60 lat Krajowej Olimpiady Chemicznej – wydanie jubileuszowe komplet zadań z ostatnich dziesięciu edycji Krajowej Olimpiady Chemicznej do 2013 roku włącznie, podzielony według poszczególnych etapów...
Czy znasz powiedzenie że matematykowi do pracy wystarczy kartka, ołówek i kosz na śmieci? To nieprawda! Pasjonującą, błyskotliwą i użyteczną matematykę poznaje się dopiero w laboratorium....
W poradniku przedstawiono wiadomości niezbędne do korzystnego zaplanowania i przeprowadzenia cyklu wytwarzania narzędzi skrawających, a także do ich słusznej eksploatacji.Poradnik jest przeznaczony...
Książka demonstruje naturę wirusów i ich proces replikacyjny. Omawia wirusy atakujące bakterie, zwierzęta, a także rośliny, patogeniczność wirusów oraz sposoby i możliwości zwalczania zakażeń...
Podręcznik dedykowany dla uczniów szkół kształcących w zawodzie technik technologii żywności w technikach i szkołach policealnych. Podręcznik przeznaczony dla uczniów szkół kształcących w zawodzie...
Podręcznik do nowej podstawy programowej dedykowany do nauki zawodu technik obsługi turystycznej. Dopuszczony do użytkowania szkolnego. Rok dopuszczenia MEN: 2014. Autorzy: A. Swastek, D....
Żywienie i usługi gastronomiczne. Cz. V. Działalność gospodarcza w gastronomii jest podręcznikiem przeznaczonym dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług...
Zbiór zadań przeznaczony dla zawodu technik hotelarstwa w zakresie kwalifikacji TG.12. Planowanie i realizacja usług w recepcji. Mieści 5 zestawów, w skład których wchodzą testy i zadania...
Zbiór ćwiczeń,,Planowanie i ocena żywienia" to progresywny pakiet zadań przygotowujący ucznia technikum albo słuchacza kursu do egzaminu z kwalifikacji T.15. Organizacja żywienia i usług...
Drogi Maturzysto, Wielu Twoich Koleżanek i Kolegów co roku wybiera BIOLOGIĘ jako przedmiot egzaminu maturalnego. Jest to stanowczo fascynująca i przystępna dziedzina nauki, jeżeli sumiennie i...
Drogi Maturzysto, Wielu Twoich Koleżanek i Kolegów co roku wybiera BIOLOGIĘ jako przedmiot egzaminu maturalnego. Jest to bardzo fascynująca i nieskomplikowana dziedzina nauki, jeżeli sumiennie i...
PODSTAWA PROGRAMOWA 2019 r. Zbiór dedykowany dla zawodu technik hotelarstwa w zakresie kwalifikacji HGT.03. "Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie". Posiada 5 zestawów....
Drogi Maturzysto, Wielu Twoich Koleżanek i Kolegów co roku wybiera BIOLOGIĘ jako przedmiot egzaminu maturalnego. Jest to szczególnie fascynująca i nieskomplikowana dziedzina nauki, jeżeli sumiennie...
Podręcznik do nowej podstawy programowej dedykowany do nauki zawodu technik obsługi turystycznej w zakresie kwalifikacji T.13. Planowanie i realizacja imprez i usług turystycznych.Autorzy: Beata...
Żywienie i usługi gastronomiczne Cz. VI Zasady żywienia jest podręcznikiem dedykowanym dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych w...
Książkę tę napisałyśmy na prośbę naszych uczniów, przygotowujących się do egzaminu maturalnego z chemii – i to właśnie im chciałybyśmy podziękować niezwykle.Książka ta nie jest podręcznikiem ani...
Zbiór ćwiczeń,,Planowanie i ocena żywienia" to progresywny pakiet zadań przygotowujący ucznia technikum lub słuchacza kursu do egzaminu z kwalifikacji T.15. Organizacja żywienia i usług...
Owocna edukacja. Chcemy należycie czytać i pisać. Część 1. Klasy 1-3 dane towaru: Chcemy należycie czytać i pisać cz. 1 to komplet ćwiczeń z zakresu edukacji polonistycznej, które zezwalają na...
Odkrywam siebie. Złota kolekcja. Sześciolatek. Litery i liczby B+Zeszyt „Litery i liczby B+" z linii „Odkrywam siebie. Złota linia" posiada:ćwiczenia w czytaniu, pisaniu,...
Podręcznik zgodny z Reformą 2017 r., do nowej podstawy programowej dedykowany do nauczania zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych w zakresie kwalifikacji TG.16. Organizacja żywienia i...
Odkrywam siebie - Złota linia to pierwszy z cykli edukacyjnych, do którego powracamy na Waszą prośbę. Odkrywam siebie to gwarancja poprawności, niezawodności, a także zaufania, jakim nas...