Podręcznik przeznaczony dla uczniów szkół kształcących w zawodzie technik technologii żywności w technikach i szkołach policealnych. Podręcznik przeznaczony dla uczniów szkół kształcących w...
W poradniku autorka prezentuje problemy, które mogą być przeoczone, a są ważne dla ogólnego rozwoju dziecka, nad wyraz dla rozwoju jego mowy. Wyjaśnia i zawiadamia, kiedy rodzice powinni szukać...
Ellen Notbohm i Veronica Zysk oferują mnóstwo zabaw i ćwiczeń, które pozytywnie wpłyną na rozwój dzieci z autyzmem i zespołem Aspergera. Te sprawne wskazówki pomogą dziecku odnosić sukcesy w domu,w...
Podręcznik do nowej podstawy programowej asygnowany do nauki zawodu technik obsługi turystycznej. Dopuszczony do korzystania szkolnego. Rok dopuszczenia MEN: 2014. Autorzy: A. Swastek, D....
Żywienie i usługi gastronomiczne. Cz. V. Działalność gospodarcza w gastronomii jest podręcznikiem dedykowanym dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług...
En Action 2 NE Ressources pédagogiques complémentaires pour la classe. Płyta DVD-Rom zawiera całkowitą obudowę metodyczną do kursu En Action, a także indywidualny kod do aktywacji podręcznika...
Zbiór zadań asygnowany dla zawodu technik hotelarstwa w zakresie kwalifikacji TG.12. Planowanie i realizacja usług w recepcji. Zawiera 5 zestawów, w skład których wchodzą testy i zadania...
Zbiór ćwiczeń,,Planowanie i ocena żywienia" to innowacyjny komplet zadań przygotowujący ucznia technikum albo słuchacza kursu do egzaminu z kwalifikacji T.15. Organizacja żywienia i usług...
PODSTAWA PROGRAMOWA 2019 r. Zbiór przeznaczony dla zawodu technik hotelarstwa w zakresie kwalifikacji HGT.03. "Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie". Zawiera 5 zestawów....
Podręcznik do nowej podstawy programowej przeznaczony do nauki zawodu technik obsługi turystycznej w zakresie kwalifikacji T.13. Planowanie i realizacja imprez i usług turystycznych.Autorzy: Beata...
En Action 2 NE Ressources pédagogiques complémentaires pour la classe. Płyta DVD-Rom zawiera pełną obudowę metodyczną do kursu En Action i jednostkowy kod do aktywacji podręcznika interaktywnego....
Żywienie i usługi gastronomiczne Cz. VI Zasady żywienia jest podręcznikiem dedykowanym dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych w...
Zbiór ćwiczeń,,Planowanie i ocena żywienia" to progresywny komplet zadań przygotowujący ucznia technikum lub słuchacza kursu do egzaminu z kwalifikacji T.15. Organizacja żywienia i usług...
Dokumentacja hotelowa do kwalifikacji HGT.03. Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie to progresywne, kolorowe, dobrane do najnowszej podstawy programowej ćwiczenia, które zawierają...
Podręcznik zgodny z Reformą 2017 r., do nowej podstawy programowej dedykowany do nauczania zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych w zakresie kwalifikacji TG.16. Organizacja żywienia i...
Materiał dedykowany jest do ćwiczeń prawidłowej wymowy samogłosek ustnych a, o, u, e, i, y i nosowych ą, ę w sylabach, wyrazach dźwiękonaśladowczych, wyrazach, wyrażeniach i zdaniach. Materiał...
Materiał asygnowany jest do utrwalania w układach opozycyjnych głosek po wcześniejszym wyćwiczeniu ich artykulacji w izolacji, sylabach, wyrazach i zdaniach. Opozycje głosek...
Drodzy Czytelnicy,oddajemy w Wasze ręce zbiór scenariuszy, które wykorzystywałyśmy podczas zajęć logopedycznych prowadzonych w przedszkolach i w poradni psychologiczno-pedagogicznej.Scenariusze...
Explore to progresywny linia podręczników do nauki języka francuskiego na trzech poziomach biegłości językowej - od poziomu A1 wg ESOKJ do poziomu B1. Seria Explore został opracowana dla uczniów...
"Realizacja usług w recepcji" jest wydanym w dwóch częściach podręcznikiem dedykowanym dla uczniów szkół kształcących w zawodzie technik hotelarstwa. Publikacja została przygotowana zgodnie...
Podręcznik do nowej podstawy programowej dedykowany do nauczania zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych w zakresie kwalifikacji T.6. Sporządzanie potraw i napojów.Dopuszczony do...
"Realizacja usług w recepcji" jest wydanym w dwóch częściach podręcznikiem dedykowanym dla uczniów szkół kształcących w zawodzie technik hotelarstwa. Publikacja została przygotowana zgodnie...
Ćwiczenia te mogą być stosowane w szkole i w domu jako zadania dodatkowe, sprawdzające lub domowe. Obejmują zakres umiejętności i wiedzy przewidziany programem dla klasy 3. Można stosować je do...