę i opanować umiejętności wyróznione w Podstawie kształcenia w zawodzie. Stanowią one podbudowę do kształcenia w zawodach: kucharz, technik żywienia i usług...
Podręcznik do nauki zawodu technik mechanik realizujący treści z zakresu pierwszej części kwalifikacji M.44 (Organizowanie procesów obróbki i konstrukcji części urządzeń i maszyn).Planowanie...
Zeszyt ćwiczeń jest ściśle skorelowany z podręcznikiem i stanowi idealne uzupełnienie materiału. Atrakcyjne zadania o zróżnicowanym stopniu trudności zezwalają na powtórzenie wiedzy, rozbudzają...