Grupa docelowa: młodzież licealna, studenci i dorośli uczestnicy kursów językowych. Kurs uwzględnia stopnie językowe Rady Europy i przygotowuje (w tomach 2. I 3.) do egzaminów na poziomie B2 i C1....
Wir smart Smartbuch to zwiększony zeszyt ćwiczeń proponujący:mnogość ćwiczeń i zadań do podręcznika:• ćwiczenia i zadania utrwalające i systematyzujące wiedzę do każdego rozdziału podręcznika,•...
Kurs und so weiter Extra jest przypasowany do nowej podstawy programowej obowiązującej od września 2017 roku. Nowa linia jest dedykowana dla uczennic/uczniów klas 4-6 szkół podstawowych,...
Publikacja jest dedykowana dla uczniów ze specjalnymi potrzebami edukacyjnymi, szczególnie uczniów z niepełnosprawnością intelektualną. Zawarto w niej prezentacje wszelkich liter polskiego...
Podręcznik dedykowany dla uczniów szkół kształcących w zawodzie technik technologii żywności w technikach i szkołach policealnych. Podręcznik asygnowany dla uczniów szkół kształcących w zawodzie...
weiter Deutsch 1. EXTRA Materiały ćwiczeniowe do języka niemieckiego dla klasy 7 „weiter Deutsch EXTRA 1. Materiały ćwiczeniowe do języka niemieckiego dla klasy VII" to bogaty zbiór przeróżnych...
Podręcznik posiada rozległą wiedzę z zakresu eksploatacji i charakterystyki środków transportu, niezbędnego wyposażenia pojazdów samochodowych, kryteriów i metod przeprowadzania badań...
Kurs języka niemieckiego dla gimnazjalistów zawierający m.in. Liczne zadania i ćwiczenia przygotowujące do egzaminu z języka obcego po trzeciej klasie gimnazjum. W tomie 4 dwa modelowe testy...
Książka jest akademickim podręcznikiem do nauki finansów, w którym oprócz konkretnej wiedzy z przedmiotowego zakresu znajdują się odniesienia do ekonomii i innych dyscyplin silnie lub słabo...
Podręcznik do nowej podstawy programowej asygnowany do nauki zawodu technik obsługi turystycznej. Dopuszczony do wykorzystania szkolnego. Rok dopuszczenia MEN: 2014. Autorzy: A. Swastek, D....
Żywienie i usługi gastronomiczne. Cz. V. Działalność gospodarcza w gastronomii jest podręcznikiem asygnowanym dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług...
"Zeszyt Ćwiczeń" jest uzupełnieniem podręcznika Cafe Creme 2 - poszerza materiał nauczania zawarty w podręczniku: rubryki Vocabulaire et orthographe, Grammaire oraz Expression odpowiadają...
Zbiór zadań asygnowany dla zawodu technik hotelarstwa w zakresie kwalifikacji TG.12. Planowanie i realizacja usług w recepcji. Gromadzi 5 zestawów, w skład których wchodzą testy i zadania...
Zbiór ćwiczeń,,Planowanie i ocena żywienia" to postępowy pakiet zadań przygotowujący ucznia technikum lub słuchacza kursu do egzaminu z kwalifikacji T.15. Organizacja żywienia i usług...
Zbiór przeznaczony dla zawodu technik obsługi turystycznej w zakresie kwalifikacji T.13. "Planowanie i realizacja imprez i usług turystycznych". Gromadzi 8 zestawów, w skład których wchodzą...
PODSTAWA PROGRAMOWA 2019 r. Zbiór asygnowany dla zawodu technik hotelarstwa w zakresie kwalifikacji HGT.03. "Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie". Mieści 5 zestawów....
Żywienie i usługi gastronomiczne Cz. VI Zasady żywienia jest podręcznikiem dedykowanym dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych w...
Zbiór ćwiczeń,,Planowanie i ocena żywienia" to progresywny pakiet zadań przygotowujący ucznia technikum lub słuchacza kursu do egzaminu z kwalifikacji T.15. Organizacja żywienia i usług...
Podręcznik do nowej podstawy programowej asygnowany do nauczania zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych w zakresie kwalifikacji T.6. Sporządzanie potraw i napojów.Dopuszczony do...
Wzorcowe testy przygotowujące do egzaminu Prfung Wirtschaftsdeutsch Interntational z płytą CD. Książka może być stosowana jako materiał dodatkowy na zajęciach języka ekonomicznego lub do...
spory Zeszyt ćwiczeń mieści zadania utrwalające i automatyzujące poznane struktury leksykalne i gramatyczne, podporządkowane poszczególnym częściom rozdziałów w podręczniku. Uczniowie znajdą tu...
Żywienie i usługi gastronomiczneCz. IV. Wyposażenie i zasady bezpieczeństwa w gastronomii jest podręcznikiem przeznaczonym dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług...
Netzwerk neu to świeże wydanie modnego kursu dla dorosłych, który w trzech tomach (A1, A2, B1) przygotowuje także do egzaminów językowych: Start Deutsch 1 und 2, Goethe-Zertifikat A2, telc Deutsch...