Zbiór zadań stanowi uzupełnienie podręcznika Organizacja transportu. Kwalifikacja SPL.04. Część 2.Zadania w zbiorze zadań zostały opracowane zgodnie z kryteriami podstawy programowej 2019 i na...
Podręcznik skierowany do uczniów kształcących się w zawodach kucharz i technik żywienia i usług gastronomicznych. Realizuje treści z zakresu drugiej części kwalifikacji T.6 (Sporządzanie i...
cykl „Fokus" prowadzi do poziomu B1 i przygotowuje do matury na poziomie podstawowym (zgodnie z Informatorem o egzaminie maturalnym z język niemieckiego od roku szkolnego 2014/2015).atuty...
Podręcznik skierowany do uczniów kształcących się w zawodzie technik handlowiec. Realizuje treści z zakresu drugiej części kwalifikacji A.22 (Zarządzanie działalnością handlową).Książka w dostępny...
Podręcznik Plastyka 4 napisany prostym, gawędziarskim językiem, dostępnym dla uczniów, gwarantuje dobre zrozumienie treści. Stopniowo wprowadza zagadnienia plastyczne – od kropki i kreski do...
Podręcznik do nauki zawodów technik mechanik, a także ślusarz, realizujący treści z zakresu czwartej części kwalifikacji M. 20 (naprawa i konserwacja składników sprzętów, urządzeń i narzędzi)....
Podręcznik skierowany do uczniów kształcących się w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych. Realizuje treści z zakresu pierwszej i drugiej części kwalifikacji T.15 (Planowanie i ocena...
"perfekcyjny przekład Pawła Beręsewicza, który wydobył z powieści L. M. Montgomery to, dzięki czemu od ponad 100 lat raduje się ona popularnością wśród anglojęzycznych czytelników: niezwykły...
Podręcznik skierowany do uczniów kształcących się w zawodach sprzedawca, technik handlowiec i technik księgarstwa. Realizuje treści z zakresu kwalifikacji A.18. (Prowadzenie sprzedaży).W publikacji...
Podręcznik do nauki zawodów technik mechanik i ślusarz, realizujący treści z zakresu drugiej części kwalifikacji M. 44 (nadzorowanie przebiegu produkcji). W książce opisano typy produkcji,...
Podręcznik zgodny z Reformą 2017 r., do nowej podstawy programowej asygnowany do nauczania zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych w zakresie kwalifikacji TG.16. Organizacja żywienia i...
Matematyka wokół nas. Podręcznik. Klasa 6 (kod publikacji: 1777B3) Najnowsze wydanie podręcznika Matematyka wokół nas do klasy 6 zostało odświeżone i zmienione. Nową wersję podręcznika wzbogacono...
Dokumentacja hotelowa do kwalifikacji HGT.03. Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie to progresywne, kolorowe, dobrane do najnowszej podstawy programowej ćwiczenia, które zawierają...
W publikacji znajdują się zadania z zakresu nauki o języku i ortografii i interpunkcji. Ćwiczenia posiadają różny poziom trudności, a ich ciekawa forma produktywną naukę, namawia uczniów do...
Czytanie ze zrozumieniem to kluczowa kompetencja nie tylko na poziomie edukacji wczesnoszkolnej,także w całym dorosłym życiu. Po raz pierwszy poziom jej opanowania sprawdzany jest już u uczniów...
Zadania w zeszycie ćwiczeń są ściśle skorelowane z podręcznikiem i zezwalają na doskonalenie zdobytych umiejętności. Dotyczą zagadnień związanych z budową i czynnościami życiowymi organizmów (od...
Alles klar Neu. Język niemiecki Podręcznik z dostępem do zasobów WSiPnet.pl. Liceum i technikum. Część 3. Zakres powiększony. Kurs dla kontynuujących naukę (z CD audio) Podręcznik przygotowuje do...
Ostatnie lata przyniosły dynamiczny rozwój nowych metod neuroobrazowania. Ich wykorzystywanie jest konieczne u wielu chorych, gdy istnieje konieczność wykluczenia tła ekologicznego badanego...
Biologia - pięćdziesiątka przed maturą to seria zbiorów zawierających po 50 rozbudowanych i przekrojowych zadań w formule znanej z arkuszy wydawanych każdego roku poprzez Centralną Komisję...
Zbiór zadań jest zgodny z wymogami określonymi w nowej podstawie programowej kształcenia ogólnego dla czteroletniego liceum ogólnokształcącego i pięcioletniego technikum, asygnowany jest dla...
Podręcznik skierowany do uczniów kształcących się w zawodach z branży gastronomicznej. Realizuje treści kształcenia z zakresu efektów wspólnych BHP dla branży gastronomicznej. W publikacji...
Album demonstruje najefektowniejsze, a zarazem najbardziej fascynujące starówki w Europie. Książka zabierze czytelnika w ekscytującą podróż po wielu krajach Europy, dostarczając nie tylko licznych...
Podręcznik do nowej podstawy programowej asygnowany do nauczania zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych w zakresie kwalifikacji T.6. Sporządzanie potraw i napojów.Dopuszczony do...
kolekcja czterech publikacji dla czterech grup wiekowych – każda skupiona wokół kształtowania umiejętności prowadzących do nauki pisania.Grafomotoryka. Pięciolatek – kolorowanie dużych liter...