This new edition of Tom Hutchinson's bestselling course combines all the aspects that students and teachers loved from the previous edition with exiting new digital components, extra resources...
Ćwiczenia w najnowszej wersji. Każdy zeszyt ćwiczeń gromadzi kod dostępu do Online Practice. Insight, to 4-częściowy kurs dla szkół przeciętnych, który rozwija i inspiruje uczniów. Tematy...
interesująca pomoc dydaktyczna. Zamieszczone zadania pomogą sprawdzić nauczycielowi jak i samemu uczniowi stopień opanowania przerobionego materiału. Dodatkowo umożliwią ocenienie pracy i zdobyte...
Informator o egzaminie maturalnym z chemii od roku szkolnego 2022/2023.Informator został opracowany przez Centralną Komisję Egzaminacyjną we współpracy z okręgowymi komisjami egzaminacyjnymi w...
Informator o egzaminie maturalnym z fizyki od roku szkolnego 2022/2023Informator został opracowany przez Centralną Komisję Egzaminacyjną we współpracy z okręgowymi komisjami egzaminacyjnymi w...
Religia. Podręcznik dla dzieci sześcioletnich. Kocham pana Jezusa. Podręcznik z ćwiczeniami. Część 1Katecheza szkolna jest wyjątkowo ważna, bo pomaga zrozumieć nieprzystępne prawdy wiary. Jest to...
Podręcznik nr AZ-11-01/18-PO-1/20 do nauczania religii rzymskokatolickiej na terenie całej Polski, z zachowaniem praw biskupów diecezjalnych, dedykowany dla klasy I szkoły podstawowej, zgodny z...
Zbiór ćwiczeń,,Planowanie i ocena żywienia" to postępowy pakiet zadań przygotowujący ucznia technikum albo słuchacza kursu do egzaminu z kwalifikacji T.15. Organizacja żywienia i usług...
Zbiór zadań dedykowany dla zawodu technik hotelarstwa w zakresie kwalifikacji TG.12. Planowanie i realizacja usług w recepcji. Zawiera 5 zestawów, w skład których wchodzą testy i zadania...
PODSTAWA PROGRAMOWA 2019 r. Zbiór asygnowany dla zawodu technik hotelarstwa w zakresie kwalifikacji HGT.03. "Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie". Mieści 5 zestawów....
Solutions Gold - Czteroczęściowy kurs dla szkół ponadpodstawowych (Pre-Intermediate, Intermediate, Upper-Intermediate i Advanced), przygotowujący do matury na poziomie podstawowym i zwiększonym i...
Karty pracy są uzupełnieniem tematów zawartych w podręczniku. Pozostały podzielone na 5 rozdziałów. Zadania dopasowane są do rozwoju dzieci: zaprojektuj plakat, uzupełnij diagram, lecz też pomyśl,...
Podręcznik do nowej podstawy programowej dedykowany do nauki zawodu technik obsługi turystycznej w zakresie kwalifikacji T.13. Planowanie i realizacja imprez i usług turystycznych.Autorzy: Beata...
Biologia. Informator o egzaminie maturalnym z biologii od roku szkolnego 2022/2023.Informator został opracowany poprzez Centralną Komisję Egzaminacyjną we współpracy z okręgowymi komisjami...
ViSiON to pięcioczęściowy kurs dla szkoły ponadpodstawowej przygotowujący do matury na poziomie podstawowym i zwiększonym. Bogaty i innowacyjny komplet komponentów pomagający powiązać naukę w...
Żywienie i usługi gastronomiczne Cz. VI Zasady żywienia jest podręcznikiem dedykowanym dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych w...
Podręcznik dla 5 klasy szkoły podstawowej Bóg szuka człowieka uwzględnia wymagania zawarte w podstawie programowej z 9 czerwca 2018 roku i jest zgodny z programem nauczania nr AZ-2-01/18.Składa...
Podręcznik dla 5 klasy szkoły podstawowej Bóg szuka człowieka uwzględnia wymagania zawarte w podstawie programowej z 9 czerwca 2018 roku i jest zgodny z programem nauczania nr AZ-2-01/18.Składa...
Zbiór ćwiczeń,,Planowanie i ocena żywienia" to postępowy komplet zadań przygotowujący ucznia technikum albo słuchacza kursu do egzaminu z kwalifikacji T.15. Organizacja żywienia i usług...
Podręcznik zgodny z Reformą 2017 r., do nowej podstawy programowej asygnowany do nauczania zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych w zakresie kwalifikacji TG.16. Organizacja żywienia i...
Młodzi ludzie zaczynający naukę w szkole ponadpodstawowej są już wyjątkowo wrażliwi. Wiedzą, iż najbliższe lata będą dla nich nie tylko czasem edukacji, ale także przygotowaniem do dorosłego życia....
Treści zawarte w podręczniku i struktura jednostki lekcyjnej pozostały tak przygotowane, żeby uczeń na poziomie gimnazjum podjął próby znalezienia odpowiedzi na pytania egzystencjalne i uświadomił...
Podręcznik do nowej podstawy programowej przeznaczony do nauczania zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych w zakresie kwalifikacji T.6. Sporządzanie potraw i napojów.Dopuszczony do...