zawsze można znaleźć czas na zabawę!„To skarbnica pomysłów dla rodzin dzieci z zaburzeniami przetwarzania sensorycznego. Zamiast sztywnego podręcznika Barbara Sher przygotowała zbiór gier i...
Prezentowane karty pracy składają się z działów: 1. Budowanie własnej tożsamości. 2. Jedzenie. 3. Ubieranie się. 4. Higiena osobista. 5. Potrzeby fizjologiczne. 6. Sygnalizowanie samopoczucia....
"Infos Aktuell" – podręczniki w nowoczesnym wydaniu"Infos Aktuell" to nowoczesny kurs języka niemieckiego adresowany do uczniów szkół średnich. Wyprodukowany został z myślą o...
METODA dobrEGO STARTU. OD GŁOSKI DO SŁOWA. Program wspomagania rozwoju niewielkich dzieci i dzieci z opóźnionym rozwojem językowym i wadą słuchu. Program Metoda dobrego Startu. Od głoski do słowa...
NOWY ŚWIAT OPOWIADANY Scenariusze obrazkowe do zajęć rozwijających mowę z znikomymi dziećmi od 2. Roku życiaMetoda pracy oparta na dialogu i narracji dla logopedów, pedagogów i...
Język kluczem do kraju to podręcznik dla obcokrajowców chcących gruntownie, a także wszechstronnie poznać język polski na najwyższych stopniach kompetencji językowej i lepiej poznać polską kulturę...
Podręcznik asygnowany dla uczniów szkół kształcących w zawodzie technik technice żywności w technikach i szkołach policealnych. Podręcznik przeznaczony dla uczniów szkół kształcących w zawodzie...
Gra w barwy to zbiór piosenek i zabaw opracowanych na każdy miesiąc roku szkolnego. Książeczka jest nadzwyczajnym źródłem pomysłów na urozmaicenie zajęć w przedszkolu, szkole oraz miłe i niebanalne...
Tolles Deutsch. 2. Podręcznik to druga część podręcznika do nauki języka niemieckiego dla uczniów szkoły średniej. Uzupełnieniem podręcznika jest zeszyt ćwiczeń Tolles Deutsch 2. A1/A2. Język...
Podręcznik do nowej podstawy programowej przeznaczony do nauki zawodu technik obsługi turystycznej. Dopuszczony do korzystania szkolnego. Rok dopuszczenia MEN: 2014. Autorzy: A. Swastek, D....
Żywienie i usługi gastronomiczne. Cz. V. Działalność gospodarcza w gastronomii jest podręcznikiem dedykowanym dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług...
Tolles Deutsch. 1. Podręcznik to pierwsza część podręcznika do nauki języka niemieckiego dla uczniów szkoły średniej. Uzupełnieniem podręcznika są ćwiczenia Tolles Deutsch 1. A1. Język niemiecki...
Infos Aktuell 2. Język Niemiecki. Książka Nauczyciela. Liceum i TechnikumInfos Aktuell 2 to kolejna część czteropoziomowego kursu języka niemieckiego dedykowanego dla uczniów liceów i techników,...
Nowy, atrakcyjny podręcznik dla uczniów szkół ponadgimnazjalnych i dorosłych zaczynających naukę języka francuskiego. Autorzy wykorzystali przy pracy nad nowym podręcznikiem solidne strony...
Zbiór ćwiczeń,,Planowanie i ocena żywienia" to nowoczesny zestaw zadań przygotowujący ucznia technikum albo słuchacza kursu do egzaminu z kwalifikacji T.15. Organizacja żywienia i usług...
Zbiór zadań przeznaczony dla zawodu technik hotelarstwa w zakresie kwalifikacji TG.12. Planowanie i realizacja usług w recepcji. Mieści 5 zestawów, w skład których wchodzą testy i zadania...
fInfos aktuell 4. Język Niemiecki. Książka Nauczyciela. Liceum i TechnikumInfos Aktuell 4 to kolejna część czteropoziomowego kursu języka niemieckiego asygnowanego dla uczniów liceów i techników,...
PODSTAWA PROGRAMOWA 2019 r. Zbiór przeznaczony dla zawodu technik hotelarstwa w zakresie kwalifikacji HGT.03. "Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie". Zawiera 5 zestawów....
Podręcznik do nowej podstawy programowej przeznaczony do nauki zawodu technik obsługi turystycznej w zakresie kwalifikacji T.13. Planowanie i realizacja imprez i usług turystycznych.Autorzy: Beata...
Zupełnie nowe, odświeżone wydanie podręcznika, który zdobył uznanie nauczycieli i sympatię uczniów. Kolekcja Nuevo Prisma w dostępny i zrozumiały sposób uczy m.in. Gramatyki i zagadnień...
Podręcznik Focus 4 Second Edition (poziom B2/B2+):Focus 4 Second Edition podręcznik to nowa edycja asygnowana dla liceów i techników szczególnie dobrej i sprawdzonej serii Matura Focus.W każdym...
Żywienie i usługi gastronomiczne Cz. VI Zasady żywienia jest podręcznikiem przeznaczonym dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych w...
Zbiór ćwiczeń,,Planowanie i ocena żywienia" to nowoczesny pakiet zadań przygotowujący ucznia technikum albo słuchacza kursu do egzaminu z kwalifikacji T.15. Organizacja żywienia i usług...
Get up and Go! dedykowany jest do realizacji w charakterystycznym dla polskich szkół rozmiarze nauczania dwóch godzin tygodniowo. Spokojne tempo, czytelna forma prezentacji nowego materiału w...