Podstawowymi maszynami najpowszechniej spotykanymi i użytkowanymi w procesach palowania są palownice i kafary. W związku z tym maszyny te są tematem niniejszej publikacji. Adresatami książki mogą...
Podręcznik do nowej podstawy programowej asygnowany do nauki zawodu technik obsługi turystycznej. Dopuszczony do wykorzystania szkolnego. Rok dopuszczenia MEN: 2014. Autorzy: A. Swastek, D....
Żywienie i usługi gastronomiczne. Cz. V. Działalność gospodarcza w gastronomii jest podręcznikiem przeznaczonym dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług...
Zbiór zadań asygnowany dla zawodu technik hotelarstwa w zakresie kwalifikacji TG.12. Planowanie i realizacja usług w recepcji. Posiada 5 zestawów, w skład których wchodzą testy i zadania...
PODSTAWA PROGRAMOWA 2019 r. Zbiór przeznaczony dla zawodu technik hotelarstwa w zakresie kwalifikacji HGT.03. "Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie". Mieści 5 zestawów....
Zbiór asygnowany dla zawodu technik obsługi turystycznej w zakresie kwalifikacji T.13. "Planowanie i realizacja imprez i usług turystycznych". Gromadzi 8 zestawów, w skład których wchodzą...
Żywienie i usługi gastronomiczne Cz. VI Zasady żywienia jest podręcznikiem dedykowanym dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych w...
Zbiór ćwiczeń,,Planowanie i ocena żywienia" to nowoczesny komplet zadań przygotowujący ucznia technikum albo słuchacza kursu do egzaminu z kwalifikacji T.15. Organizacja żywienia i usług...
Książka gromadzi zbiór najróżniejszych ćwiczeń z matematyki dla trzecioklasistów, dzięki którym dziecko utrwali i poszerzy wiedzę z takich zagadnień, jak: dodawanie i odejmowanie do 1000, dzielenie...
Podręcznik do nowej podstawy programowej dedykowany do nauczania zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych w zakresie kwalifikacji T.6. Sporządzanie potraw i napojów.Dopuszczony do...
Ksiazka posiada wiadomosci dotyczace spawania stali odpornych na korozje. Przeznaczona jest dla uczestników kursów spawania, a także spawaczy i instruktorów spawania chcacych poszerzyc swoja...
W książce zebrano w sposób zwięzły wiadomości potrzebne w nauce zawodu tynkarza. Książka adresowana jest do odósb dorosłych, uczestników trafnych kursów i do osób chcących samodzielnie zdobyć...
Żywienie i usługi gastronomiczneCz. IV. Wyposażenie i zasady bezpieczeństwa w gastronomii jest podręcznikiem dedykowanym dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług...
W książce przedstawiono typy, atrybuty podstawowego tworzywa użytkowanego w stolarstwie, czyli drewna i tworzyw drewnopodobnych, a więc sklejek, płyt stolarskich, płyt wiórowych i paździerzowych, a...
"Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie" jest podręcznikiem wydanym w dwóch częściach, przeznaczonym dla uczniów szkół kształcących w zawodach technik hotelarstwa oraz...
W książce zgromadzono wiadomości na temat materiałów, narzędzi i oraz technice używanych w brukarstwie. Książka jest przeznaczona najczęściej dla osób pragnących zdobyć zawód brukarza, może także...
Książka autorstwa Longiny Borkowicz to kompendium kulinarne do przedmiotów: pracownia gastronomiczna oraz pracownia technologii gastronomicznej w ramach kwalifikacji HGT.02. Przygotowanie i...
Żywienie i usługi gastronomiczne cz. XI. Obsługa klientów w branży gastronomicznej to podręcznik przeznaczony dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych...
Niewielu programistów jest zaznajomionych z technikami leżącymi u podstaw pisanych poprzez siebie programów. Czemu jednak przejmować się takimi technologicznymi detalami, skoro wygląda na to, że...
Szczegółowe i przystępnie napisane streszczenie wraz z omówieniem problematyki zgodnie z aktualnym programem nauczania. Opracowanie gromadzi jeszcze m.in.: plan wydarzeń, charakterystykę bohaterów,...
efektywne zarzadzanie procesami logistycznymi wymaga budowy innowacyjnych struktur systemów transportowych. Wybór sposobu przemieszczania ładunków w systemach logistycznych wynika ze specyfiki...
W podręczniku zawarto cenny zbiór zasad obowiązujących w laboratorium chemii ekologicznej, dotyczących opanowania techniki laboratoryjnej, prowadzenia podstawowych operacji jednostkowych i ich...