linia książek pt. Mądre dziecko przekazuje dziecku podstawową wiedzę na wesoło, w prosty, nienachalny sposób. Książki z puzzlami zawierają 4 znaczne puzzle, a pod każdymi puzzlami znajduje się...
Krzyżacy to jedna najsłynniejszych i najchętniej czytanych powieści Henryka Sienkiewicza, łącząca wątki historyczne, przygodowe i obyczajowe. Jej akcja, rozgrywająca się w latach 1399–1410, osnuta...
Dziady to cykl dramatów romantycznych Adama Mickiewicza. Podzielony na cztery części: - Dziady. Część II – utwór ukazujący pogańską ceremonię dziadów, w której to Guślarz przywołuje duchy zmarłych....
linia książek pt. Mądre dziecko przekazuje dziecku podstawową wiedzę na wesoło, w prosty, nienachalny sposób. Książki z puzzlami zawierają 4 obszerne puzzle, a pod każdymi puzzlami znajduje się...
Podręcznik asygnowany dla uczniów szkół kształcących w zawodzie technik technice żywności w technikach i szkołach policealnych. Podręcznik dedykowany dla uczniów szkół kształcących w zawodzie...
Podstawowymi maszynami najpowszechniej spotykanymi i użytkowanymi w procesach palowania są palownice i kafary. W związku z tym maszyny te są tematem niniejszej publikacji. Adresatami książki mogą...
Zeszyt ćwiczeń Life Vision. Upper-Intermediate B2 to innowacyjny, 6-częściowy kurs dla uczniów szkoły ponadpodstawowej, które optymalne dostosowanie poziomu nauczania do potrzeb grupy. Kurs rozwija...
Podręcznik do nowej podstawy programowej dedykowany do nauki zawodu technik obsługi turystycznej. Dopuszczony do wykorzystywania szkolnego. Rok dopuszczenia MEN: 2014. Autorzy: A. Swastek, D....
Żywienie i usługi gastronomiczne. Cz. V. Działalność gospodarcza w gastronomii jest podręcznikiem przeznaczonym dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług...
W książce w sposób ogólny omówiono klasyczne i odnawialne źródła ciepła w aspekcie ekonomii, wydajności energetycznej i ekologii. Przekazano też przykład wykonania i użycia audytu enegetycznego w...
This new edition of Tom Hutchinson's bestselling course combines all the aspects that students and teachers loved from the previous edition with exiting new digital components, extra resources...
Zbiór ćwiczeń,,Planowanie i ocena żywienia" to progresywny pakiet zadań przygotowujący ucznia technikum lub słuchacza kursu do egzaminu z kwalifikacji T.15. Organizacja żywienia i usług...
Zbiór zadań przeznaczony dla zawodu technik hotelarstwa w zakresie kwalifikacji TG.12. Planowanie i realizacja usług w recepcji. Mieści 5 zestawów, w skład których wchodzą testy i zadania...
PODSTAWA PROGRAMOWA 2019 r. Zbiór asygnowany dla zawodu technik hotelarstwa w zakresie kwalifikacji HGT.03. "Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie". Posiada 5 zestawów....
Podręcznik do nowej podstawy programowej dedykowany do nauki zawodu technik obsługi turystycznej w zakresie kwalifikacji T.13. Planowanie i realizacja imprez i usług turystycznych.Autorzy: Beata...
Żywienie i usługi gastronomiczne Cz. VI Zasady żywienia jest podręcznikiem przeznaczonym dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych w...
linia barwnych i atrakcyjnie ilustrowanych książeczek, które pozwolą związać prawidłową zabawę z nauką. Dziecko odnajdzie tam dużo dopasowanych do wieku ciekawych zadań, dzięki którym będzie mogło...
linia kolorowych i ładnie ilustrowanych książeczek, które pozwolą dopasować prawidłową zabawę z nauką. Dziecko odszuka tam niemało dopasowanych do wieku atrakcyjnych zadań, dzięki którym będzie...
kolekcja barwnych i spektakularnie ilustrowanych książeczek, które pozwolą związać prawidłową zabawę z nauką. Dziecko wyszuka tam mnóstwo dopasowanych do wieku atrakcyjnych zadań, dzięki którym...
Zbiór ćwiczeń,,Planowanie i ocena żywienia" to innowacyjny komplet zadań przygotowujący ucznia technikum lub słuchacza kursu do egzaminu z kwalifikacji T.15. Organizacja żywienia i usług...
Podręcznik zgodny z Reformą 2017 r., do nowej podstawy programowej dedykowany do nauczania zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych w zakresie kwalifikacji TG.16. Organizacja żywienia i...
Album demonstruje najefektowniejsze, a zarazem najmocniej fascynujące starówki w Europie. Książka zabierze czytelnika w ekscytującą podróż po wielu krajach Europy, dostarczając nie tylko licznych...
Podręcznik do nowej podstawy programowej przeznaczony do nauczania zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych w zakresie kwalifikacji T.6. Sporządzanie potraw i napojów.Dopuszczony do...