En couleurs, avec CD audio inclus. A faire en autonomie ou en classe, il propose des activités écrites et orales pour fixer le lexique, la grammaire, la conjugaison et la phonétique. Une rubrique...
Podręcznik przeznaczony dla uczniów szkół kształcących w zawodzie technik technice żywności w technikach i szkołach policealnych. Podręcznik przeznaczony dla uczniów szkół kształcących w zawodzie...
Les Loustics 2 przewodnik metodycznyLes Loustics to kolekcja dla dzieci w wieku 6-9 lat. Alice, Léo i Maggie wprowadzą dzieci w radosny świat języka francuskiego.Les Loustics sprawnie zachęci do...
Podręcznik do nowej podstawy programowej dedykowany do nauki zawodu technik obsługi turystycznej. Dopuszczony do wykorzystania szkolnego. Rok dopuszczenia MEN: 2014. Autorzy: A. Swastek, D....
W książce zostały przedstawione podstawy zarządzania strategicznego i mnóstwo metod progresywnania przy tworzeniu planu strategicznego. Dzięki temu menedżerowie mogą opracować profesjonalną i...
Żywienie i usługi gastronomiczne. Cz. V. Działalność gospodarcza w gastronomii jest podręcznikiem dedykowanym dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług...
En Action 2 NE Ressources pédagogiques complémentaires pour la classe. Płyta DVD-Rom mieści całkowitą obudowę metodyczną do kursu En Action, a także indywidualny kod do aktywacji podręcznika...
Aby poprawnie zdać maturę, uczniowie muszą zerwać ze typowymi sposobami pisania wypracowań. Nauczyć się interpretowania fragmentów dzieł, logicznego myślenia, selekcji materiału i odnoszenia...
Zbiór ćwiczeń,,Planowanie i ocena żywienia" to nowoczesny komplet zadań przygotowujący ucznia technikum lub słuchacza kursu do egzaminu z kwalifikacji T.15. Organizacja żywienia i usług...
Zbiór zadań przeznaczony dla zawodu technik hotelarstwa w zakresie kwalifikacji TG.12. Planowanie i realizacja usług w recepcji. Zawiera 5 zestawów, w skład których wchodzą testy i zadania...
PODSTAWA PROGRAMOWA 2019 r. Zbiór przeznaczony dla zawodu technik hotelarstwa w zakresie kwalifikacji HGT.03. "Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie". Mieści 5 zestawów....
Podręcznik do nowej podstawy programowej przeznaczony do nauki zawodu technik obsługi turystycznej w zakresie kwalifikacji T.13. Planowanie i realizacja imprez i usług turystycznych.Autorzy: Beata...
Niniejsza książka jest zestawem dziesięciu sprawdzianów obejmujących zadania z matematyki dla uczniów kończących szkołę podstawową. Sprawdzian na koniec szkoły podstawowej składa się z dwóch...
Książka ta jest kontynuacją wydanego wcześniej zbioru zadań Na olimpijskim szlaku. Dedykowana jest z reguły dla uczniów szkół podstawowych i gimnazjów, ale niektóre jej rozdziały mogą okazać się...
En Action 2 NE Ressources pédagogiques complémentaires pour la classe. Płyta DVD-Rom gromadzi pełną obudowę metodyczną do kursu En Action oraz indywidualny kod do aktywacji podręcznika...
Od 2015 roku na koniec klasy szóstej szkoły podstawowej uczniowie piszą sprawdzian według nowej, zmienionej formuły. W części dotyczącej języka polskiego znajdują się zadania sprawdzające...
"Zadania z konkursów chemicznych dla gimnazjalistów" to książka, w której zostały skatalogowane zestawy zadań konkursowych z kilku województw (kujawsko-pomorskiego, łódzkiego,...
Żywienie i usługi gastronomiczne Cz. VI Zasady żywienia jest podręcznikiem asygnowanym dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych w...
"Arkusze zadań maturalnych z chemii. Matura 2021 z Tutorem" to zbiór pięciu autorskich zestawów zadań maturalnych przygotowanych przez dra Zdzisława Głowackiego. Są to arkusze sprawdzające...
W książce "Zadania z matematyki dla olimpijczyków" autorzy zebrali i przedstawili szereg atrakcyjnych, konkursowych zadań wraz z pełnymi rozwiązaniami. Są tu zadania własne, wykorzystywane...
Zbiór ćwiczeń,,Planowanie i ocena żywienia" to postępowy pakiet zadań przygotowujący ucznia technikum lub słuchacza kursu do egzaminu z kwalifikacji T.15. Organizacja żywienia i usług...
Podręcznik ucznia z multimedialną płytą DVD zmieniony układ sześciu działów, które przyczyniają się do lepszego podziału materiału i do regularnego postępu w pracy Nowa kompozycja oparta na...