Maria Konopnicka budujeła wiersze dla dzieci na przełomie XIX i XX. W swoich wierszykach odkrywa przed dziećmi świat wiejskiej przyrody, lasy, w których żyją dzikie zwierzęta. Dzieci za sprawą jej...
Podręcznik asygnowany dla uczniów szkół kształcących w zawodzie technik technice żywności w technikach i szkołach policealnych. Podręcznik dedykowany dla uczniów szkół kształcących w zawodzie...
Podręcznik do nowej podstawy programowej dedykowany do nauki zawodu technik obsługi turystycznej. Dopuszczony do użytkowania szkolnego. Rok dopuszczenia MEN: 2014. Autorzy: A. Swastek, D....
Żywienie i usługi gastronomiczne. Cz. V. Działalność gospodarcza w gastronomii jest podręcznikiem przeznaczonym dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług...
"Zeszyt Ćwiczeń" jest uzupełnieniem podręcznika Cafe Creme 2 - poszerza materiał nauczania zawarty w podręczniku: rubryki Vocabulaire et orthographe, Grammaire, a także Expression...
Zbiór ćwiczeń,,Planowanie i ocena żywienia" to innowacyjny pakiet zadań przygotowujący ucznia technikum albo słuchacza kursu do egzaminu z kwalifikacji T.15. Organizacja żywienia i usług...
Zbiór zadań asygnowany dla zawodu technik hotelarstwa w zakresie kwalifikacji TG.12. Planowanie i realizacja usług w recepcji. Zawiera 5 zestawów, w skład których wchodzą testy i zadania...
PODSTAWA PROGRAMOWA 2019 r. Zbiór dedykowany dla zawodu technik hotelarstwa w zakresie kwalifikacji HGT.03. "Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie". Zawiera 5 zestawów....
Zbiór asygnowany dla zawodu technik obsługi turystycznej w zakresie kwalifikacji T.13. "Planowanie i realizacja imprez i usług turystycznych". Posiada 8 zestawów, w skład których wchodzą...
Książka ta jest kontynuacją wydanego wcześniej zbioru zadań Na olimpijskim szlaku. Przeznaczona jest przede wszystkim dla uczniów szkół podstawowych i gimnazjów, chociaż niektóre jej rozdziały mogą...
Niniejsza książka jest zestawem dziesięciu sprawdzianów obejmujących zadania z matematyki dla uczniów kończących szkołę podstawową. Sprawdzian na koniec szkoły podstawowej składa się z dwóch...
Od 2015 roku na koniec klasy szóstej szkoły podstawowej uczniowie piszą sprawdzian według nowej, zmodyfikowanej formuły. W części dotyczącej języka polskiego znajdują się zadania sprawdzające...
Żywienie i usługi gastronomiczne Cz. VI Zasady żywienia jest podręcznikiem asygnowanym dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych w...
"Zadania z konkursów chemicznych dla gimnazjalistów" to książka, w której zostały zebrane zestawy zadań konkursowych z kilku województw (kujawsko-pomorskiego, łódzkiego, mazowieckiego,...
Zbiór ćwiczeń,,Planowanie i ocena żywienia" to nowoczesny komplet zadań przygotowujący ucznia technikum albo słuchacza kursu do egzaminu z kwalifikacji T.15. Organizacja żywienia i usług...
Książka Konkurs z języka polskiego dla gimnazjalistów to opracowanie, które ma pomóc uczniom w przygotowaniu się do tego konkursu. Mieści rozdziały poświęcone poszczególnym działom gramatyki, jak:...
Książka "Chemia z Tutorem. Zestawy zadań maturalnych przeznaczone kandydatom na studia medyczne" jest zbiorem w większości oryginalnych i nieprzystępnych zadań maturalnych, kierowanych do...
Podręcznik do nowej podstawy programowej asygnowany do nauczania zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych w zakresie kwalifikacji T.6. Sporządzanie potraw i napojów.Dopuszczony do...
Książka "Egzamin ósmoklasisty. Jak to napisać? Poradnik i ćwiczenia dla każdego ucznia" jest zbiorem opracowań wszelkich form wypowiedzi omawianych i użytkowanych w szkole podstawowej oraz...
Niniejsza książka, zawierająca sześć zestawów testów, powstała z myślą o licealistach przygotowujących się do egzaminów z fizyki, zarówno maturalnych jak i wstępnych na studia wyższe. Każdy komplet...
Chemia naturalna z Tutorem dla maturzystów - kandydatów na studia medyczne. Zadania podstawowe jest pierwszą częścią zbioru zadań obejmującego swoim zakresem prawie wszystkie zagadnienia, z jakimi...
znaczny Zeszyt ćwiczeń zawiera zadania utrwalające i automatyzujące poznane struktury leksykalne i gramatyczne, podporządkowane poszczególnym częściom rozdziałów w podręczniku. Uczniowie znajdą tu...
Żywienie i usługi gastronomiczneCz. IV. Wyposażenie i zasady bezpieczeństwa w gastronomii jest podręcznikiem dedykowanym dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług...