MEGA! to czterotomowy kurs języka niemieckiego dla uczniów liceów i techników. Kurs przeznaczony jest dla uczniów zaczynających naukę języka niemieckiego jako drugiego języka obcego, a także dla...
Wir smart to pięciotomowy kurs języka niemieckiego dla klas 4-6 szkoły podstawowej. Wir smart jest dedykowany jednocześnie dla uczniów rozpoczynających naukę języka niemieckiego w klasie 4, jak i...
Genau! to 4-tomowy kurs języka niemieckiego opracowany specjalnie dla uczniów techników i szkół zawodowych jednocześnie zaczynających jak i kontynuujących naukę języka niemieckiego. Realizuje...
Nauka języka obcego może być znakomitą i pasjonującą przygodą, lecz mamnóstwo zastosowań ergonomicznych: znajomość języka otwiera zupełnie świeże możliwości pracy w kraju i za granicą, ułatwia...
Podręcznik dedykowany dla uczniów szkół kształcących w zawodzie technik technologii żywności w technikach i szkołach policealnych. Podręcznik przeznaczony dla uczniów szkół kształcących w zawodzie...
Kurs języka niemieckiego dla szkół średnich asygnowany dla uczniów kontynuujących naukę i przygotowujących się do matury na poziomie powiększonym. Direkt to kurs w wydaniu semestralnym. Składa się...
Plant Production z serii Career Paths to publikacja przeznaczona dla osób przygotowujących się do pracy lub pracujących w zawodach związanych z produkcją roślinną, pragnących doskonalić znajomość...
Podręcznik do nowej podstawy programowej dedykowany do nauki zawodu technik obsługi turystycznej. Dopuszczony do korzystania szkolnego. Rok dopuszczenia MEN: 2014. Autorzy: A. Swastek, D....
kolekcja kolorowych i spektakularnie ilustrowanych książeczek, które pozwolą zespoić prawidłową zabawę z nauką. Dziecko odszuka tam niemało dopasowanych do wieku interesujących zadań, dzięki którym...
Żywienie i usługi gastronomiczne. Cz. V. Działalność gospodarcza w gastronomii jest podręcznikiem dedykowanym dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług...
Informator o egzaminie maturalnym z chemii od roku szkolnego 2022/2023.Informator został opracowany przez Centralną Komisję Egzaminacyjną we współpracy z okręgowymi komisjami egzaminacyjnymi w...
Informator o egzaminie maturalnym z fizyki od roku szkolnego 2022/2023Informator został opracowany przez Centralną Komisję Egzaminacyjną we współpracy z okręgowymi komisjami egzaminacyjnymi w...
Zbiór ćwiczeń,,Planowanie i ocena żywienia" to progresywny pakiet zadań przygotowujący ucznia technikum albo słuchacza kursu do egzaminu z kwalifikacji T.15. Organizacja żywienia i usług...
Zbiór zadań przeznaczony dla zawodu technik hotelarstwa w zakresie kwalifikacji TG.12. Planowanie i realizacja usług w recepcji. Posiada 5 zestawów, w skład których wchodzą testy i zadania...
PODSTAWA PROGRAMOWA 2019 r. Zbiór asygnowany dla zawodu technik hotelarstwa w zakresie kwalifikacji HGT.03. "Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie". Gromadzi 5 zestawów....
Career Paths Fishing & Seafood Industry Career Paths to nowość na polskim rynku wydawniczym. Perfekcyjna seria podręczników dla osób pragnących poznać język angielski albo pogłębić jego...
Podręcznik do nowej podstawy programowej przeznaczony do nauki zawodu technik obsługi turystycznej w zakresie kwalifikacji T.13. Planowanie i realizacja imprez i usług turystycznych.Autorzy: Beata...
Biologia. Informator o egzaminie maturalnym z biologii od roku szkolnego 2022/2023.Informator został opracowany poprzez Centralną Komisję Egzaminacyjną we współpracy z okręgowymi komisjami...
Żywienie i usługi gastronomiczne Cz. VI Zasady żywienia jest podręcznikiem przeznaczonym dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych w...
To seria progresywnych podręczników przygotowujących do egzaminu gimnazjalnego. Zawiera specjalne sekcje egzaminacyjne, które opracowane zostały zgodnie z obowiązującymi standardami wymagań. Tytuł...
Zbiór ćwiczeń,,Planowanie i ocena żywienia" to postępowy pakiet zadań przygotowujący ucznia technikum lub słuchacza kursu do egzaminu z kwalifikacji T.15. Organizacja żywienia i usług...
Podręcznik zgodny z Reformą 2017 r., do nowej podstawy programowej dedykowany do nauczania zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych w zakresie kwalifikacji TG.16. Organizacja żywienia i...
Dokumentacja hotelowa do kwalifikacji HGT.03. Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie to postępowe, kolorowe, dobrane do najnowszej podstawy programowej ćwiczenia, które zawierają...