Biologia - laminowana, składana, trzykartkowa ściągawka - pomoc na lekcji, w trakcie odrabiania pracy domowej, a także w przygotowaniach do sprawdzianu. Gromadzi dane o budowie komórek, ich...
Chemia - laminowana, składana, trzykartkowa ściągawka - pomoc na lekcji, w trakcie odrabiania pracy domowej i w przygotowaniach do sprawdzianu. Zawiera omówienie rodzajów wiązań chemicznych,...
Fizyka - laminowana, składana, trzykartkowa ściągawka - pomoc na lekcji, podczas odrabiania pracy domowej, a także w przygotowaniach do sprawdzianu. Mieści omówienie trzech zasad dynamiki Newtona,...
zestaw zadań z geografii fizycznej, który pomaga w poszerzeniu i utrwaleniu wiedzy zdobywanej na lekcjach geografii, a także w przygotowaniu się do egzaminu maturalnego z geografii. Publikacja...
zestaw zadań z geografii Polski, który pomaga w przygotowaniu się do egzaminu maturalnego z geografii. Publikacja wypełnia lukę na rynku wydawniczym, na którym aktualnie brakuje tradycyjnych...
Ściągi – JĘZYK ANGIELSKI (gramatyka) dla klas V-VIII szkoły podstawowejJęzyk angielski jest z reguły wybieranym językiem obcym poprzez ósmoklasistów zdających egzamin. Warto więc korzystać ze ŚCIĄG...
Podręcznik asygnowany dla uczniów szkół kształcących w zawodzie technik technice żywności w technikach i szkołach policealnych. Podręcznik przeznaczony dla uczniów szkół kształcących w zawodzie...
Tolles Deutsch. 2. Podręcznik to druga część podręcznika do nauki języka niemieckiego dla uczniów szkoły średniej. Uzupełnieniem podręcznika jest zeszyt ćwiczeń Tolles Deutsch 2. A1/A2. Język...
Podręcznik do nowej podstawy programowej asygnowany do nauki zawodu technik obsługi turystycznej. Dopuszczony do wykorzystywania szkolnego. Rok dopuszczenia MEN: 2014. Autorzy: A. Swastek, D....
dobór najpopularniejszych dzieł Williama Szekspira - Romeo i Julii, Hamleta, a także Makbeta to pozycja rekomendowana nie tylko dla sympatyków perfekcyjnego dramatopisarza,na dodatek dla każdego...
W serii Lektura należycie opracowana wyszukacie wszystkie dane niezbędne na lekcjach: biografię autora, streszczenie książki, charakterystykę głównych bohaterów, problematykę utworu. A na...
Żywienie i usługi gastronomiczne. Cz. V. Działalność gospodarcza w gastronomii jest podręcznikiem dedykowanym dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług...
Tolles Deutsch. 1. Podręcznik to pierwsza część podręcznika do nauki języka niemieckiego dla uczniów szkoły przeciętnej. Uzupełnieniem podręcznika są ćwiczenia Tolles Deutsch 1. A1. Język niemiecki...
Najnowsza seria miniopracowań mieści obok niezwykle szczegółowego streszczenia lektury omówienie jej problematyki, interesująco napisaną biografię autora, charakterystykę głównych bohaterów....
Zbiór ćwiczeń,,Planowanie i ocena żywienia" to innowacyjny komplet zadań przygotowujący ucznia technikum albo słuchacza kursu do egzaminu z kwalifikacji T.15. Organizacja żywienia i usług...
Zbiór zadań przeznaczony dla zawodu technik hotelarstwa w zakresie kwalifikacji TG.12. Planowanie i realizacja usług w recepcji. Zawiera 5 zestawów, w skład których wchodzą testy i zadania...
Matematyka dla pokaźnych i małych Niniejsza broszura przeznaczona jest dla uczniów szkół podstawowych. Wśród tematów poruszanych w niniejszej broszurze można wskazać zadania tekstowe logiczne o...
PODSTAWA PROGRAMOWA 2019 r. Zbiór asygnowany dla zawodu technik hotelarstwa w zakresie kwalifikacji HGT.03. "Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie". Posiada 5 zestawów....
Ściągawka - {pomocn|przydatn)a na lekcji, podczas odrabiania pracy domowej, a nawet przy nauce do klasówki.Włożona do zeszytu, zawsze pod ręką - gdy z głowy wyleci potrzebny wzór czy data.
Combo egzaminacyjne służy przygotowaniu ósmoklasisty do obowiązkowego egzaminu na zakończenie szkoły podstawowej. Posiada materiał z języka polskiego i matematyki opracowany według założeń nowej...
Podręcznik do nowej podstawy programowej asygnowany do nauki zawodu technik obsługi turystycznej w zakresie kwalifikacji T.13. Planowanie i realizacja imprez i usług turystycznych.Autorzy: Beata...
Żywienie i usługi gastronomiczne Cz. VI Zasady żywienia jest podręcznikiem dedykowanym dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych w...
Gotowe wypracowania z historii dla szkół średnichCzęść trzeciaISBN: 8387851213Kod paskowy: 9788387851217Autorzy: Kwatkiewicz PiotrRok wydania: 2000Kod wydawcy: 30167Miejscowość: BUKliczba stron:...
Ściągawka - {pomocn|przydatn)a na lekcji, podczas odrabiania pracy domowej, a nawet przy nauce do klasówki.Włożona do zeszytu, zawsze pod ręką - gdy z głowy wyleci potrzebny wzór, słówko czy data.