Hen, daleko stąd, za Rzeką Szmerów, Górą Łomotów i Morzem Dudnień rozciąga się Kraina Sonostworów. Słychać ją z daleka, jej mieszkańcy bowiem - istoty o cudacznych imionach i mnogich talentach -...
Podręcznik asygnowany dla uczniów szkół kształcących w zawodzie technik technice żywności w technikach i szkołach policealnych. Podręcznik dedykowany dla uczniów szkół kształcących w zawodzie...
Descubre to innowacyjny, sześcioczęściowy kurs języka hiszpańskiego, napisany z myślą o polskich uczniach, zgodnie z najnowszymi wytycznymi Ministerstwa Edukacji Narodowej. Zapewnia wszechstronny...
Podręcznik do nowej podstawy programowej przeznaczony do nauki zawodu technik obsługi turystycznej. Dopuszczony do wykorzystania szkolnego. Rok dopuszczenia MEN: 2014. Autorzy: A. Swastek, D....
Żywienie i usługi gastronomiczne. Cz. V. Działalność gospodarcza w gastronomii jest podręcznikiem przeznaczonym dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług...
Zbiór ćwiczeń,,Planowanie i ocena żywienia" to innowacyjny pakiet zadań przygotowujący ucznia technikum albo słuchacza kursu do egzaminu z kwalifikacji T.15. Organizacja żywienia i usług...
Zbiór zadań przeznaczony dla zawodu technik hotelarstwa w zakresie kwalifikacji TG.12. Planowanie i realizacja usług w recepcji. Mieści 5 zestawów, w skład których wchodzą testy i zadania poręczne,...
PODSTAWA PROGRAMOWA 2019 r. Zbiór asygnowany dla zawodu technik hotelarstwa w zakresie kwalifikacji HGT.03. "Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie". Gromadzi 5 zestawów....
Zbiór dedykowany dla zawodu technik obsługi turystycznej w zakresie kwalifikacji T.13. "Planowanie i realizacja imprez i usług turystycznych". Zawiera 8 zestawów, w skład których wchodzą...
Żywienie i usługi gastronomiczne Cz. VI Zasady żywienia jest podręcznikiem dedykowanym dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych w...
Zbiór ćwiczeń,,Planowanie i ocena żywienia" to progresywny pakiet zadań przygotowujący ucznia technikum lub słuchacza kursu do egzaminu z kwalifikacji T.15. Organizacja żywienia i usług...
Explora to składajacy się z dwóch części podręcznik napisany z myślą o polskich uczniach i dedykowany dla osób rozpoczynajacych naukę języka hiszpańskiego w szkole podstawowej. Materiał lekcyjny...
Podręcznik do nauki języka hiszpańskiego przeznaczony dla klasy VIII szkoły podstawowej: nowoczesny, przezroczysty układ podręcznika, polecenia w języku polskim i hiszpańskim, nagrania MP3 lektorów...
Zeszyt ćwiczeń, skorelowany z podręcznikiem Explora 2, asygnowany dla klasy VIII szkoły podstawowej. Składa się z podręcznika i zeszytu ćwiczeń. Obejmuje zakres materiału na poziomie A1.2. Komplet...
Język hiszpański przez swoje brzmienie, a także łatwość w nauce cieszy się wśród uczniów dużą popularnością. "Explora 1. Curso de espanol. Zeszyt ćwiczeń", stanowiący uzupełnienie do...
Repetytorium zawiera materiał na poziomie podstawowym. Repetytorium dedykowane jest dla: -osób zdających maturę w zakresie podstawowym według nowej formuły od 2023 roku, -ostatnich klas szkół...
linia Dasz radę! Wydawnictwa Draco posiada oryginalne zadania pochodzące z zasobów Centralnej Komisji Egzaminacyjnej, jakie pojawiły się na wszystkich egzaminach, w tym próbnych i przykładowych. To...
Podręcznik do nowej podstawy programowej dedykowany do nauczania zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych w zakresie kwalifikacji T.6. Sporządzanie potraw i napojów.Dopuszczony do...
Przygotuj się do wszystkich egzaminów na piątkę z plusem. Optymalny podręcznik do nauki języka hiszpańskiego ułatwi wydajną naukę i pozwoli poprawnie opanować ten język obcy.Język hiszpański jest...
Projekty i zadania matematyczne- promują działanie, poszukiwanie i pracę w grupie z wykorzystaniem metody projektu- uczą bycia samodzielnym i przedsiębiorczym tak, aby absolwent szkoły myślał...
Arkusze maturalne. Język łaciński i kultura antycznaPrzygotowaliśmy arkusze maturalne z języka łacińskiego i kultury antycznej, które obejmują treści związane z egzaminem maturalnym od roku...
kolekcja Dasz radę! Wydawnictwa Draco gromadzi oryginalne zadania pochodzące z zasobów Centralnej Komisji Egzaminacyjnej. To kompleksowa publikacja pomagająca w przygotowaniach do matury....
Żywienie i usługi gastronomiczneCz. IV. Wyposażenie i zasady bezpieczeństwa w gastronomii jest podręcznikiem dedykowanym dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług...