Testy egzaminacyjne skierowane do uczniów kształcących się w zawodzie technik budownictwa. Realizują treści z zakresu kwalifikacji B.30 (Sporządzanie kosztorysów i przygotowywanie dokumentacji...
Kalejdoskop Ucznia. Lektury. Klasy 1-3. Część 2Kalejdoskop ucznia. Lektury. Część 2 jest propozycją posiadającą ułatwić nauczycielom rozbudzanie i rozwijanie u dzieci zainteresowań czytelniczych.W...
Podręcznik przygotowany zgodnie z nową podstawą programową, asygnowany do kształcenia w zawodzie kelner w zakresie kwalifikacji T.9.2 (Obsługiwanie gości). Omawia zagadnienia z zakresu:sztuki...
Zbiór zadań stanowi uzupełnienie podręcznika Organizacja transportu. Kwalifikacja SPL.04. Część 2.Zadania w zbiorze zadań zostały opracowane zgodnie z wymaganiami podstawy programowej 2019 oraz na...
Podręcznik skierowany do uczniów kształcących się w zawodach kucharz, a także technik żywienia i usług gastronomicznych. Realizuje treści z zakresu drugiej części kwalifikacji T.6 (Sporządzanie i...
proces „Fokus" prowadzi do poziomu B1 i przygotowuje do matury na poziomie podstawowym (zgodnie z Informatorem o egzaminie maturalnym z język niemieckiego od roku szkolnego 2014/2015).zalety...
Podręcznik skierowany do uczniów kształcących się w zawodzie technik handlowiec. Realizuje treści z zakresu drugiej części kwalifikacji A.22 (Zarządzanie działalnością handlową).Książka w...
Podręcznik do nauki zawodów technik mechanik i ślusarz, realizujący treści z zakresu czwartej części kwalifikacji M. 20 (naprawa i konserwacja części urządzeń, urządzeń i narzędzi). Niektóre...
Podręcznik skierowany do uczniów kształcących się w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych. Realizuje treści z zakresu pierwszej i drugiej części kwalifikacji T.15 (Planowanie i ocena...
Podręcznik skierowany do uczniów kształcących się w zawodach sprzedawca, technik handlowiec i technik księgarstwa. Realizuje treści z zakresu kwalifikacji A.18. (Prowadzenie sprzedaży).W publikacji...
Podręcznik do nauki zawodów technik mechanik i ślusarz, realizujący treści z zakresu drugiej części kwalifikacji M. 44 (nadzorowanie przebiegu produkcji). W książce opisano warianty produkcji,...
Podręcznik zgodny z Reformą 2017 r., do nowej podstawy programowej asygnowany do nauczania zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych w zakresie kwalifikacji TG.16. Organizacja żywienia i...
Matematyka wokół nas. Podręcznik. Klasa 6 (kod publikacji: 1777B3) Najnowsze wydanie podręcznika Matematyka wokół nas do klasy 6 zostało odświeżone i zmienione. Nową wersję podręcznika wzbogacono...
Kompetent kommunizieren im Beruf Training wichtiger berufssprachlicher Kompetenzen Redemittel und Wortschatz aus Alltag und Beruf Gezielte Ausspracheübungen in jeder Lektion> Sicher und gezielt...
W publikacji znajdują się zadania z zakresu nauki o języku oraz ortografii i interpunkcji. Ćwiczenia posiadają rozmaity poziom trudności, a ich niebanalna forma efektywną naukę, nakłania uczniów do...
Zadania w zeszycie ćwiczeń są ściśle skorelowane z podręcznikiem i pozwalają na doskonalenie zdobytych umiejętności. Dotyczą zagadnień związanych z budową i czynnościami życiowymi organizmów (od...
Alles klar Neu. Język niemiecki Podręcznik z dostępem do zasobów WSiPnet.pl. Liceum i technikum. Część 3. Zakres zwiększony. Kurs dla kontynuujących naukę (z CD audio) Podręcznik przygotowuje do...
Ostatnie lata przyniosły dynamiczny rozwój nowych metod neuroobrazowania. Ich użytkowanie jest potrzebne u wielu chorych, gdy istnieje konieczność wykluczenia tła organicznego badanego schorzenia....
Biologia - pięćdziesiątka przed maturą to linia zbiorów zawierających po 50 rozbudowanych i przekrojowych zadań w formule znanej z arkuszy wydawanych każdego roku przez Centralną Komisję...
Zbiór zadań jest zgodny z wymogami określonymi w nowej podstawie programowej kształcenia ogólnego dla czteroletniego liceum ogólnokształcącego i pięcioletniego technikum, przeznaczony jest dla...
Podręcznik skierowany do uczniów kształcących się w zawodach z branży gastronomicznej. Realizuje treści kształcenia z zakresu efektów wspólnych BHP dla branży gastronomicznej. W publikacji...
Podręcznik do nowej podstawy programowej dedykowany do nauczania zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych w zakresie kwalifikacji T.6. Sporządzanie potraw i napojów.Dopuszczony do...