'Z pamietnika poznańskiego nauczyciela' Henryka Sienkiewicza to lektura z sugerowanego przez nową podstawę programową spisu utworów literackich do omawiania w gimnazjum.
New English Adventure zabierze dzieci w podróż po magicznym świecie Disneya, w którym czeka je niezwykła przygoda z językiem angielskim. Kurs docenią także nauczyciele i rodzice, ponieważ...
Dzięki tym urodziwym książeczkom maluchy poznają kolory i liczby. W każdej z nich znajduje się 5 wyjmowanych komponentów, które dodatkowo zapewnią nieznacznym czytelnikom świetną zabawę. Książeczki...
Gold Experience 2ND Edition to druga edycja uwielbianego poprzez uczniów i cenionego poprzez nauczycieli kursu językowego, który znakomicie łączy przygotowanie do międzynarodowych dokumentów...
Podręcznik skierowany do uczniów kształcących się w zawodach kucharz oraz technik żywienia i usług gastronomicznych. Realizuje treści z zakresu kwalifikacji T.6 (Sporządzanie potraw i napojów)....
Podręcznik zawiera wiadomości o sztuce, jej narodowym i ogólnoludzkim dziedzictwie kulturowym. Został napisany przystępnym, zrozumiałym językiem trafiającym do uczniów. Wiadomości dotyczące sztuki...
Gold Experience 2ND Edition to druga edycja lubianego przez uczniów i szanowanego poprzez nauczycieli kursu językowego, który idealnie łączy przygotowanie do międzynarodowych atestów językowych...
Zeszyt ćwiczeń uczy praktycznych umiejętności w zakresie kwalifikacji T.6 (Sporządzanie potraw i napojów). Omawia różne warianty procesów technologicznych w gastronomii. Kładzie obfity nacisk na...
Mimo tytułu, podręcznik Wojna i wojskowość nie jest skierowany wyłącznie do entuzjastów militariów. Ukazuje największych wodzów w dziejach świata - takich jak Aleksander duży czy Napoleon - i...
Podręcznik do nauki zawodów fryzjer i technik usług fryzjerskich realizujący treści z zakresu części 1 kwalifikacji A.19 (realizowanie zabiegów pielęgnacyjnych włosów). Demonstruje wiedzę i uczy...
Podręcznik do nauczania w zawodach technik mechanik i operator obrabiarek skrawających realizujący treści z zakresu drugiej części kwalifikacji M. 19 (wykonywanie obróbki na tradycyjnych...
Podręcznik przedstawia kwestie pojmowania obywatelstwa od starożytności do czasów najnowszych. Ukazuje relacje między władzą papieża i cesarza w przeciętniewieczu. Prezentuje funkcjonowanie sejmu...
Publikacja przeznaczona do poręcznej nauki zawodu technik ekonomista w zakresie kwalifikacji A.35. Prowadzenie działalności w organizacji. Dzięki tej publikacji uczeń może kształtować umiejętności...
Publikacja skierowana do uczniów kształcących się w zawodach fryzjer i technik usług fryzjerskich. Realizuje treści z zakresu kwalifikacji A.19 (realizowanie zabiegów fryzjerskich).Publikacja...
Publikacja dedykowana dla uczniów i słuchaczy szkół oraz placówek kształcących kandydatów do pracy w branży samochodowej. Dokładnie przedstawiono w niej przepisy i zasady ruchu drogowego oraz znaki...
Publikacja dedykowana do kształcenia funkcjonalnego w zawodzie technik usług fryzjerskich realizująca treści z zakresu kwalifikacji A.23 (Projektowanie fryzur), do użycia podczas zajęć w...
Podręcznik do nauki zawodu technik ekonomista realizujący treści z zakresu 3 części kwalifikacji A.35 (Planowanie, analiza ekonomiczna i sprawozdawczość). Ukazuje wiedzę i uczy umiejętności...
Podręcznik do nauki zawodu technik pojazdów samochodowych realizuje treści z zakresu pierwszej części kwalifikacji M.42 (organizowanie obsługi pojazdów samochodowych). W książce omówiono m.in....
Podręcznik do nauki zawodu technik pojazdów samochodowych, realizujący treści z zakresu drugiej części kwalifikacji M.42 (nadzorowanie obsługi pojazdów samochodowych). W książce zawarte zostały...
Publikacja asygnowana do poręcznej nauki zawodu technik informatyk w zakresie kwalifikacji E.12 (Montaż i eksploatacja komputerów osobistych i sprzętów peryferyjnych). Została opracowana z myślą o...
Podręcznik do nauki zawodu technik mechanik realizujący treści z zakresu pierwszej części kwalifikacji M.44 (Organizowanie procesów obróbki i montażu części sprzętów i urządzeń).Planowanie procesów...
Podręcznik pomaga zdobyć wiedzę i opanować umiejętności wskazane w Podstawie kształcenia w zawodzie. Stanowią one podbudowę do kształcenia w zawodach: kucharz, technik żywienia i usług...