Multimedialny podręcznik na płycie DVD Do zastosowania przy użyciu komputerów, notebooków, tabletów, rzutników multimedialnych oraz tablic interaktywnych. Pakiet dla 3 klasy liceum oraz 4 technikum...
Religia. Szkoła podstawowa klasa1. Bóg - nasz Ojciec. PodręcznikPomoce katechetyczne do religii dla klasy 1 szkoły podstawowej Wydawnictwa WAM pt. „Bóg – nasz Ojciec" powstały na podstawie...
Ćwiczenia do religii dla klasy 2 szkoły podstawowej „Jezus - nasz Zbawiciel" stanową część katechetycznego pakietu edukacyjnego z nowej linii wydawniczej „Wierzę w Boga" zgodnego z...
Religia. Szkoła podstawowa klasa 2. Jezus - nasz Zbawiciel. Podręcznik Książka adresowana do uczniów szkoły podstawowej. Gromadzi nauki Jezusa, który działa w imię Boga. Uczeń zapozna się z...
Od nas zależy, czy ulepszamy jakość naszych myśliŚw. Jan KasjanKażdy z nas tworzy autosugestie. Są to bezustannie obecne w naszej głowie słowa, które wpływają na to, co myślimy, jak się czujemy,...
obecnie wydany Zeszyt ucznia ma nieco zmodyfikowaną grafikę w porównaniu z wcześniejszą edycją z 2011 r. Pozostała ona dobrana do wydawanych równolegle pomocy multimedialnych dla katechetów (płyty...
Gdy na chwilę przystaniesz, martwa litera Pisma ożyje Ksiądz Andrzej Draguła komentuje Ewangelię bez pośpiechu. Uważnie przygląda się pojedynczym słowom i zastanawia się, co oznaczają one dla ludzi...
Pomoce katechetyczne do religii dla klasy 1 szkoły podstawowej Wydawnictwa WAM pt. „Bóg – nasz Ojciec" powstały na podstawie nowego „Programu nauczania religii rzymskokatolickiej w...
Program dla klas 5-8 szkoły podstawowej,,Bóg kocha i zbawia człowieka". Program nr AZ-2-01/18 Numer podręcznika: AZ-21-01/18-KR-2/20 Od nowego roku szkolnego 2020/2021 zacznie obowiązywać...
Podręcznik do religii dla klasy 6 szkoły podstawowej. Linia: Drogi Przymierza Zgodnie w wytycznymi Programu nauczania religii treści przekazywane w podręczniku skoncentrowane są wokół tajemnicy...
Podręcznik asygnowany dla uczniów szkół kształcących w zawodzie technik technologii żywności w technikach i szkołach policealnych. Podręcznik przeznaczony dla uczniów szkół kształcących w zawodzie...
Myślą przewodnią podręcznika jest pomoc katechizowanym w odkrywaniu tajemnicy Boga. Kościół ukazany jest jako wspólnota Ludu Bożego, w której młodzi chrześcijanie umocnieni zostają darem Ducha...
Podręcznik do nowej podstawy programowej przeznaczony do nauki zawodu technik obsługi turystycznej. Dopuszczony do korzystania szkolnego. Rok dopuszczenia MEN: 2014. Autorzy: A. Swastek, D....
Żywienie i usługi gastronomiczne. Cz. V. Działalność gospodarcza w gastronomii jest podręcznikiem asygnowanym dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług...
Zbiór ćwiczeń,,Planowanie i ocena żywienia" to progresywny zestaw zadań przygotowujący ucznia technikum lub słuchacza kursu do egzaminu z kwalifikacji T.15. Organizacja żywienia i usług...
Zbiór zadań dedykowany dla zawodu technik hotelarstwa w zakresie kwalifikacji TG.12. Planowanie i realizacja usług w recepcji. Mieści 5 zestawów, w skład których wchodzą testy i zadania praktyczne,...
PODSTAWA PROGRAMOWA 2019 r. Zbiór asygnowany dla zawodu technik hotelarstwa w zakresie kwalifikacji HGT.03. "Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie". Mieści 5 zestawów....
Podręcznik do nowej podstawy programowej asygnowany do nauki zawodu technik obsługi turystycznej w zakresie kwalifikacji T.13. Planowanie i realizacja imprez i usług turystycznych.Autorzy: Beata...
Żywienie i usługi gastronomiczne Cz. VI Zasady żywienia jest podręcznikiem asygnowanym dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych w...
Zbiór ćwiczeń,,Planowanie i ocena żywienia" to innowacyjny komplet zadań przygotowujący ucznia technikum lub słuchacza kursu do egzaminu z kwalifikacji T.15. Organizacja żywienia i usług...
Dokumentacja hotelowa do kwalifikacji HGT.03. Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie to innowacyjne, kolorowe, dobrane do najnowszej podstawy programowej ćwiczenia, które zawierają...
Podręcznik zgodny z Reformą 2017 r., do nowej podstawy programowej dedykowany do nauczania zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych w zakresie kwalifikacji TG.16. Organizacja żywienia i...
Podręcznik do nowej podstawy programowej przeznaczony do nauczania zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych w zakresie kwalifikacji T.6. Sporządzanie potraw i napojów.Dopuszczony do użytku...
"Realizacja usług w recepcji" jest wydanym w dwóch częściach podręcznikiem dedykowanym dla uczniów szkół kształcących w zawodzie technik hotelarstwa. Publikacja została przygotowana zgodnie...