Mimo tytułu, podręcznik Wojna i wojskowość nie jest skierowany wyłącznie do entuzjastów militariów. Demonstruje największych wodzów w dziejach świata - takich jak Aleksander pokaźny czy Napoleon -...
Podręcznik do nauczania w zawodach technik mechanik oraz operator obrabiarek skrawających realizujący treści z zakresu drugiej części kwalifikacji M. 19 (realizowanie obróbki na klasycznych...
Podręcznik prezentuje kwestie pojmowania obywatelstwa od starożytności do czasów najnowszych. Przedstawia relacje pomiędzy władzą papieża i cesarza w przeciętniewieczu. Pokazuje funkcjonowanie...
Publikacja dedykowana do użytecznej nauki zawodu technik ekonomista w zakresie kwalifikacji A.35. Prowadzenie działalności w organizacji. Dzięki tej publikacji uczeń może kształtować umiejętności...
Publikacja skierowana do uczniów kształcących się w zawodach fryzjer i technik usług fryzjerskich. Realizuje treści z zakresu kwalifikacji A.19 (realizowanie zabiegów fryzjerskich).Publikacja...
Lektura z opracowaniem to świetna pomoc i inspiracja dla uczniów oraz nauczycieli. Tekst opatrzono wskazówkami interpretacyjnymi i hasłami ułatwiającymi nawigację po książce – dzięki nim prosto...
Książka autorstwa Longiny Borkowicz to kompendium kulinarne do przedmiotów: pracownia gastronomiczna, a także pracownia technice gastronomicznej w ramach kwalifikacji HGT.02. Przygotowanie i...
Publikacja przeznaczona dla uczniów i słuchaczy szkół i placówek kształcących kandydatów do pracy w branży samochodowej. Starannie przedstawiono w niej przepisy i zasady ruchu drogowego i znaki i...
Publikacja dedykowana do kształcenia użytecznego w zawodzie technik usług fryzjerskich realizująca treści z zakresu kwalifikacji A.23 (Projektowanie fryzur), do wykorzystania podczas zajęć w...
Lektura wraz opracowaniem to idealna pomoc i inspiracja dla uczniów, a także nauczycieli. Tekst opatrzono wskazówkami interpretacyjnymi i hasłami ułatwiającymi nawigację po książce – dzięki nim...
Podręcznik do nauki zawodu technik pojazdów samochodowych realizuje treści z zakresu pierwszej części kwalifikacji M.42 (organizowanie obsługi pojazdów samochodowych). W książce omówiono m.in....
Podręcznik do nauki zawodu technik ekonomista realizujący treści z zakresu 3 części kwalifikacji A.35 (Planowanie, analiza ekonomiczna i sprawozdawczość). Demonstruje wiedzę i uczy umiejętności...
Legendy polskie to zbiór fascynujących i mądrych opowieści o dawnych czasach. Można w nich znaleźć groźne smoki i wielkich czarnoksiężników, straszne potwory i demony, ciemne lochy i skarby,...
Podręcznik do nauki zawodu technik pojazdów samochodowych, realizujący treści z zakresu drugiej części kwalifikacji M.42 (nadzorowanie obsługi pojazdów samochodowych). W książce zawarte zostały...
Podręcznik do nauki zawodu technik mechanik realizujący treści z zakresu pierwszej części kwalifikacji M.44 (Organizowanie procesów obróbki i konstrukcji części urządzeń i urządzeń).Planowanie...
Podręcznik pomaga zdobyć wiedzę i opanować umiejętności wyodrębnione w Podstawie kształcenia w zawodzie. Stanowią one podbudowę do kształcenia w zawodach: kucharz, technik żywienia i usług...
Publikacja przeznaczona do ergonomicznej nauki zawodu technik informatyk w zakresie kwalifikacji E.12 (Montaż i eksploatacja komputerów osobistych, a także sprzętów peryferyjnych). Została...
W zeszytach ćwiczeń znajdują się przeróżne i ciekawe ćwiczenia, m.in. Krzyżówki, rebusy, gry, escape roomy, infografiki do uzupełnienia, które pomagają zindywidualizować nauczanie. Zadania...
Podręcznik do nauki zawodu technik ekonomista realizujący treści z zakresu 2 części kwalifikacji A.36 (Prowadzenie i rozliczanie inwentaryzacji). Ukazuje wiedzę i uczy umiejętności związanych z...
Publikacja asygnowana do użytecznej nauki zawodu technik logistyk w zakresie kwalifikacji A.30. Organizacja i monitorowanie przepływu zasobów i informacji w procesach produkcji, dystrybucji i...
Podręcznik do nauki zawodu technik usług kosmetycznych. Realizuje wybrane treści z zakresu kwalifikacji FRK.04 i AU.61. Porusza tematykę zabiegów upiększających twarzy, szyi i dekoltu w gabinecie...
Podręcznik skierowany do uczniów kształcących się w zawodzie technik obsługi turystycznej. Realizuje treści z zakresu pierwszej części kwalifikacji T.14 (Prowadzenie danych turystycznej).Publikacja...
Żywienie i usługi gastronomiczne cz. XI. Obsługa konsumentów w branży gastronomicznej to podręcznik przeznaczony dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług...
Podręcznik dla uczniów znaczących szkół zawodowych, a także uczniów szkół policealnych kształcących się w zawodzie sprzedawca. Realizuje treści z zakresu kwalifikacji A.18 (Prowadzenie sprzedaży)....