Uczymy się ortografii to ilustrowane ćwiczenia, przygotowane przez doświadczonychpedagogów edukacji wczesnoszkolnej, które w nietrudny sposób pomogą opanować zasady poprawnej pisowni. Te proste...
Ćwiczenia z Mi oprócz treningu logopedycznego usprawniają też funkcje słuchowe, wzrokowe i grafomotoryczne. Materiał zawarty w książce ułożony jest metodycznie i zgodnie z zasadą stopniowania...
Jak liczyć, to tylko zręcznie i poprawnie!Liczenie to kluczowa i konieczna umiejętność – wiedzą dzieci i dorośli. Lecz wyłącznie atrakcyjna, nietuzinkowa i barwna forma zachęci ucznia do wspólnego...
Jak liczyć, to tylko zręcznie i poprawnie!Liczenie to kluczowa i konieczna umiejętność – wiedzą dzieci i dorośli. Ale wyłącznie niebanalna, nietuzinkowa i barwna forma zachęci ucznia do wspólnego...
Kreatywna zabawa i progresywne nauczanie w domu i szkole! Ucz się, rozwijaj, myśl algorytmami! Sięgnij po prekursorską serię wykorzystującą kody QR! najróżniejszy pakiet ćwiczeń, krok po kroku,...
Daj się wciągnąć w wir kosmicznych wyzwań!Udaj się w podróż po Galaktyce Niezwykłości. Twórz piękne obrazki, rysuj i koloruj z fantazją masz tysiące możliwości. Zostań poetą i pisarzem Twoja...
Drodzy Rodzice!ukazujemy nową kolekcję książeczek dla dzieci, podejmujących pierwsze próby rysowania i pisania. Książeczki asygnowane są do wielokrotnego wykorzystywania, bo dziecko pisze...
Podręcznik asygnowany dla uczniów szkół kształcących w zawodzie technik technologii żywności w technikach i szkołach policealnych. Podręcznik dedykowany dla uczniów szkół kształcących w zawodzie...
Podręcznik do nowej podstawy programowej asygnowany do nauki zawodu technik obsługi turystycznej. Dopuszczony do użytkowania szkolnego. Rok dopuszczenia MEN: 2014. Autorzy: A. Swastek, D....
W kolekcji Lektura korzystnie opracowana odnajdziecie wszystkie informacje konieczne na lekcjach: biografię autora, streszczenie książki, charakterystykę głównych bohaterów, problematykę utworu. A...
Żywienie i usługi gastronomiczne. Cz. V. Działalność gospodarcza w gastronomii jest podręcznikiem dedykowanym dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług...
Najnowsza seria miniopracowań gromadzi obok niezwykle szczegółowego streszczenia lektury omówienie jej problematyki, niebanalnie napisaną biografię autora, charakterystykę głównych bohaterów....
Zbiór zadań asygnowany dla zawodu technik hotelarstwa w zakresie kwalifikacji TG.12. Planowanie i realizacja usług w recepcji. Zawiera 5 zestawów, w skład których wchodzą testy i zadania użyteczne,...
Zbiór ćwiczeń,,Planowanie i ocena żywienia" to nowoczesny komplet zadań przygotowujący ucznia technikum albo słuchacza kursu do egzaminu z kwalifikacji T.15. Organizacja żywienia i usług...
Drogi Maturzysto, Wielu Twoich Koleżanek i Kolegów co roku wybiera BIOLOGIĘ jako przedmiot egzaminu maturalnego. Jest to istotnie fascynująca i nietrudna dziedzina nauki, jeżeli sumiennie i...
Drogi Maturzysto, Wielu Twoich Koleżanek i Kolegów co roku wybiera BIOLOGIĘ jako przedmiot egzaminu maturalnego. Jest to szczególnie fascynująca i nieskomplikowana dziedzina nauki, jeżeli sumiennie...
Drogi Maturzysto, Wielu Twoich Koleżanek i Kolegów co roku wybiera BIOLOGIĘ jako przedmiot egzaminu maturalnego. Jest to istotnie fascynująca i prosta dziedzina nauki, jeżeli sumiennie i rzetelnie...
PODSTAWA PROGRAMOWA 2019 r. Zbiór przeznaczony dla zawodu technik hotelarstwa w zakresie kwalifikacji HGT.03. "Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie". Gromadzi 5 zestawów....
Podręcznik do nowej podstawy programowej dedykowany do nauki zawodu technik obsługi turystycznej w zakresie kwalifikacji T.13. Planowanie i realizacja imprez i usług turystycznych.Autorzy: Beata...
Historia psychiatrii przedstawiona w formie felietonów, jest fascynującą podróżą poprzez wzloty i upadki, sukcesy i porażki ludzi i ich hipotez. Tytuł Drogi i bezdroża psychopatologii i terapii...
Książkę tę napisałyśmy na prośbę naszych uczniów, przygotowujących się do egzaminu maturalnego z chemii – i to właśnie im chciałybyśmy podziękować istotnie.Książka ta nie jest podręcznikiem ani...
Żywienie i usługi gastronomiczne Cz. VI Zasady żywienia jest podręcznikiem przeznaczonym dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych w...
Zbiór ćwiczeń,,Planowanie i ocena żywienia" to postępowy pakiet zadań przygotowujący ucznia technikum lub słuchacza kursu do egzaminu z kwalifikacji T.15. Organizacja żywienia i usług...
"znakomity przekład Pawła Beręsewicza, który wydobył z powieści L. M. Montgomery to, dzięki czemu od ponad 100 lat zadowala się ona popularnością wśród anglojęzycznych czytelników: niezwykły...