Podręcznik obejmuje 60 jednostek tematycznych i jest zgodny z programem nr AZ-3-01/18. Każdy temat gromadzi stałe części: Poznaję, Słucham Boga, Rozważam, Działam. Grafika ujęta w formie bloga...
Podręcznik dedykowany dla uczniów szkół kształcących w zawodzie technik technologii żywności w technikach i szkołach policealnych. Podręcznik asygnowany dla uczniów szkół kształcących w zawodzie...
Ćwiczenia do podręcznika nr AZ-21-01/20-KI-2/20. Zeszyt ćwiczeń odzwierciedla tok katechezy zawarty w przewodniku metodycznym. Pomaga uczniom pogłębić wiedzę o Bogu przez rozwiązywanie...
Zeszyt ćwiczeń dla dzieci wykazujących trudności w nauce czytania i pisania. Publikacja posiada bajki terapeutyczne wraz z ilustracją do pokolorowania. Zadania zawarte w ćwiczeniach dla klasy III...
Podręcznik do nowej podstawy programowej dedykowany do nauki zawodu technik obsługi turystycznej. Dopuszczony do użytkowania szkolnego. Rok dopuszczenia MEN: 2014. Autorzy: A. Swastek, D....
Podręcznik do religii dla klasy IV liceum i czteroletniego technikum „W bogactwie miłości" o nr AZ-43-03/12-KI-1/14 z dnia 09.07.2014 Obejmuje 48 tematów zgrupowanych w czterech...
Żywienie i usługi gastronomiczne. Cz. V. Działalność gospodarcza w gastronomii jest podręcznikiem dedykowanym dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług...
Błogosławieni, którzy szukają Jezusa. Religia. Podręcznik do 7 klasy szkoły podstawowej Autor: ks. Dr Krzysztof Mielnicki, Elżbieta Kondrak, Ewelina Parszewska Wydawca: Jedność Oprawa: Miękka...
Zbiór zadań przeznaczony dla zawodu technik hotelarstwa w zakresie kwalifikacji TG.12. Planowanie i realizacja usług w recepcji. Zawiera 5 zestawów, w skład których wchodzą testy i zadania...
Religia. Szkoła podstawowa klasa 2. Odkrywam królestwo Boże. Podręcznik. JednośćJeśli zależy Ci by dziecko znalazło własną duchową drogę życia, to podręcznik "Religia. Szkoła podstawowa klasa...
Zbiór ćwiczeń,,Planowanie i ocena żywienia" to progresywny zestaw zadań przygotowujący ucznia technikum lub słuchacza kursu do egzaminu z kwalifikacji T.15. Organizacja żywienia i usług...
PODSTAWA PROGRAMOWA 2019 r. Zbiór asygnowany dla zawodu technik hotelarstwa w zakresie kwalifikacji HGT.03. "Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie". Zawiera 5 zestawów....
Historia pełna jest rewolucyjnych i niebanalnych wydarzeń. To właśnie ona doprowadziła świat do miejsca, w którym obecnie się znajdujemy. Jej znajomość poszerza spojrzenie na teraźniejszość i...
Podręcznik do nowej podstawy programowej przeznaczony do nauki zawodu technik obsługi turystycznej w zakresie kwalifikacji T.13. Planowanie i realizacja imprez i usług turystycznych.Autorzy: Beata...
Żywienie i usługi gastronomiczne Cz. VI Zasady żywienia jest podręcznikiem dedykowanym dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych w...
Szczęśliwi, którzy żyją wiarą - Podręcznik do religii dla klasy II liceum i technikumPodręcznik zgodny z nowa podstawą programową. Numer programu AZ-3-01/18 z dn. 19 IX 2018Obejmuje 60 jednostek...
"Nowa matura 2023. Biologia. Vademecum. Zakres zwiększony" stanowi wspaniałą pomoc w przygotowaniach do egzaminu maturalnego. Pozycja opracowana przez Beatę Jakubik i Renatę Szymańską jest...
Zbiór ćwiczeń,,Planowanie i ocena żywienia" to innowacyjny zestaw zadań przygotowujący ucznia technikum lub słuchacza kursu do egzaminu z kwalifikacji T.15. Organizacja żywienia i usług...
W 2022 roku zmieniła się podstawa programowa przedmiotu edukacja dla bezpieczeństwa. Znacząca zmiana to usunięcie edukacji zdrowotnej z wymagań ogólnych i wprowadzenie treści z zakresu edukacji...
W poszukiwaniu skarbów to seria pięciu nad wyraz pomocnych w pracy katechetycznej książek, które pomagają dzieciom i młodzieży odkrywać skarby ukryte w sakramentach świętych.Komunia Święta i skarb...
PODRĘCZNIK nr AZ-32-01/13-KI-4/14 do nauki religii rzymskokatolickiej dla klasy II gimnazjum zgodny z programem nauczania nr AZ-3-01/13 z dnia 9 IV 2013 r.przedstawia młodemu człowiekowi korzyści...
Podręcznik zgodny z Reformą 2017 r., do nowej podstawy programowej asygnowany do nauczania zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych w zakresie kwalifikacji TG.16. Organizacja żywienia i...