Zbiór ćwiczeń,,Planowanie i ocena żywienia" to nowoczesny pakiet zadań przygotowujący ucznia technikum lub słuchacza kursu do egzaminu z kwalifikacji T.15. Organizacja żywienia i usług...
Zbiór zadań asygnowany dla zawodu technik hotelarstwa w zakresie kwalifikacji TG.12. Planowanie i realizacja usług w recepcji. Gromadzi 5 zestawów, w skład których wchodzą testy i zadania...
Podręcznik ściśle dopasowaliśmy do wiedzy i umiejętności absolwentów 8-letniej szkoły podstawowej. Dawkujemy w nim wiedzę tak, aby uczniowie mieli wystarczająco czasu na jej przyswojenie. Po każdym...
PODSTAWA PROGRAMOWA 2019 r. Zbiór asygnowany dla zawodu technik hotelarstwa w zakresie kwalifikacji HGT.03. "Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie". Posiada 5 zestawów....
"Kubuś Fatalista i jego pan" jest powiastką filozoficzną napisaną przez oświeceniowego filozofa i encyklopedystę Denisa Diderota. Książka opisuje wędrówkę i przygody tytułowych bohaterów,...
Podręcznik do nowej podstawy programowej asygnowany do nauki zawodu technik obsługi turystycznej w zakresie kwalifikacji T.13. Planowanie i realizacja imprez i usług turystycznych.Autorzy: Beata...
Elementarz to podręcznik do edukacji polonistycznej, przyrodniczej i społecznej z elementami innych edukacji. Zawiera uporządkowane i logicznie powiązane ze sobą treści. Pozwala wydajnie pracować...
Zeszyt posiada zadania, które można zastosować do urozmaicenia lekcji i pokazywania uczniom zagadnień w innym ujęciu. Pozwala ćwiczyć wszystkie umiejętności i stanowi ergonomiczne uzupełnienie...
Książkę podkreśla postępowa konstrukcja rozdziałów. Każdy z nich jest podzielony na 4 części: Przypomnij sobie - zawierającą proste ćwiczenia powtórzeniowe, Poćwicz - obejmującą zadania, które...
Żywienie i usługi gastronomiczne Cz. VI Zasady żywienia jest podręcznikiem dedykowanym dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych w...
Jednoczęściowy zeszyt zawiera z zasady zadania sprawdzające. Służy pomocą w przygotowaniu się na przykład do sprawdzianów. Ćwiczenia odnoszą się tylko do wiedzy i umiejętności z podstawy...
Podręcznik dla klasy 5 jest zgodny z podstawą programową obowiązującą od 2017 roku. Książka spełnia wszystkie formalne wymogi stawiane podręcznikom przez nową ustawę oświatową. Książka dla ucznia...
Pożegnanie z Marią i inne opowiadania Tadeusza Borowskiego należą do sporych literackich świadectw o II wojnie światowej. Opowiadania, oparte na autobiograficznych wspomnieniach autora, łączy...
Zbiór ćwiczeń,,Planowanie i ocena żywienia" to progresywny pakiet zadań przygotowujący ucznia technikum albo słuchacza kursu do egzaminu z kwalifikacji T.15. Organizacja żywienia i usług...
Zawartość nowego podręcznika dla klasy 7 jest niezwykle zbliżona do treści Fizyki z plusem dla gimnazjum, części 1 i 2. Fizykę 7 przypasowaliśmy do nielicznych zmian w najnowszej podstawie...
Zeszyty ćwiczeń zawierają taką liczbę zadań, aby zapewnić najistotniej skuteczną naukę przedmiotu i umożliwić pełną realizację podstawy programowej.Ćwiczenia w wersji A przeznaczone są dla...
Dwuczęściowy zeszyt mieści zbiór ćwiczeń kształcących m.in. Umiejętności czytania ze zrozumieniem i tworzenia wielu form wypowiedzi, a także doskonalących poprawne posługiwanie się językiem. W...
Podręcznik Sztuka Wyrazu 1 Część 1 to publikacja dla uczniów, którzy ukończyli 8-klasową szkołę podstawową. Podręcznik przygotowany został w oparciu o podstawę programową obowiązującą od września...
Podręcznik Sztuka Wyrazu 1 Część 2 to publikacja dla uczniów, którzy ukończyli 8-klasową szkołę podstawową. Podręcznik przygotowany został w oparciu o podstawę programową obowiązującą od września...
Podręcznik zgodny z Reformą 2017 r., do nowej podstawy programowej przeznaczony do nauczania zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych w zakresie kwalifikacji TG.16. Organizacja żywienia i...
Publikacja jest dedykowana dla uczniów przygotowujących się do nowej matury. Zawiera materiały prezentujące, jak można skonstruować odpowiedź ustną, oraz tematy do opracowania w ramach...
Dwuczęściowy zeszyt mieści zbiór ćwiczeń kształcących m.in. Umiejętności czytania ze zrozumieniem i tworzenia wielu form wypowiedzi oraz doskonalących poprawne posługiwanie się językiem. W zeszycie...
Dokumentacja hotelowa do kwalifikacji HGT.03. Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie to progresywne, kolorowe, dobrane do najnowszej podstawy programowej ćwiczenia, które zawierają...