"Druga część zbioru „Egzamin ósmoklasisty" obejmuje wszystkie zagadnienia z geometrii zawarte w podstawie programowej z matematyki dla II etapu edukacyjnego. Znajdują się w nim różnorodne...
Podręcznik dedykowany dla uczniów szkół kształcących w zawodzie technik technologii żywności w technikach i szkołach policealnych. Podręcznik dedykowany dla uczniów szkół kształcących w zawodzie...
zebrane w Matematyce bez prądu pomysły można wykorzystywać w trakcie lekcji matematyki na każdym poziomie nauczania, a także na zajęciach dodatkowych. Książka pomaga zaktywizować uczniów oraz...
Podręcznik do nowej podstawy programowej dedykowany do nauki zawodu technik obsługi turystycznej. Dopuszczony do użytku szkolnego. Rok dopuszczenia MEN: 2014. Autorzy: A. Swastek, D....
Dans le livre de l'lve:une dmarche guide de la grammaire et de la phontique en 3 tapes: chauffement, fonctionnement, entranement.une place toute particulire faite au vocabulaire: nombreuses...
Żywienie i usługi gastronomiczne. Cz. V. Działalność gospodarcza w gastronomii jest podręcznikiem przeznaczonym dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług...
W książce omówione są wszystkie zagadnienia dotyczące statystyki, występujące w podstawie programowej kształcenia w zawodach z 2012 r. I 2017 r. W części PKZ (A.m)/ PKZ (AU.m) Umiejętności...
Podręcznik ma charakter kompendium wiedzy z zakresu planowania, sporządzania sprawozdań, a także analiz. Jego struktura, a także treść poszczególnych rozdziałów zostały opracowane w taki sposób,...
Matematyczne pomieszanie z poplątaniem to zbiór zadań i zestawów powtórkowych obejmujących zagadnienia z podstawy programowej dla klas IV–VI szkoły podstawowej.Zadania znajdujące się w książce...
Zbiór zadań przeznaczony dla zawodu technik hotelarstwa w zakresie kwalifikacji TG.12. Planowanie i realizacja usług w recepcji. Posiada 5 zestawów, w skład których wchodzą testy i zadania...
Zbiór ćwiczeń,,Planowanie i ocena żywienia" to innowacyjny komplet zadań przygotowujący ucznia technikum lub słuchacza kursu do egzaminu z kwalifikacji T.15. Organizacja żywienia i usług...
Odpowiedzi do książki Kwalifikacja A.18/AU.20. Prowadzenie sprzedaży. Egzamin potwierdzający kwalifikacje w zawodzieISBN: 9788377350942Kod paskowy: 9788377350942Autorzy: Wolak MonikaRok wydania:...
Podręcznik jest dostosowany do nowych podstaw programowych kształcenia w zawodach z 2012 r. Składa się z sześciu rozdziałów. Na dodatek zawiera wykaz wykorzystywanych skrótów, szczegółowy wykaz...
Zbiór ćwiczeń jest dokładnie dobrany do treści i układu podręcznika Sprzedaż produktów i usług reklamowych. Może być stosowany w szkołach realizujących podstawy programowe kształcenia w zawodzie...
PODSTAWA PROGRAMOWA 2019 r. Zbiór dedykowany dla zawodu technik hotelarstwa w zakresie kwalifikacji HGT.03. "Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie". Zawiera 5 zestawów....
Książka zawiera 248 ćwiczeń, różnorodnych pod względem formy i stopnia trudności. Może być stosowana jednocześnie podczas zajęć lekcyjnych, stanowiąc interesujące ich urozmaicenie, jak i jako...
Podręcznik do nowej podstawy programowej dedykowany do nauki zawodu technik obsługi turystycznej w zakresie kwalifikacji T.13. Planowanie i realizacja imprez i usług turystycznych.Autorzy: Beata...
Zbiór ćwiczeń jest dopasowany do wydanego przez nas podręcznika Pracownicy administracji publicznej. Książka mieści 122 zróżnicowane ćwiczenia, które pozwalają uczniom na powtórzenie i utrwalenie...
Zbiór zadań kierowany jest do uczniów szkół średnich niebanalnych się matematyką, którzy pragną zwiększyć swoją wiedzę i rozwinąć uzdolnienia w tym kierunku. Książka będzie pomocna w...
W podręczniku w dostępny sposób wyjaśnione są zagadnienia dotyczące osobowości, rozumienia, odczuwania i motywacji (kompetencje personalne) oraz funkcjonowania człowieka w różnych sytuacjach w...
Książka Matematyka. Kody, szyfry, wróżby pisana jest,,na poziom" końcowych klas nowej, ośmioklasowej szkoły podstawowej. Co to znaczy,,na poziom"$280 Najpierw trzeba powiedzieć, o czym jest...
Żywienie i usługi gastronomiczne Cz. VI Zasady żywienia jest podręcznikiem dedykowanym dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych w...
Przeznaczenie podręcznika: zawód: technik organizacji reklamy kwalifikacja: A.26. Sprzedaż artykułów i usług reklamowychWszystkie zagadnienia pozostały omówione w podręczniku w sposób maksymalnie...