Multimedialny podręcznik na płycie DVD Do wykorzystania przy użyciu komputerów, notebooków, tabletów, rzutników multimedialnych, a także tablic interaktywnych. Komplet dla 3 klasy liceum, a także 4...
Program dla klas I-IV szkoły podstawowej "Zaproszeni na ucztę z Jezusem"Program nr AZ-1-01/18Pomoce katechetyczne do religii dla klasy 1 szkoły podstawowej Wydawnictwa WAM pt. „Bóg – nasz...
Ćwiczenia do religii dla klasy 2 szkoły podstawowej „Jezus - nasz Zbawiciel" stanową część katechetycznego kompletu edukacyjnego z nowej kolekcji wydawniczej „Wierzę w Boga" zgodnego z...
"Podstawa programowa katechezy z 8 VI 2018. Program ogólnopolski dla klas I-IV szkoły podstawowej,,Zaproszeni na ucztę z Jezusem". Program nr AZ-1-01/18 seria:,,Wierzę w Boga"...
Od nas zależy, czy udoskonalamy jakość naszych myśliŚw. Jan KasjanKażdy z nas generuje autosugestie. Są to bezustannie obecne w naszej głowie słowa, które wpływają na to, co myślimy, jak się...
aktualnie wydany Zeszyt ucznia ma nieco zmodyfikowaną grafikę w porównaniu z wcześniejszą edycją z 2011 r. Została ona dopasowana do wydawanych równolegle pomocy multimedialnych dla katechetów...
Gdy na chwilę przystaniesz, martwa litera Pisma ożyje Ksiądz Andrzej Draguła komentuje Ewangelię bez pośpiechu. Uważnie przygląda się pojedynczym słowom i zastanawia się, co oznaczają one dla ludzi...
Pomoce katechetyczne do religii dla klasy 1 szkoły podstawowej Wydawnictwa WAM pt. „Bóg – nasz Ojciec" powstały na podstawie nowego „Programu nauczania religii rzymskokatolickiej w...
Program dla klas 5-8 szkoły podstawowej,,Bóg kocha i zbawia człowieka". Program nr AZ-2-01/18 Numer podręcznika: AZ-21-01/18-KR-2/20 Od nowego roku szkolnego 2020/2021 zacznie obowiązywać...
Podręcznik do religii dla klasy 6 szkoły podstawowej. Seria: Drogi Przymierza Zgodnie w wytycznymi Programu nauczania religii treści przekazywane w podręczniku skoncentrowane są wokół tajemnicy...
Podręcznik przeznaczony dla uczniów szkół kształcących w zawodzie technik technologii żywności w technikach i szkołach policealnych. Podręcznik dedykowany dla uczniów szkół kształcących w zawodzie...
Myślą przewodnią podręcznika jest pomoc katechizowanym w odkrywaniu tajemnicy Boga. Kościół ukazany jest jako wspólnota Ludu Bożego, w której młodzi chrześcijanie umocnieni zostają darem Ducha...
Podręcznik do nowej podstawy programowej dedykowany do nauki zawodu technik obsługi turystycznej. Dopuszczony do użytku szkolnego. Rok dopuszczenia MEN: 2014. Autorzy: A. Swastek, D....
Żywienie i usługi gastronomiczne. Cz. V. Działalność gospodarcza w gastronomii jest podręcznikiem przeznaczonym dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług...
Zbiór zadań przeznaczony dla zawodu technik hotelarstwa w zakresie kwalifikacji TG.12. Planowanie i realizacja usług w recepcji. Gromadzi 5 zestawów, w skład których wchodzą testy i zadania...
Zbiór ćwiczeń,,Planowanie i ocena żywienia" to progresywny zestaw zadań przygotowujący ucznia technikum lub słuchacza kursu do egzaminu z kwalifikacji T.15. Organizacja żywienia i usług...
PODSTAWA PROGRAMOWA 2019 r. Zbiór asygnowany dla zawodu technik hotelarstwa w zakresie kwalifikacji HGT.03. "Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie". Mieści 5 zestawów....
Podręcznik do nowej podstawy programowej asygnowany do nauki zawodu technik obsługi turystycznej w zakresie kwalifikacji T.13. Planowanie i realizacja imprez i usług turystycznych.Autorzy: Beata...
Żywienie i usługi gastronomiczne Cz. VI Zasady żywienia jest podręcznikiem dedykowanym dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych w...
Zbiór ćwiczeń,,Planowanie i ocena żywienia" to postępowy pakiet zadań przygotowujący ucznia technikum albo słuchacza kursu do egzaminu z kwalifikacji T.15. Organizacja żywienia i usług...
Podręcznik zgodny z Reformą 2017 r., do nowej podstawy programowej przeznaczony do nauczania zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych w zakresie kwalifikacji TG.16. Organizacja żywienia i...
"Realizacja usług w recepcji" jest wydanym w dwóch częściach podręcznikiem asygnowanym dla uczniów szkół kształcących w zawodzie technik hotelarstwa. Publikacja została przygotowana zgodnie...
Podręcznik do nowej podstawy programowej dedykowany do nauczania zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych w zakresie kwalifikacji T.6. Sporządzanie potraw i napojów.Dopuszczony do...