Zbiór zadań dedykowany dla zawodu technik hotelarstwa w zakresie kwalifikacji TG.12. Planowanie i realizacja usług w recepcji. Posiada 5 zestawów, w skład których wchodzą testy i zadania poręczne,...
New English Adventure 3. Zeszyt ćwiczeń, wydanie rozszerzone. New English Adventure to kurs do nauki języka angielskiego w pełni odpowiadający na potrzeby rozwojowe uczniów w klasach 1-3 nowej...
2-częściowe wydanie Repetytorium dla szkoły podstawowej powstało w odpowiedzi na kryteria nauczycieli i uczniów, którzy potrzebują kompleksowego, wydajnego i systematycznego przygotowania do...
PODSTAWA PROGRAMOWA 2019 r. Zbiór dedykowany dla zawodu technik hotelarstwa w zakresie kwalifikacji HGT.03. "Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie". Posiada 5 zestawów....
"Kubuś Fatalista i jego pan" jest powiastką filozoficzną napisaną poprzez oświeceniowego filozofa i encyklopedystę Denisa Diderota. Książka opisuje wędrówkę i przygody tytułowych bohaterów,...
Podręcznik do nowej podstawy programowej asygnowany do nauki zawodu technik obsługi turystycznej w zakresie kwalifikacji T.13. Planowanie i realizacja imprez i usług turystycznych.Autorzy: Beata...
Focus 4 Second Edition podręcznik to nowa edycja dla liceów i techników niezwykle dobrej i sprawdzonej serii Matura Focus. Podręcznik i ćwiczenia będą dostępny w sprzedaży od 2020r. W każdym...
Żywienie i usługi gastronomiczne Cz. VI Zasady żywienia jest podręcznikiem przeznaczonym dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych w...
Zbiór ćwiczeń,,Planowanie i ocena żywienia" to nowoczesny pakiet zadań przygotowujący ucznia technikum albo słuchacza kursu do egzaminu z kwalifikacji T.15. Organizacja żywienia i usług...
„Czytanie ze zrozumieniem" to ćwiczenia skierowane do uczniów klasy 2. 24 teksty i powiązane z nimi zadania ułatwiają kompetencje czytelnicze uczniów, wspomagają rozwój logicznego myślenia,...
NOWOŚĆ 2020/2021 - wydania rozszerzone zeszytów ćwiczeń do stopni A1, A2+, B1. - Czwartoklasiści w NOWYM banku EXTRA PRACTICE na końcu zeszytu ćwiczeń znajdą zadania gramatyczne, a także...
Wydanie uaktualnione do matury 2015 - My Matura Success - pozwala produktywnie przygotować się do nowego formatu egzaminu. W związku ze zmianami w egzaminie maturalnym obowiązującym od 2015 roku,...
Podręcznik zgodny z Reformą 2017 r., do nowej podstawy programowej przeznaczony do nauczania zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych w zakresie kwalifikacji TG.16. Organizacja żywienia i...
JĘZYK POLSKI INACZEJ! RYSUJ, NOTUJ I ZAPAMIĘTUJ! "PISANIE JAK MALOWANE. REDAGOWANIE WYPOWIEDZI" to połączenie polonistycznej pasji z graficznym przekazywaniem wiedzy. Autorka sprawnie...
"Patataj, patataj, pojedziemy w cudny kraj...", a w trakcie tej podróży dowiemy się, co widziało słonko, wędrując po niebie, i kto namalował tęczę... Nieodgadniony świat przyrody stanie się...
"Kapitan Fracasse" francuskiego pisarza Teofila Gautiera jest jedną z najsłynniejszych powieści płaszcza i szpady i należy do kanonu światowej literatury dziecięcej i młodzieżowej. Powieść,...
Zeszyt ćwiczeń Infos aktuell 3Infos aktuell 3 zeszyt ćwiczeń jest częścią czteropoziomowego kursu języka niemieckiego dla uczniów klas 1-4 liceum, a także 1-5 technikum.W zeszycie ćwiczeń Infos...
Ćwiczenia wyrównawcze z matematyki dla uczniów klasy 4 szkoły podstawowej. Zbiór 40 kart pracy mieści zadania z następujących działów:- Figury geometryczne- Ułamki- Liczby i działania- Czas i...
Ta fascynująca historia zdarzyła się w indyjskiej dżungli. Jej bohaterem jest Mowgli – mały chłopiec przygarnięty i wychowany przez wilczą rodzinę. Mowgli dorasta wśród dzikich zwierząt, a jego...
Wydana po raz pierwszy w 1853 roku, powieść przygodowa amerykańskiego pisarza Thomasa Mayne Reida należy do światowego kanonu literatury dziecięcej i młodzieżowej. Główny bohater powieści,...
Podręcznik do nowej podstawy programowej dedykowany do nauczania zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych w zakresie kwalifikacji T.6. Sporządzanie potraw i napojów.Dopuszczony do użytku...
"Realizacja usług w recepcji" jest wydanym w dwóch częściach podręcznikiem dedykowanym dla uczniów szkół kształcących w zawodzie technik hotelarstwa. Publikacja została przygotowana zgodnie...
"Realizacja usług w recepcji" jest wydanym w dwóch częściach podręcznikiem przeznaczonym dla uczniów szkół kształcących w zawodzie technik hotelarstwa. Publikacja została przygotowana...