spektakularna opowieść Dygasińskiego o przyrodzie - tej dzikiej i tej,,oswojonej", o roślinach i zwierzętach. Zerknijmy na początek opowiadania i zobaczmy jaka uczta czytelnicza nas...
"Kapitan Fracasse" francuskiego pisarza Teofila Gautiera jest jedną z najsłynniejszych powieści płaszcza i szpady i należy do kanonu światowej literatury dziecięcej i młodzieżowej. Powieść,...
Podręcznik dedykowany dla uczniów szkół kształcących w zawodzie technik technice żywności w technikach i szkołach policealnych. Podręcznik asygnowany dla uczniów szkół kształcących w zawodzie...
niewielka Mary Lennox po śmierci rodziców przybywa z Indii do posiadłości swego wuja. Okazuje się, że dom jest wyjątkowo ponury i zagadkowy - są tam zamknięte pokoje, w nocy słychać dziwne krzyki....
Powieść przygodowa angielskiego pisarza Roberta Louisa Stevensona z 1883 roku, Wyspa skarbów, należy do kanonu literatury dziecięcej i młodzieżowej. Głównym bohaterem powieści jest młody chłopak,...
Romeo i Julia jest dramatem Williama Szekspira należącym do kanonu literatury angielskiej i światowej. Utwór wpisuje się w tradycję tragedii miłosnych zapoczątkowaną już w Starożytności. Opowiada...
Podręcznik do nowej podstawy programowej dedykowany do nauki zawodu technik obsługi turystycznej. Dopuszczony do wykorzystywania szkolnego. Rok dopuszczenia MEN: 2014. Autorzy: A. Swastek, D....
W książce omówione są wszystkie zagadnienia dotyczące statystyki, występujące w podstawie programowej kształcenia w zawodach z 2012 r. I 2017 r. W części PKZ (A.m)/ PKZ (AU.m) Umiejętności...
Żywienie i usługi gastronomiczne. Cz. V. Działalność gospodarcza w gastronomii jest podręcznikiem asygnowanym dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług...
Podręcznik ma charakter kompendium wiedzy z zakresu planowania, sporządzania sprawozdań i analiz. Jego struktura oraz treść poszczególnych rozdziałów zostały opracowane w taki sposób, by stopniowo...
Zbiór zadań przeznaczony dla zawodu technik hotelarstwa w zakresie kwalifikacji TG.12. Planowanie i realizacja usług w recepcji. Gromadzi 5 zestawów, w skład których wchodzą testy i zadania...
Odpowiedzi do książki Kwalifikacja A.18/AU.20. Prowadzenie sprzedaży. Egzamin potwierdzający kwalifikacje w zawodzieISBN: 9788377350942Kod paskowy: 9788377350942Autorzy: Wolak MonikaRok wydania:...
Podręcznik jest dostosowany do nowych podstaw programowych kształcenia w zawodach z 2012 r. Składa się z sześciu rozdziałów. Ponadto mieści wykaz stosowanych skrótów, szczegółowy wykaz aktów...
Zbiór ćwiczeń,,Planowanie i ocena żywienia" to postępowy zestaw zadań przygotowujący ucznia technikum albo słuchacza kursu do egzaminu z kwalifikacji T.15. Organizacja żywienia i usług...
Zbiór ćwiczeń jest skrupulatnie dopasowany do treści i układu podręcznika Sprzedaż produktów i usług reklamowych. Może być wykorzystywany w szkołach realizujących podstawy programowe kształcenia w...
Zbiór przeznaczony dla zawodu technik obsługi turystycznej w zakresie kwalifikacji T.13. "Planowanie i realizacja imprez i usług turystycznych". Posiada 8 zestawów, w skład których wchodzą...
PODSTAWA PROGRAMOWA 2019 r. Zbiór przeznaczony dla zawodu technik hotelarstwa w zakresie kwalifikacji HGT.03. "Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie". Mieści 5 zestawów....
Zbiór ćwiczeń jest dobrany do wydanego przez nas podręcznika Pracownicy administracji publicznej. Książka mieści 122 najróżniejsze ćwiczenia, które pozwalają uczniom na powtórzenie i utrwalenie...
Żywienie i usługi gastronomiczne Cz. VI Zasady żywienia jest podręcznikiem przeznaczonym dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych w...
W podręczniku w przystępny sposób wyjaśnione są zagadnienia dotyczące osobowości, rozumienia, odczuwania i motywacji (kompetencje personalne) oraz funkcjonowania człowieka w najróżniejszych...
Przeznaczenie podręcznika: zawód: technik organizacji reklamy kwalifikacja: A.26. Sprzedaż artykułów i usług reklamowychWszystkie zagadnienia zostały omówione w podręczniku w sposób maksymalnie...
Zbiór ćwiczeń,,Planowanie i ocena żywienia" to progresywny zestaw zadań przygotowujący ucznia technikum lub słuchacza kursu do egzaminu z kwalifikacji T.15. Organizacja żywienia i usług...
Klucz - odpowiedzi dla książki Kwalifikacja EKA.01. Obsługa klienta w jednostkach administracji. Egzamin zawodowy Spis treści: I. Testy Odpowiedzi Test 1 Test 2 Test 3 Test 4 Test 5 Test 6 Test 7...