"Kubuś Fatalista i jego pan" jest powiastką filozoficzną napisaną przez oświeceniowego filozofa i encyklopedystę Denisa Diderota. Książka opisuje wędrówkę i przygody tytułowych bohaterów,...
Zbiór ćwiczeń jest dopasowany do wydanego przez nas podręcznika Pracownicy administracji publicznej. Książka zawiera 122 zróżnicowane ćwiczenia, które pozwalają uczniom na powtórzenie i utrwalenie...
Podręcznik do nowej podstawy programowej dedykowany do nauki zawodu technik obsługi turystycznej w zakresie kwalifikacji T.13. Planowanie i realizacja imprez i usług turystycznych.Autorzy: Beata...
Żywienie i usługi gastronomiczne Cz. VI Zasady żywienia jest podręcznikiem asygnowanym dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych w...
W podręczniku w przystępny sposób wyjaśnione są zagadnienia dotyczące osobowości, rozumienia, odczuwania i motywacji (kompetencje personalne) oraz funkcjonowania człowieka w różnych sytuacjach w...
Przeznaczenie podręcznika: zawód: technik organizacji reklamy kwalifikacja: A.26. Sprzedaż towarów i usług reklamowychWszystkie zagadnienia pozostały omówione w podręczniku w sposób maksymalnie...
Pożegnanie z Marią i inne opowiadania Tadeusza Borowskiego należą do sporych literackich świadectw o II wojnie światowej. Opowiadania, oparte na autobiograficznych wspomnieniach autora, łączy...
Zbiór ćwiczeń,,Planowanie i ocena żywienia" to innowacyjny zestaw zadań przygotowujący ucznia technikum albo słuchacza kursu do egzaminu z kwalifikacji T.15. Organizacja żywienia i usług...
Podręcznik zgodny z Reformą 2017 r., do nowej podstawy programowej asygnowany do nauczania zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych w zakresie kwalifikacji TG.16. Organizacja żywienia i...
Klucz - odpowiedzi dla książki Kwalifikacja EKA.01. Obsługa klienta w jednostkach administracji. Egzamin zawodowy Spis treści: I. Testy Odpowiedzi Test 1 Test 2 Test 3 Test 4 Test 5 Test 6 Test 7...
Książka mieści 339 ćwiczeń do przedmiotu podstawy przedsiębiorczości, różnych pod względem treści, formy i stopnia trudności. Układ zbioru ćwiczeń jest precyzyjnie dobrany do treści i układu...
Książka Kwalifikacja EKA. 01. Obsługa klienta w jednostkach administracji. Egzamin zawodowy przeznaczona jest dla osób zdobywających zawód technologia administracji, które chcą przygotować się do...
Dokumentacja hotelowa do kwalifikacji HGT.03. Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie to postępowe, kolorowe, dobrane do najnowszej podstawy programowej ćwiczenia, które zawierają...
Książka w niezwykle przystępny i zrozumiały sposób wyjaśnia tajniki finansów publicznych. Zawiera ona dużo przykładów, tabel, schematów, wzorów sprawozdań i rysunków, które powinny ułatwić...
Zbiór ćwiczeń dobrany jest do struktury podręcznika "Prawo administracyjne". Książka może być używana w szkołach jako materiał ćwiczeniowy. Materiały ćwiczeniowe są to materiały asygnowane...
"Patataj, patataj, pojedziemy w cudny kraj...", a w trakcie tej podróży dowiemy się, co widziało słonko, wędrując po niebie, i kto namalował tęczę... Nieodgadniony świat przyrody stanie się...
"Kapitan Fracasse" francuskiego pisarza Teofila Gautiera jest jedną z najsłynniejszych powieści płaszcza i szpady i należy do kanonu światowej literatury dziecięcej i młodzieżowej. Powieść,...
Ta fascynująca historia zdarzyła się w indyjskiej dżungli. Jej bohaterem jest Mowgli – niewielki chłopiec przygarnięty i wychowany poprzez wilczą rodzinę. Mowgli dorasta wśród dzikich zwierząt, a...
Wydana po raz pierwszy w 1853 roku, powieść przygodowa amerykańskiego pisarza Thomasa Mayne Reida należy do światowego kanonu literatury dziecięcej i młodzieżowej. Główny bohater powieści,...
Podręcznik do nowej podstawy programowej asygnowany do nauczania zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych w zakresie kwalifikacji T.6. Sporządzanie potraw i napojów.Dopuszczony do...
"Realizacja usług w recepcji" jest wydanym w dwóch częściach podręcznikiem dedykowanym dla uczniów szkół kształcących w zawodzie technik hotelarstwa. Publikacja została przygotowana zgodnie...
"Realizacja usług w recepcji" jest wydanym w dwóch częściach podręcznikiem przeznaczonym dla uczniów szkół kształcących w zawodzie technik hotelarstwa. Publikacja została przygotowana...
Podręcznik do przedmiotu podstawy przedsiębiorczości. Może być użytkowany przez uczniów liceów ogólnokształcących, techników i szkół branżowych I stopnia - w klasach asygnowanych dla absolwentów...