Podręcznik do nauki języka niemieckiego w zawodzie technik hotelarstwa. Uczy słownictwa standardowego dla branży turystyczno-hotelarskiej. Kładzie nacisk na zwroty i wyrażenia przydatne w pracy...
kolekcja czterech publikacji dla czterech grup wiekowych – każda skupiona wokół kształtowania umiejętności prowadzących do nauki pisania.Grafomotoryka. Trzylatek – kolorowanie prostych ilustracji...
Zbiór zadań stanowi uzupełnienie podręcznika Obsługa magazynów. Kwalifikacja SPL.01. Część 2. Zadania w zbiorze zadań zostały opracowane zgodnie z wymogimi podstawy programowej 2019. Zostały...
Podręcznik skierowany do uczniów kształcących się w zawodach kucharz oraz technik żywienia i usług gastronomicznych. Realizuje treści z zakresu kwalifikacji T.6 (Sporządzanie potraw i napojów)....
Podręcznik posiada wiadomości o sztuce, jej narodowym i ogólnoludzkim dziedzictwie kulturowym. Został napisany przystępnym, zrozumiałym językiem trafiającym do uczniów. Wiadomości dotyczące sztuki...
Publikacja skierowana jest do uczniów szkół ponadgimnazjalnych kształcących się w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych oraz kucharz. Realizuje treści z zakresu kwalifikacji T.6....
Mimo tytułu, podręcznik Wojna i wojskowość nie jest skierowany wyłącznie do fanów militariów. Ukazuje największych wodzów w dziejach świata - takich jak Aleksander pokaźny czy Napoleon - oraz...
Podręcznik do nauki zawodów fryzjer i technik usług fryzjerskich realizujący treści z zakresu części 1 kwalifikacji A.19 (realizowanie zabiegów pielęgnacyjnych włosów). Ukazuje wiedzę i uczy...
Podręcznik do nauczania w zawodach technik mechanik, a także operator obrabiarek skrawających realizujący treści z zakresu drugiej części kwalifikacji M. 19 (wykonywanie obróbki na klasycznych...
Podręcznik przedstawia kwestie pojmowania obywatelstwa od starożytności do czasów najnowszych. Przedstawia relacje pomiędzy władzą papieża i cesarza w średniowieczu. Prezentuje funkcjonowanie sejmu...
Publikacja skierowana do uczniów kształcących się w zawodach fryzjer i technik usług fryzjerskich. Realizuje treści z zakresu kwalifikacji A.19 (realizowanie zabiegów fryzjerskich).Publikacja...
Publikacja przeznaczona do użytecznej nauki zawodu technik ekonomista w zakresie kwalifikacji A.35. Prowadzenie działalności w organizacji. Dzięki tej publikacji uczeń może kształtować umiejętności...
Ćwiczenia redakcyjne dla uczniów klas 7-8 zawierają jedenaście rozdziałów poświęconych formom wypowiedzi przewidzianym w podstawie programowej na ten etap kształcenia. Są genialnym uzupełnieniem...
Podręcznik jest asygnowany do nauki zawodów z branży elektronicznej, informatycznej i elektrycznej (technik mechatronik, technik elektryk, technik informatyk, technik elektronik). Przekazuje wiedzę...
Publikacja przeznaczona dla uczniów i słuchaczy szkół i placówek kształcących kandydatów do pracy w branży samochodowej. Skrupulatnie przedstawiono w niej przepisy i zasady ruchu drogowego oraz...
Publikacja przeznaczona do kształcenia użytecznego w zawodzie technik usług fryzjerskich realizująca treści z zakresu kwalifikacji A.23 (Projektowanie fryzur), do wykorzystania w trakcie zajęć w...
Podręcznik do nauki zawodu technik ekonomista realizujący treści z zakresu 3 części kwalifikacji A.35 (Planowanie, analiza ekonomiczna i sprawozdawczość). Demonstruje wiedzę i uczy umiejętności...
Podręcznik do nauki zawodu technik pojazdów samochodowych realizuje treści z zakresu pierwszej części kwalifikacji M.42 (organizowanie obsługi pojazdów samochodowych). W książce omówiono m.in....
Podręcznik do nauki zawodu technik pojazdów samochodowych, realizujący treści z zakresu drugiej części kwalifikacji M.42 (nadzorowanie obsługi pojazdów samochodowych). W książce zawarte zostały...
Publikacja przeznaczona do poręcznej nauki zawodu technik informatyk w zakresie kwalifikacji E.12 (Montaż i eksploatacja komputerów osobistych oraz sprzętów peryferyjnych). Została opracowana z...
Podręcznik do nauki zawodu technik mechanik realizujący treści z zakresu pierwszej części kwalifikacji M.44 (Organizowanie procesów obróbki i konstrukcji części sprzętów i maszyn).Planowanie...
Podręcznik pomaga zdobyć wiedzę i opanować umiejętności wyodrębnione w Podstawie kształcenia w zawodzie. Stanowią one podbudowę do kształcenia w zawodach: kucharz, technik żywienia i usług...
Zeszyt ćwiczeń jest ściśle skorelowany z podręcznikiem i stanowi rewelacyjne uzupełnienie materiału. Interesujące zadania o najróżniejszym stopniu trudności pozwalają na powtórzenie wiedzy,...
Publikacja asygnowana do praktycznej nauki zawodu technik logistyk w zakresie kwalifikacji A.30. Organizacja i monitorowanie przepływu zasobów i informacji w procesach produkcji, dystrybucji i...