Uczymy się ortografii to ilustrowane ćwiczenia, przygotowane poprzez doświadczonychpedagogów edukacji wczesnoszkolnej, które w łatwy sposób pomogą opanować zasady poprawnej pisowni. Te proste...
Ćwiczenia z Mi oprócz treningu logopedycznego usprawniają także funkcje słuchowe, wzrokowe oraz grafomotoryczne. Materiał zawarty w książce ułożony jest metodycznie i zgodnie z zasadą stopniowania...
Kreatywna zabawa i innowacyjne nauczanie w domu i szkole! Ucz się, rozwijaj, myśl algorytmami! Sięgnij po nowatorską linię wykorzystującą kody QR! rozmaity komplet ćwiczeń, krok po kroku, pomoże Ci...
Daj się wciągnąć w wir kosmicznych wyzwań!Udaj się w podróż po Galaktyce Niezwykłości. Twórz piękne obrazki, rysuj i koloruj z fantazją masz tysiące możliwości. Zostań poetą i pisarzem Twoja...
Drodzy Rodzice!pokazujemy nową serię książeczek dla dzieci, podejmujących pierwsze próby rysowania i pisania. Książeczki asygnowane są do wielokrotnego stosowania, bo dziecko pisze flamastrem na...
Podręcznik przeznaczony dla uczniów szkół kształcących w zawodzie technik technologii żywności w technikach i szkołach policealnych. Podręcznik przeznaczony dla uczniów szkół kształcących w...
Podręcznik do nowej podstawy programowej przeznaczony do nauki zawodu technik obsługi turystycznej. Dopuszczony do wykorzystywania szkolnego. Rok dopuszczenia MEN: 2014. Autorzy: A. Swastek, D....
W linii Lektura korzystnie opracowana wyszukacie wszystkie dane niezbędne na lekcjach: biografię autora, streszczenie książki, charakterystykę głównych bohaterów, problematykę utworu. A na...
Żywienie i usługi gastronomiczne. Cz. V. Działalność gospodarcza w gastronomii jest podręcznikiem dedykowanym dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług...
Najnowsza linia miniopracowań posiada obok nad wyraz szczegółowego streszczenia lektury omówienie jej problematyki, atrakcyjnie napisaną biografię autora, charakterystykę głównych bohaterów....
Zbiór ćwiczeń,,Planowanie i ocena żywienia" to innowacyjny zestaw zadań przygotowujący ucznia technikum lub słuchacza kursu do egzaminu z kwalifikacji T.15. Organizacja żywienia i usług...
Zbiór zadań asygnowany dla zawodu technik hotelarstwa w zakresie kwalifikacji TG.12. Planowanie i realizacja usług w recepcji. Posiada 5 zestawów, w skład których wchodzą testy i zadania...
Drogi Maturzysto, Wielu Twoich Koleżanek i Kolegów co roku wybiera BIOLOGIĘ jako przedmiot egzaminu maturalnego. Jest to szczególnie fascynująca i prosta dziedzina nauki, jeżeli sumiennie i...
Drogi Maturzysto, Wielu Twoich Koleżanek i Kolegów co roku wybiera BIOLOGIĘ jako przedmiot egzaminu maturalnego. Jest to stanowczo fascynująca i przystępna dziedzina nauki, jeżeli sumiennie i...
Drogi Maturzysto, Wielu Twoich Koleżanek i Kolegów co roku wybiera BIOLOGIĘ jako przedmiot egzaminu maturalnego. Jest to istotnie fascynująca i przystępna dziedzina nauki, jeżeli sumiennie i...
PODSTAWA PROGRAMOWA 2019 r. Zbiór przeznaczony dla zawodu technik hotelarstwa w zakresie kwalifikacji HGT.03. "Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie". Zawiera 5 zestawów....
Podręcznik do nowej podstawy programowej dedykowany do nauki zawodu technik obsługi turystycznej w zakresie kwalifikacji T.13. Planowanie i realizacja imprez i usług turystycznych.Autorzy: Beata...
Historia psychiatrii przedstawiona w formie felietonów, jest fascynującą podróżą przez wzloty i upadki, sukcesy i porażki ludzi i ich hipotez. Tytuł Drogi i bezdroża psychopatologii i terapii Autor...
Żywienie i usługi gastronomiczne Cz. VI Zasady żywienia jest podręcznikiem dedykowanym dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych w...
Książkę tę napisałyśmy na prośbę naszych uczniów, przygotowujących się do egzaminu maturalnego z chemii – i to właśnie im chciałybyśmy podziękować stanowczo.Książka ta nie jest podręcznikiem ani...
Zbiór ćwiczeń,,Planowanie i ocena żywienia" to innowacyjny komplet zadań przygotowujący ucznia technikum albo słuchacza kursu do egzaminu z kwalifikacji T.15. Organizacja żywienia i usług...
"doskonały przekład Pawła Beręsewicza, który wydobył z powieści L. M. Montgomery to, dzięki czemu od ponad 100 lat raduje się ona popularnością wśród anglojęzycznych czytelników: niezwykły...
Podręcznik zgodny z Reformą 2017 r., do nowej podstawy programowej przeznaczony do nauczania zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych w zakresie kwalifikacji TG.16. Organizacja żywienia i...