Publikacja mieści najważniejsze wiadomości do powtórzenia przed egzaminem z kwalifikacji T.15. Sygnalizuje treści, które uczeń powinien posiadać do tego czasu opanowane. Dzięki testom z kluczem...
Karty pracy do klasy 1 dotyczą zagadnień i lektur z wczesnych epok literackich: starożytność (antyk, Biblia), średniowiecze, renesans, barok, oświecenie. Materiał kart pogrupowano chronologicznie....
Podręcznik Focus 4 Second Edition (poziom B2/B2+):Focus 4 Second Edition podręcznik to nowa edycja przeznaczona dla liceów i techników szczególnie prawidłowej i sprawdzonej linii Matura Focus.W...
Żywienie i usługi gastronomiczne Cz. VI Zasady żywienia jest podręcznikiem dedykowanym dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych w...
"Zadania ze smokiem Maciusiem" to seria zeszytów edukacyjnych przeznaczona dla dzieci w wieku przedszkolnym. Dzięki specjalnie przypasowanym zadaniom dzieci poznają świat, wzbogacają...
Zeszyt lekturowy dla uczniów klasy 4 mieści omówienie 15 tekstów kultury, takich jak: Powrót taty A. Mickiewicza, Mazurek Dąbrowskiego J. Wybickiego, Bajka o rybaku i rybce A. Puszkina,...
Publikacja jest skierowana do uczniów kształcących się w zawodach technik elektryk, elektryk i elektromechanik. Realizuje treści z zakresu kwalifikacji E.7 Bogato ilustrowana publikacja jest...
"Podręcznik do nauki zawodów technik pojazdów samochodowych, a także elektromechanik pojazdów samochodowych" stanowi wprowadzenie do książek "Diagnozowanie i naprawa układów...
Publikacja przeznaczona do funkcjonalnej nauki zawodu technik handlowiec w zakresie kwalifikacji A.22 (Prowadzenie działalności handlowej). Publikacja ma na celu przygotowanie uczniów do obsługi...
Podręcznik do nauczania w zawodzie technik bezpieczeństwa i higieny pracy realizujący treści z zakresu drugiej części kwalifikacji Z.13 (Doskonalenie poręcznych warunków pracy).W publikacji zawarto...
Zbiór ćwiczeń,,Planowanie i ocena żywienia" to innowacyjny zestaw zadań przygotowujący ucznia technikum lub słuchacza kursu do egzaminu z kwalifikacji T.15. Organizacja żywienia i usług...
„Czytanie ze zrozumieniem" to ćwiczenia skierowane do uczniów klasy 2. 24 teksty i powiązane z nimi zadania ułatwiają kompetencje czytelnicze uczniów, wspomagają rozwój logicznego myślenia,...
Treści dotyczące budowy i czynności życiowych organizmów są wprowadzane stopniowo, aby ułatwić uczniom ich zrozumienie i przyswojenie. Omówienie organizmów od najprostszych do tych o skomplikowanej...
Testy egzaminacyjne skierowane do uczniów kształcących się w zawodzie technik budownictwa. Realizują treści z zakresu kwalifikacji B.30 (Sporządzanie kosztorysów i przygotowywanie dokumentacji...
Kalejdoskop Ucznia. Lektury. Klasy 1-3. Część 2Kalejdoskop ucznia. Lektury. Część 2 jest propozycją mającą ułatwić nauczycielom rozbudzanie i rozwijanie u dzieci zainteresowań czytelniczych.W...
Podręcznik skierowany do uczniów kształcących się w zawodach kucharz, a także technik żywienia i usług gastronomicznych. Realizuje treści z zakresu drugiej części kwalifikacji T.6 (Sporządzanie i...
Podręcznik przygotowany zgodnie z nową podstawą programową, asygnowany do kształcenia w zawodzie kelner w zakresie kwalifikacji T.9.2 (Obsługiwanie gości). Omawia zagadnienia z zakresu:sztuki...
Zbiór zadań stanowi uzupełnienie podręcznika Organizacja transportu. Kwalifikacja SPL.04. Część 2.Zadania w zbiorze zadań zostały opracowane zgodnie z oczekiwaniami podstawy programowej 2019 i na...
Sprawdziany dedykowane są dla uczniów klasy 3 szkoły podstawowej do samodzielnej pracy. Obejmują najważniejsze treści programowe edukacji polonistycznej, przyrodniczej, społecznej i matematycznej....
Get up and Go! asygnowany jest do realizacji w standardowym dla polskich szkół rozmiarze nauczania dwóch godzin tygodniowo. Spokojne tempo, czytelna forma prezentacji nowego materiału w...
proces „Fokus" prowadzi do poziomu B1 i przygotowuje do matury na poziomie podstawowym (zgodnie z Informatorem o egzaminie maturalnym z język niemieckiego od roku szkolnego 2014/2015).atuty...
Podręcznik skierowany do uczniów kształcących się w zawodzie technik handlowiec. Realizuje treści z zakresu drugiej części kwalifikacji A.22 (Zarządzanie działalnością handlową).Książka w dostępny...
Podręcznik do nauki zawodów technik mechanik i ślusarz, realizujący treści z zakresu czwartej części kwalifikacji M. 20 (naprawa i konserwacja komponentów sprzętów, maszyn i narzędzi). Niektóre...