Podręcznik skierowany do uczniów kształcących się w zawodach kucharz i technik żywienia i usług gastronomicznych. Realizuje treści z zakresu kwalifikacji T.6 (Sporządzanie potraw i napojów)....
Podręcznik mieści wiadomości o sztuce, jej narodowym i ogólnoludzkim dziedzictwie kulturowym. Został napisany przystępnym, zrozumiałym językiem trafiającym do uczniów. Wiadomości dotyczące sztuki...
Książka jest zbiorem twierdzeń (albo lepiej – faktów) z geometrii klasycznej ujętych w formie rysunków.Rysunki wytworzono tak, aby odpowiadające im fakty można było zrozumieć bez dopełniającego...
Oddaję w ręce Czytelnika trzecią książkę z procesu "rozszerzony program matematyki w liceum". Po Arytmetyce i algebrze, a także Geometrii i trygonometrii przyszła kolej na geometrię...
Zeszyt ćwiczeń uczy poręcznych umiejętności w zakresie kwalifikacji T.6 (Sporządzanie potraw i napojów). Omawia różne rodzaje procesów technicznych w gastronomii. Kładzie obszerny nacisk na zasady...
Podręcznik do nauki zawodów fryzjer i technik usług fryzjerskich realizujący treści z zakresu części 1 kwalifikacji A.19 (realizowanie zabiegów pielęgnacyjnych włosów). Demonstruje wiedzę i uczy...
Mimo tytułu, podręcznik Wojna i wojskowość nie jest skierowany wyłącznie do wielbicieli militariów. Pokazuje największych wodzów w dziejach świata - takich jak Aleksander spory czy Napoleon - oraz...
Podręcznik do nauczania w zawodach technik mechanik oraz operator obrabiarek skrawających realizujący treści z zakresu drugiej części kwalifikacji M. 19 (realizowanie obróbki na tradycyjnych...
Podręcznik ukazuje kwestie pojmowania obywatelstwa od starożytności do czasów najnowszych. Przedstawia relacje pomiędzy władzą papieża i cesarza w przeciętniewieczu. Prezentuje funkcjonowanie sejmu...
Publikacja dedykowana do użytecznej nauki zawodu technik ekonomista w zakresie kwalifikacji A.35. Prowadzenie działalności w organizacji. Dzięki tej publikacji uczeń może kształtować umiejętności...
Publikacja skierowana do uczniów kształcących się w zawodach fryzjer i technik usług fryzjerskich. Realizuje treści z zakresu kwalifikacji A.19 (realizowanie zabiegów fryzjerskich).Publikacja...
Książka autorstwa Longiny Borkowicz to kompendium kulinarne do przedmiotów: pracownia gastronomiczna, a także pracownia technice gastronomicznej w ramach kwalifikacji HGT.02. Przygotowanie i...
Publikacja dedykowana dla uczniów i słuchaczy szkół oraz placówek kształcących kandydatów do pracy w branży samochodowej. Skrupulatnie przedstawiono w niej przepisy i zasady ruchu drogowego, a...
Publikacja asygnowana do kształcenia funkcjonalnego w zawodzie technik usług fryzjerskich realizująca treści z zakresu kwalifikacji A.23 (Projektowanie fryzur), do użycia podczas zajęć w...
Podręcznik do nauki zawodu technik pojazdów samochodowych realizuje treści z zakresu pierwszej części kwalifikacji M.42 (organizowanie obsługi pojazdów samochodowych). W książce omówiono m.in....
Podręcznik do nauki zawodu technik ekonomista realizujący treści z zakresu 3 części kwalifikacji A.35 (Planowanie, analiza ekonomiczna i sprawozdawczość). Prezentuje wiedzę i uczy umiejętności...
Podręcznik do nauki zawodu technik pojazdów samochodowych, realizujący treści z zakresu drugiej części kwalifikacji M.42 (nadzorowanie obsługi pojazdów samochodowych). W książce zawarte zostały...
Podręcznik do nauki zawodu technik mechanik realizujący treści z zakresu pierwszej części kwalifikacji M.44 (Organizowanie procesów obróbki i konstrukcji części urządzeń i maszyn).Planowanie...
Podręcznik pomaga zdobyć wiedzę i opanować umiejętności wyznaczone w Podstawie kształcenia w zawodzie. Stanowią one podbudowę do kształcenia w zawodach: kucharz, technik żywienia i usług...
Publikacja dedykowana do ergonomicznej nauki zawodu technik informatyk w zakresie kwalifikacji E.12 (Montaż i eksploatacja komputerów osobistych, a także sprzętów peryferyjnych). Została opracowana...
W zeszytach ćwiczeń znajdują się zróżnicowane i niebanalne ćwiczenia, m.in. Krzyżówki, rebusy, gry, escape roomy, infografiki do uzupełnienia, które pomagają zindywidualizować nauczanie. Zadania...
Podręcznik do nauki zawodu technik ekonomista realizujący treści z zakresu 2 części kwalifikacji A.36 (Prowadzenie i rozliczanie inwentaryzacji). Demonstruje wiedzę i uczy umiejętności związanych z...
Publikacja dedykowana do ergonomicznej nauki zawodu technik logistyk w zakresie kwalifikacji A.30. Organizacja i monitorowanie przepływu zasobów i informacji w procesach produkcji, dystrybucji i...
Podręcznik do nauki zawodu technik usług kosmetycznych. Realizuje wybrane treści z zakresu kwalifikacji FRK.04 i AU.61. Porusza tematykę zabiegów upiększających twarzy, szyi i dekoltu w gabinecie...