Mimi’s Wheel to nowy kurs dla ciekawych świata przedszkolaków. Do wspólnej zabawy maluchy zaprasza urocza surykatka, której przygody pomagają im zrozumieć nie tylko nowy język, ale też świat wokół...
Cognoscite podręcznikPierwszy podręcznik dla szkół ponadpodstawowych do nauki języka łacińskiego i kultury antycznej zgodny z podstawą programową według rozporządzenia MEN z dnia 24 czerwca 2020...
Podręcznik dedykowany dla uczniów szkół kształcących w zawodzie technik technice żywności w technikach i szkołach policealnych. Podręcznik dedykowany dla uczniów szkół kształcących w zawodzie...
Descubre to progresywny, sześcioczęściowy kurs języka hiszpańskiego, napisany z myślą o polskich uczniach, zgodnie z najnowszymi wytycznymi Ministerstwa Edukacji Narodowej. Gwarantuje wszechstronny...
Podręcznik do nowej podstawy programowej przeznaczony do nauki zawodu technik obsługi turystycznej. Dopuszczony do stosowania szkolnego. Rok dopuszczenia MEN: 2014. Autorzy: A. Swastek, D....
Żywienie i usługi gastronomiczne. Cz. V. Działalność gospodarcza w gastronomii jest podręcznikiem dedykowanym dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług...
Zbiór ćwiczeń,,Planowanie i ocena żywienia" to postępowy pakiet zadań przygotowujący ucznia technikum lub słuchacza kursu do egzaminu z kwalifikacji T.15. Organizacja żywienia i usług...
Zbiór zadań asygnowany dla zawodu technik hotelarstwa w zakresie kwalifikacji TG.12. Planowanie i realizacja usług w recepcji. Posiada 5 zestawów, w skład których wchodzą testy i zadania...
PODSTAWA PROGRAMOWA 2019 r. Zbiór przeznaczony dla zawodu technik hotelarstwa w zakresie kwalifikacji HGT.03. "Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie". Gromadzi 5 zestawów....
Podręcznik do nowej podstawy programowej asygnowany do nauki zawodu technik obsługi turystycznej w zakresie kwalifikacji T.13. Planowanie i realizacja imprez i usług turystycznych.Autorzy: Beata...
Uwzględnia najnowsze wymogi MEN (nr dopuszczenia do nowej podstawy programowej 989/1/2019; nr dopuszczenia do starej podstawy programowej 993/1/2019). O Składa się z 4 części przeznaczonych na 4...
Jest kolejnym poziomem kursu C’est Parti! skierowanym do uczniów 4 letnich liceów i 5 letnich techników. Zezwala na opanowanie języka francuskiego na poziomie B1. W tym tomie uczniowie nie...
C’est parti! – metoda nauki języka francuskiego przygotowana specjalnie dla polskich uczniów. Uwzględnia specyfikę nauczania w polskich szkołach, dopasowując do niej jednocześnie poziom trudności...
Żywienie i usługi gastronomiczne Cz. VI Zasady żywienia jest podręcznikiem przeznaczonym dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych w...
Ta książka na nowoczesnym poziomie pozwala poprawić opanowanie francuskiej gramatyki w trzech etapach: "obserwuj", "myśl" i "zapamiętaj". Książka gromadzi: - 35 lekcji i 13...
Podręcznik do nauki języka hiszpańskiego asygnowany dla klasy VIII szkoły podstawowej: nowoczesny, przezroczysty układ podręcznika, polecenia w języku polskim i hiszpańskim, nagrania MP3 lektorów z...
Explora to składajacy się z dwóch części podręcznik napisany z myślą o polskich uczniach i asygnowany dla osób rozpoczynajacych naukę języka hiszpańskiego w szkole podstawowej. Materiał lekcyjny...
Optimise to nowa, czteropoziomowa, linia progresywnych podręczników dla nastolatków, która nieprzeciętnie sprawdzi się w szkołach językowych, a także szkołach prywatnych – z zasady w trakcie kursów...
Zbiór ćwiczeń,,Planowanie i ocena żywienia" to progresywny zestaw zadań przygotowujący ucznia technikum lub słuchacza kursu do egzaminu z kwalifikacji T.15. Organizacja żywienia i usług...
Język hiszpański poprzez swoje brzmienie oraz łatwość w nauce raduje się wśród uczniów dużą popularnością. "Explora 1. Curso de espanol. Zeszyt ćwiczeń", stanowiący uzupełnienie do...
Zeszyt ćwiczeń, skorelowany z podręcznikiem Explora 2, przeznaczony dla klasy VIII szkoły podstawowej. Składa się z podręcznika i zeszytu ćwiczeń. Obejmuje zakres materiału na poziomie A1.2. Zestaw...
Podręcznik zgodny z Reformą 2017 r., do nowej podstawy programowej dedykowany do nauczania zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych w zakresie kwalifikacji TG.16. Organizacja żywienia i...
Podręcznik Descubre 4 + CD to wieloletni podręcznik do nauki języka hiszpańskiego dla uczniów szkoły ponadpodstawowej na poziomie B1.Książka została podzielona na 3 moduły i wzbogacona o...