Podręcznik do religii dla klasy IV pięcioletniego technikum Za progiem nadziei o nr AZ-43-01/12-KI-2/14 z dnia 01.09.2014 Obejmuje 60 tematów zgrupowanych w pięciu rozdziałach. •Tematyka...
Elementarz. Nauka czytania metodą sylabową i globalną,br>Elementarz. Nauka czytania metodą sylabową i globalną składa się z trzech części. O Część I to wprowadzenie wszystkich liter (kolejno -...
Podręcznik dedykowany dla uczniów szkół kształcących w zawodzie technik technice żywności w technikach i szkołach policealnych. Podręcznik dedykowany dla uczniów szkół kształcących w zawodzie...
Ćwiczenia do podręcznika nr AZ-21-01/20-KI-2/20. Zeszyt ćwiczeń odzwierciedla tok katechezy zawarty w przewodniku metodycznym. Pomaga uczniom pogłębić wiedzę o Bogu poprzez rozwiązywanie...
• Każdy temat mieści stałe części: Poznaję, Słucham Boga, Rozważam, Działam. • Grafika ujęta w formie bloga oferuje odkrywanie treści chrześcijańskich w codzienności oraz świecie zmediatyzowanym. •...
Każdy temat zawiera stałe części: Poznaję, Słucham Boga, Rozważam, Działam. • Grafika ujęta w formie bloga oferuje odkrywanie treści chrześcijańskich w codzienności oraz świecie zmediatyzowanym. •...
Podręcznik do nowej podstawy programowej przeznaczony do nauki zawodu technik obsługi turystycznej. Dopuszczony do stosowania szkolnego. Rok dopuszczenia MEN: 2014. Autorzy: A. Swastek, D....
Podręcznik „Szczęśliwi, którzy żyją miłością" Autorzy: ks. Dr K. Mielnicki, E. Kondrak opracowany według programu „Z Bogiem w dorosłe życie" Numer programu AZ-3-01/18 i AZ-4-01/18 z dnia...
Żywienie i usługi gastronomiczne. Cz. V. Działalność gospodarcza w gastronomii jest podręcznikiem przeznaczonym dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług...
Podręcznik do religii dla klasy IV liceum i czteroletniego technikum „W bogactwie miłości" o nr AZ-43-03/12-KI-1/14 z dnia 09.07.2014 Obejmuje 48 tematów zgrupowanych w czterech...
Dyktanda z nagraniem dla klas I-III. Kolekcja „Dyktanda z nagraniem dla klas I-III" to dyktanda do samodzielnego napisania i sprawdzenia. Książki z kolekcji „Dyktanda z nagraniem"...
zawiera 57 tematów, a w nich stałe elementy: – słowa Pisma Świętego, – zaproszenie do modlitwy,– pytania do refleksji „Zastanów się",– teksty pieśni albo piosenek,– zapiski z pamiętnika...
Błogosławieni, którzy szukają Jezusa. Religia. Podręcznik do 7 klasy szkoły podstawowej Autor: ks. Dr Krzysztof Mielnicki, Elżbieta Kondrak, Ewelina Parszewska Wydawca: Jedność Oprawa: Miękka...
Zbiór zadań asygnowany dla zawodu technik hotelarstwa w zakresie kwalifikacji TG.12. Planowanie i realizacja usług w recepcji. Zawiera 5 zestawów, w skład których wchodzą testy i zadania...
Zbiór ćwiczeń,,Planowanie i ocena żywienia" to progresywny komplet zadań przygotowujący ucznia technikum lub słuchacza kursu do egzaminu z kwalifikacji T.15. Organizacja żywienia i usług...
PODSTAWA PROGRAMOWA 2019 r. Zbiór dedykowany dla zawodu technik hotelarstwa w zakresie kwalifikacji HGT.03. "Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie". Zawiera 5 zestawów....
Żywienie i usługi gastronomiczne Cz. VI Zasady żywienia jest podręcznikiem dedykowanym dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych w...
„Kangurek Niko i zadania matematyczne dla klasy III" to zbiór zadań matematycznych przeznaczonych dla uczniów klas trzecich szkół podstawowych. Treści książki są zgodne z Rozporządzeniem MEN z...
Informationen zum Titel: Pour bien progresser en français! Die Reihe 100% FLE hilft Lernenden, ihre Sprachkenntnisse auszubauen und zu vertiefen. Die Lernenden erschließen sich die neuen Vokabeln...
,,Kangurek Niko i zadania matematyczne dla klasy II" to zbiór zadań matematycznych dedykowanych dla uczniów klas drugich szkół podstawowych. Treści książki są zgodne z Rozporządzeniem MEN z...
Szczęśliwi, którzy żyją wiarą - Podręcznik do religii dla klasy II liceum i technikumPodręcznik zgodny z nowa podstawą programową. Numer programu AZ-3-01/18 z dn. 19 IX 2018Obejmuje 60 jednostek...
Zbiór ćwiczeń,,Planowanie i ocena żywienia" to postępowy zestaw zadań przygotowujący ucznia technikum lub słuchacza kursu do egzaminu z kwalifikacji T.15. Organizacja żywienia i usług...
Podręcznik do nowej podstawy programowej asygnowany do nauki zawodu technik hotelarstwa. Dopuszczony do wykorzystania szkolnego. Rok dopuszczenia MEN: 2014. Autorzy: Pod red. Beaty SawickiejEAN:...
PODRĘCZNIK nr AZ-32-01/13-KI-4/14 do nauki religii rzymskokatolickiej dla klasy II gimnazjum zgodny z programem nauczania nr AZ-3-01/13 z dnia 9 IV 2013 r.pokazuje młodemu człowiekowi korzyści...