Zbiór zadań dedykowany dla zawodu technik hotelarstwa w zakresie kwalifikacji TG.12. Planowanie i realizacja usług w recepcji. Mieści 5 zestawów, w skład których wchodzą testy i zadania praktyczne,...
PODSTAWA PROGRAMOWA 2019 r. Zbiór przeznaczony dla zawodu technik hotelarstwa w zakresie kwalifikacji HGT.03. "Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie". Mieści 5 zestawów....
2-częściowe wydanie Repetytorium dla szkoły podstawowej powstało w odpowiedzi na kryteria nauczycieli i uczniów, którzy potrzebują kompleksowego, efektywnego i systematycznego przygotowania do...
New English Adventure 3. Zeszyt ćwiczeń, wydanie zwiększone. New English Adventure to kurs do nauki języka angielskiego w pełni odpowiadający na potrzeby rozwojowe uczniów w klasach 1-3 nowej...
Związki naturalne to jeden z trzech modułów podręcznika do nauczania chemii w zakresie rozszerzonym dla uczniów liceów i techników. Pozostałe dwa moduły to Fundamenty, a także Pierwiastki i związki...
Podręcznik do nowej podstawy programowej przeznaczony do nauki zawodu technik obsługi turystycznej w zakresie kwalifikacji T.13. Planowanie i realizacja imprez i usług turystycznych.Autorzy: Beata...
Focus 4 Second Edition podręcznik to nowa edycja dla liceów i techników bardzo korzystnej i sprawdzonej kolekcji Matura Focus. Podręcznik i ćwiczenia będą dostępny w sprzedaży od 2020r. W każdym...
Kompendium ułatwi uczniom efektywne i efektywne przygotowanie się do matury z matematyki w zakresie podstawowym. Obejmuje wszystkie treści nauczania, których znajomość będzie sprawdzana na...
Żywienie i usługi gastronomiczne Cz. VI Zasady żywienia jest podręcznikiem przeznaczonym dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych w...
Matematyka w liceum i w technikum zgodna z podstawą programową obowiązującą od września 2012 roku: uczy ścisłego myślenia sprzyja samodzielnej pracy ucznia daje podstawy języka niezbędnego do nauki...
Podręcznik jest zgodny z podstawą programową obowiązującą od roku szkolnego 2012/13. W podręczniku omówione zostały m.in. Zagadnienia dotyczące: funkcji wykładniczej i logarytmicznej, analizy...
Zbiór ćwiczeń,,Planowanie i ocena żywienia" to postępowy zestaw zadań przygotowujący ucznia technikum lub słuchacza kursu do egzaminu z kwalifikacji T.15. Organizacja żywienia i usług...
Ten zbiór nawiązuje do powszechnie znanego i renomowanego Zbioru zadań z chemii dla szkół przeciętnych. Oprócz wielu nowych zadań umieszczono tu prawie wszystkie zadania występujące we wspomnianym...
"Pewny start. Instrukcje zachowań. Kawiarnia" to publikacja zawierająca instrukcje w formie tekstu prostego do czytania oraz fotografie ukazujące czynności i zachowania związane z wyjściem...
Podręcznik przeznaczony jest do nauki matematyki w trzeciej klasie liceum i technikum o profilu podstawowym. Posiada przystępne omówienie najważniejszych zagadnień dotyczących funkcji wykładniczej...
Podręcznik ten jest dedykowany dla uczniów liceów ogólnokształcących i profilowanych, techników i szkół zawodowych.Autorzy zmierzyli się w tej książce z nieprzychylnym nastawieniem i przekonaniem,...
Przygotowany pakiet 1. Składa się z sześciu arkuszy. Zadania w poszczególnych arkuszach są opracowane zgodnie z wytycznymi i kryteriami CKE, przedstawionymi w informatorze o egzaminie maturalnym z...
NOWOŚĆ 2020/2021 - wydania rozszerzone zeszytów ćwiczeń do stopni A1, A2+, B1. - Czwartoklasiści w NOWYM banku EXTRA PRACTICE na końcu zeszytu ćwiczeń znajdą zadania gramatyczne, a także...
Wydanie uaktualnione do matury 2015 - My Matura Success - pozwala skutecznie przygotować się do nowego formatu egzaminu. W związku ze zmianami w egzaminie maturalnym obowiązującym od 2015 roku,...
Podręcznik zgodny z Reformą 2017 r., do nowej podstawy programowej asygnowany do nauczania zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych w zakresie kwalifikacji TG.16. Organizacja żywienia i...
Zeszyt ćwiczeń Infos aktuell 3Infos aktuell 3 zeszyt ćwiczeń jest częścią czteropoziomowego kursu języka niemieckiego dla uczniów klas 1-4 liceum oraz 1-5 technikum.W zeszycie ćwiczeń Infos aktuell...
Zbiór obejmuje wszystkie obowiązujące treści nauczania z nowej podstawy programowej. Jest adresowany do uczniów szkół podstawowych, niezależnie od tego, z jakich podręczników korzystają. Gromadzi...
Podręcznik do nowej podstawy programowej dedykowany do nauczania zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych w zakresie kwalifikacji T.6. Sporządzanie potraw i napojów.Dopuszczony do...