Podręcznik jest przeznaczony dla absolwentów szkół podstawowych, którzy uczęszczają do 4-letnich liceów i 5-letnich techników. Jest zgodny z podstawą programową, która obowiązuje w tych szkołach od...
EN CONTEXTE Exercices de grammaire en contexte B1 - podręcznik + nagrania MP3 + klucz odpowiedzi. Podręcznik umożliwia opanowanie gramatyki na poziomie B1. Kolekcja skierowana jest...
Zbiór zadań przedmaturalnych obejmuje wszystkie treści nauczania dotyczące chemii nieorganicznej, przedstawione w obecnie obowiązującej podstawie programowej MEN, a w szczególności zawarte w module...
Zbiór zadań dedykowany dla zawodu technik hotelarstwa w zakresie kwalifikacji TG.12. Planowanie i realizacja usług w recepcji. Posiada 5 zestawów, w skład których wchodzą testy i zadania...
Zbiór asygnowany dla zawodu technik obsługi turystycznej w zakresie kwalifikacji T.13. "Planowanie i realizacja imprez i usług turystycznych". Posiada 8 zestawów, w skład których wchodzą...
PODSTAWA PROGRAMOWA 2019 r. Zbiór asygnowany dla zawodu technik hotelarstwa w zakresie kwalifikacji HGT.03. "Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie". Zawiera 5 zestawów....
Kompendium ułatwi uczniom efektywne i sprawne przygotowanie się do matury z matematyki w zakresie podstawowym. Obejmuje wszystkie treści nauczania, których znajomość będzie sprawdzana na egzaminie...
Inspire 2 ćwiczenia + audio online + kod (ćwiczenia online na platformie BiblioHLI) /PACK NUMERIQUE/. Inspire to innowacyjny podręcznik przeznaczony dla starszej młodzieży i dorosłych...
Podręcznik jest zgodny z podstawą programową obowiązującą od roku szkolnego 2012/13. W podręczniku omówione zostały m.in. Zagadnienia dotyczące: funkcji wykładniczej i logarytmicznej, analizy...
Żywienie i usługi gastronomiczne Cz. VI Zasady żywienia jest podręcznikiem asygnowanym dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych w...
Matematyka w liceum i w technikum zgodna z podstawą programową obowiązującą od września 2012 roku: uczy ścisłego myślenia sprzyja samodzielnej pracy ucznia daje podstawy języka potrzebnego do nauki...
Podręcznik ten jest dedykowany dla uczniów liceów ogólnokształcących i profilowanych, techników i szkół zawodowych.Autorzy zmierzyli się w tej książce z nieprzychylnym nastawieniem i przekonaniem,...
Zbiór ćwiczeń,,Planowanie i ocena żywienia" to postępowy zestaw zadań przygotowujący ucznia technikum lub słuchacza kursu do egzaminu z kwalifikacji T.15. Organizacja żywienia i usług...
Ten zbiór nawiązuje do powszechnie znanego i renomowanego Zbioru zadań z chemii dla szkół przeciętnych. Oprócz wielu nowych zadań umieszczono tu prawie wszystkie zadania występujące we wspomnianym...
Podręcznik przeznaczony jest do nauki matematyki w trzeciej klasie liceum i technikum o profilu podstawowym. Mieści dostępne omówienie najważniejszych zagadnień dotyczących funkcji wykładniczej i...
Explore to innowacyjny seria podręczników do nauki języka francuskiego na trzech stopniach biegłości językowej - od poziomu A1 wg ESOKJ do poziomu B1. Kolekcja Explore został opracowana dla uczniów...
Zbiór obejmuje wszystkie obowiązujące treści nauczania z nowej podstawy programowej. Jest adresowany do uczniów szkół podstawowych, niezależnie od tego, z jakich podręczników korzystają. Posiada...
Inspire 1 ćwiczenia + audio online + kod (ćwiczenia online na platformie BiblioHLI) /PACK NUMERIQUE/. Inspire to innowacyjny podręcznik przeznaczony dla starszej młodzieży i dorosłych...
Podręcznik do nowej podstawy programowej przeznaczony do nauczania zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych w zakresie kwalifikacji T.6. Sporządzanie potraw i napojów.Dopuszczony do...
W arkuszu egzaminacyjnym od 2023 r. Będzie od 29 do 40 zadań. Znajdą się w nim równocześnie zadania zamknięte, jak i otwarte. W arkuszu będą występowały wiązki zadań albo pojedyncze zadania. Będzie...
Żywienie i usługi gastronomiczneCz. IV. Wyposażenie i zasady bezpieczeństwa w gastronomii jest podręcznikiem przeznaczonym dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług...
FOCUS Grammaire du français - podręcznik + klucz odpowiedzi + płyta CD mp3 + kod dostępu do Parcours digitalKsiążka dla początkujących i średnio progresywnych (od poziomu A1 do B1)....
"Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie" jest podręcznikiem wydanym w dwóch częściach, przeznaczonym dla uczniów szkół kształcących w zawodach technik hotelarstwa oraz...