Druga część podręcznika dedykowanego dla 1 lub 2 klasy szkoły ponadgimnazjalnej. To jedna z czterech części progresywnego kursu prowadzącego uczniów od poziomu elementary do upper-intermediate....
Podręcznik do nowej podstawy programowej dedykowany do nauki zawodu technik obsługi turystycznej. Dopuszczony do użytkowania szkolnego. Rok dopuszczenia MEN: 2014. Autorzy: A. Swastek, D....
Żywienie i usługi gastronomiczne. Cz. V. Działalność gospodarcza w gastronomii jest podręcznikiem dedykowanym dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług...
Czytanie ze zrozumieniem dla klasy 8 to dobór testów sprawdzających umiejętność rozumienia czytanego tekstu. Ćwiczenia zostały przygotowane w oparciu o fragmenty utworów literackich, wybranych z...
Zbiór ćwiczeń,,Planowanie i ocena żywienia" to innowacyjny komplet zadań przygotowujący ucznia technikum lub słuchacza kursu do egzaminu z kwalifikacji T.15. Organizacja żywienia i usług...
Zbiór zadań dedykowany dla zawodu technik hotelarstwa w zakresie kwalifikacji TG.12. Planowanie i realizacja usług w recepcji. Zawiera 5 zestawów, w skład których wchodzą testy i zadania...
PODSTAWA PROGRAMOWA 2019 r. Zbiór dedykowany dla zawodu technik hotelarstwa w zakresie kwalifikacji HGT.03. "Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie". Mieści 5 zestawów....
Zbiór asygnowany dla zawodu technik obsługi turystycznej w zakresie kwalifikacji T.13. "Planowanie i realizacja imprez i usług turystycznych". Gromadzi 8 zestawów, w skład których wchodzą...
Żywienie i usługi gastronomiczne Cz. VI Zasady żywienia jest podręcznikiem asygnowanym dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych w...
To kolekcja książek do gramatyki dla młodzieży i dorosłych Ta stanowczo ekscytująca kolekcja obejmująca cztery poziomy od A1 do B1/B1+, przyjmuje postępowe podejście do prezentacji i ćwiczenia...
Zbiór ćwiczeń,,Planowanie i ocena żywienia" to nowoczesny pakiet zadań przygotowujący ucznia technikum lub słuchacza kursu do egzaminu z kwalifikacji T.15. Organizacja żywienia i usług...
„Czytanie ze zrozumieniem" to ćwiczenia skierowane do uczniów klasy 2. 24 teksty, a także powiązane z nimi zadania ułatwiają kompetencje czytelnicze uczniów, wspomagają rozwój logicznego...
JĘZYK POLSKI INACZEJ! RYSUJ, NOTUJ I ZAPAMIĘTUJ! "PISANIE JAK MALOWANE. REDAGOWANIE WYPOWIEDZI" to połączenie polonistycznej pasji z graficznym przekazywaniem wiedzy. Autorka efektywnie...
Czteroczęściowy kurs prowadzący od poziomu elementarnego do średniozaawansowanego, przygotowujący do matury podstawowej i powiększonej.Zeszyt ćwiczeń mieści:najróżniejsze ćwiczenia doskonalące...
Zeszyt ćwiczeń do linii podręczników Pioneer.Jest to postępowy kurs dla młodych i dorosłych, który prowadzi uczniów od poziomu początkującego do innowacyjnego. Kurs jest zgodny z wymogimi...
Ćwiczenia wyrównawcze z matematyki dla uczniów klasy 4 szkoły podstawowej. Zbiór 40 kart pracy mieści zadania z następujących działów:- Figury geometryczne- Ułamki- Liczby i działania- Czas i...
Podręcznik do nowej podstawy programowej dedykowany do nauczania zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych w zakresie kwalifikacji T.6. Sporządzanie potraw i napojów.Dopuszczony do...
"Ćwiczenia sylabowe" to kolekcja zeszytów wspomagających edukację Pierwszoklasisty. Kolejność poznawania kolejnych głosek jest zgodna z przyjętą w podręczniku "Nasz...
Czteroczęściowy kurs prowadzący od poziomu elementarnego do przeciętniezaawansowanego, przygotowujący do matury podstawowej i rozszerzonej. Zeszyt ćwiczeń posiada: rozmaite ćwiczenia doskonalące...
dobór testów ma na celu ćwiczyć i doskonalić technologię cichego czytania ze zrozumieniem u uczniów klasy piątej. Ćwiczenia zostały przygotowane w oparciu o teksty literackie, spoza kanonu lektur...
Siódma część podręcznika asygnowanego dla młodzieży i dorosłych. To jedna z siedmiu części nowoczesnego kursu prowadzącego uczniów od poziomu beginners do advanced. Poziom: Advanced C1 (CEF)...
Żywienie i usługi gastronomiczneCz. IV. Wyposażenie i zasady bezpieczeństwa w gastronomii jest podręcznikiem dedykowanym dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług...
Fizyka. Rysunkowe karty pracy dla uczniów szkoły podstawowej wspomagają rozumienie i zapamiętywanie niełatwych zagadnień fizycznych. Tworzenie kreatywnych notatek w oparciu o system myślenia...