PODSTAWA PROGRAMOWA 2019 r. Zbiór asygnowany dla zawodu technik hotelarstwa w zakresie kwalifikacji HGT.03. "Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie". Zawiera 5 zestawów....
Podręcznik do nowej podstawy programowej przeznaczony do nauki zawodu technik obsługi turystycznej w zakresie kwalifikacji T.13. Planowanie i realizacja imprez i usług turystycznych.Autorzy: Beata...
Elementarz to podręcznik do edukacji polonistycznej, przyrodniczej i społecznej z elementami innych edukacji. Mieści uporządkowane i logicznie powiązane ze sobą treści. Pozwala wydajnie pracować...
praktyczny poradnik dotyczący składników wykonawczych układów sterowania współczesnych silników benzynowych i wysokoprężnych samochodów osobowych i pojazdów użytkowych. Opisano funkcje...
Zeszyt gromadzi zadania, które można wykorzystać do urozmaicenia lekcji i pokazywania uczniom zagadnień w innym ujęciu. Pozwala ćwiczyć wszystkie umiejętności i stanowi ergonomiczne uzupełnienie...
Książkę eksponuje postępowa kompozycja rozdziałów. Każdy z nich jest podzielony na 4 części: Przypomnij sobie - zawierającą proste ćwiczenia powtórzeniowe, Poćwicz - obejmującą zadania, które...
Żywienie i usługi gastronomiczne Cz. VI Zasady żywienia jest podręcznikiem asygnowanym dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych w...
Napisany zgodnie z podstawą programową kształcenia w zawodach z 2017 r., bogato ilustrowany podręcznik poświęcony diagnozowaniu mechanicznych, elektrycznych i elektronicznych podzespołów i zespołów...
Jednoczęściowy zeszyt posiada z zasady zadania sprawdzające. Służy pomocą w przygotowaniu się na przykład do sprawdzianów. Ćwiczenia odnoszą się tylko do wiedzy i umiejętności z podstawy...
Podręcznik dla klasy 5 jest zgodny z podstawą programową obowiązującą od 2017 roku. Książka spełnia wszystkie formalne kryteria stawiane podręcznikom poprzez nową ustawę oświatową. Książka dla...
Podręcznik poświęcony zagadnieniom dotyczącym działalności gospodarczej w branży elektrycznej, napisany zgodnie z nową podstawą programową kształcenia w zawodach. Opisano w nim warunki i zasady...
seria kolorowych i efektownie ilustrowanych książeczek, które pozwolą złączyć prawidłową zabawę z nauką. Dziecko wynajdzie tam sporo dostosowanych do wieku niebanalnych zadań, dzięki którym będzie...
seria barwnych i ładnie ilustrowanych książeczek, które pozwolą związać dobrą zabawę z nauką. Dziecko wyszuka tam sporo dopasowanych do wieku atrakcyjnych zadań, dzięki którym będzie mogło poznać...
seria barwnych i ładnie ilustrowanych książeczek, które pozwolą połączyć korzystną zabawę z nauką. Dziecko wyszuka tam niemało dostosowanych do wieku interesujących zadań, dzięki którym będzie...
Zbiór ćwiczeń,,Planowanie i ocena żywienia" to progresywny komplet zadań przygotowujący ucznia technikum lub słuchacza kursu do egzaminu z kwalifikacji T.15. Organizacja żywienia i usług...
Zeszyty ćwiczeń zawierają taką liczbę zadań, żeby zapewnić najszczególniej wydajną naukę przedmiotu i umożliwić pełną realizację podstawy programowej.Ćwiczenia w wersji A przeznaczone są dla...
Zawartość nowego podręcznika dla klasy 7 jest nad wyraz zbliżona do treści Fizyki z plusem dla gimnazjum, części 1 i 2. Fizykę 7 przystosowaliśmy do nielicznych zmian w najnowszej podstawie...
"Elementarz. Lokomotywy" uczy czytania w oparciu o metody: analityczno-syntetyczną, globalnego odczytywania wyrazów i czytania sylabami. Mieści 24 podstawowe litery drukowane (bez zmiękczeń...
Dwuczęściowy zeszyt mieści zbiór ćwiczeń kształcących m.in. Umiejętności czytania ze zrozumieniem i tworzenia wielu form wypowiedzi oraz doskonalących poprawne posługiwanie się językiem. W zeszycie...
Podręcznik Sztuka Wyrazu 1 Część 1 to publikacja dla uczniów, którzy ukończyli 8-klasową szkołę podstawową. Podręcznik przygotowany został w oparciu o podstawę programową obowiązującą od września...
Podręcznik Sztuka Wyrazu 1 Część 2 to publikacja dla uczniów, którzy ukończyli 8-klasową szkołę podstawową. Podręcznik przygotowany został w oparciu o podstawę programową obowiązującą od września...
Podręcznik zgodny z Reformą 2017 r., do nowej podstawy programowej asygnowany do nauczania zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych w zakresie kwalifikacji TG.16. Organizacja żywienia i...
Publikacja jest asygnowana dla uczniów przygotowujących się do nowej matury. Zawiera materiały pokazujące, jak można skonstruować odpowiedź ustną,, a także tematy do opracowania w ramach...
Dwuczęściowy zeszyt mieści zbiór ćwiczeń kształcących m.in. Umiejętności czytania ze zrozumieniem i tworzenia wielu form wypowiedzi oraz doskonalących poprawne posługiwanie się językiem. W zeszycie...