Podręcznik dedykowany dla uczniów szkół kształcących w zawodzie technik technice żywności w technikach i szkołach policealnych. Podręcznik asygnowany dla uczniów szkół kształcących w zawodzie...
W roku szkolnym 2021/2022 na Opolszczyźnie odbyły się LIV zawody nieznacznej Olimpiady Matematycznej. Jest to jeden z najdłużej istniejących regionalnych konkursów matematycznych dla młodzieży...
W roku szkolnym 2021/2022 na Opolszczyźnie odbyły się LIV zawody niepokaźnej Olimpiady Matematycznej. Jest to jeden z najdłużej istniejących regionalnych konkursów matematycznych dla młodzieży...
Zbiór Zadania powtórkowe przed maturą pomoże uczniom w przygotowaniu się do matury z matematyki w zakresie zwiększonym. Zadania dotyczą wszelkich treści nauczania, których znajomość będzie...
Zbiór zadań typu maturalnego, część 1. I 2., kierujemy do uczniów przygotowujących się do matury z chemii na poziomie powiększonym, począwszy od roku 2023. Zadania zawarte w zbiorze (w obu...
Podręcznik do nowej podstawy programowej dedykowany do nauki zawodu technik obsługi turystycznej. Dopuszczony do użytkowania szkolnego. Rok dopuszczenia MEN: 2014. Autorzy: A. Swastek, D....
Zbiór zadań jest ściśle skorelowany z podręcznikiem do matematyki do 4-letniego liceum i 5-letniego technikum (zgodnym z nową podstawą programową, która obowiązuje w szkołach od września 2019 r.) i...
Wyjaśnianie chemii… polecamy uczniom liceów i techników, przygotowującym się do matury z chemii na poziomie zwiększonym.Egzamin maturalny z chemii obfituje w zadania wykraczające w swej treści poza...
Zbiór zadań jest ściśle skorelowany z podręcznikiem do matematyki do 4-letniego liceum i 5-letniego technikum (zgodnym z nową podstawą programową, która obowiązuje w szkołach od września 2019 r.) i...
Fundamenty to pierwszy moduł podręcznika do nauczania chemii w zakresie powiększonym w liceach i technikach. Pozostałe dwa moduły to Związki organiczne oraz Pierwiastki i związki nieorganiczne. Te...
Żywienie i usługi gastronomiczne. Cz. V. Działalność gospodarcza w gastronomii jest podręcznikiem dedykowanym dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług...
Podręcznik jest dedykowany dla absolwentów szkół podstawowych, którzy uczęszczają do 4-letnich liceów i 5-letnich techników. Jest zgodny z podstawą programową, która obowiązuje w tych szkołach od...
"Zeszyt Ćwiczeń" jest uzupełnieniem podręcznika Cafe Creme 2 - poszerza materiał nauczania zawarty w podręczniku: rubryki Vocabulaire et orthographe, Grammaire oraz Expression odpowiadają...
Podręcznik jest przeznaczony dla absolwentów szkół podstawowych, którzy uczęszczają do 4-letnich liceów i 5-letnich techników. Jest zgodny z podstawą programową, która obowiązuje w tych szkołach od...
Zbiór zadań przedmaturalnych obejmuje wszystkie treści nauczania dotyczące chemii nieorganicznej, przedstawione w aktualnie obowiązującej podstawie programowej MEN, a w szczególności zawarte w...
Zbiór ćwiczeń,,Planowanie i ocena żywienia" to innowacyjny zestaw zadań przygotowujący ucznia technikum lub słuchacza kursu do egzaminu z kwalifikacji T.15. Organizacja żywienia i usług...
Zbiór zadań dedykowany dla zawodu technik hotelarstwa w zakresie kwalifikacji TG.12. Planowanie i realizacja usług w recepcji. Posiada 5 zestawów, w skład których wchodzą testy i zadania...
PODSTAWA PROGRAMOWA 2019 r. Zbiór asygnowany dla zawodu technik hotelarstwa w zakresie kwalifikacji HGT.03. "Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie". Posiada 5 zestawów....
Drogi Maturzysto, Wielu Twoich Koleżanek i Kolegów co roku wybiera BIOLOGIĘ jako przedmiot egzaminu maturalnego. Jest to istotnie fascynująca i przystępna dziedzina nauki, jeżeli sumiennie i...
Zbiór dedykowany dla zawodu technik obsługi turystycznej w zakresie kwalifikacji T.13. "Planowanie i realizacja imprez i usług turystycznych". Posiada 8 zestawów, w skład których wchodzą...
Kompendium ułatwi uczniom skuteczne i wydajne przygotowanie się do matury z matematyki w zakresie podstawowym. Obejmuje wszystkie treści nauczania, których znajomość będzie sprawdzana na egzaminie...
Żywienie i usługi gastronomiczne Cz. VI Zasady żywienia jest podręcznikiem dedykowanym dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych w...
Książkę tę napisałyśmy na prośbę naszych uczniów, przygotowujących się do egzaminu maturalnego z chemii – i to właśnie im chciałybyśmy podziękować szczególnie.Książka ta nie jest podręcznikiem ani...
Podręcznik jest zgodny z podstawą programową obowiązującą od roku szkolnego 2012/13. W podręczniku omówione zostały m.in. Zagadnienia dotyczące: funkcji wykładniczej i logarytmicznej, analizy...