Podręcznik skierowany do uczniów kształcących się w zawodach z branży hotelarskiej.Ta publikacja to ilustrowane kompendium wiedzy na temat zasad ochrony przeciwpożarowej w przedsiębiorstwie...
Podręcznik łączy sprawdzone metody nauczania z innowacyjnymi trendami w dydaktyce. Bazuje na przykładach bliskich współczesnym uczniom, kształtuje postawy otwartości wobec świata i innych ludzi....
Ćwiczenia funkcjonalne skierowane do uczniów kształcących się w zawodzie technik hotelarstwa. Realizują treści z zakresu kwalifikacji T.12 (Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie)....
Podręcznik realizujący efekty kształcenia wspólne dla wszystkich zawodów branży samochodowej w zakresie PDG (Podejmowanie i prowadzenie działalności gospodarczej). Omówiono w nim m.in. Podstawy...
nadzwyczajne uzupełnienie podręcznika z zadaniami umożliwiającymi doskonalenie umiejętności językowych. Zadania są rozmaite pod względem trudności, dzięki temu asygnowane są dla szerokiej grupy...
Dzięki najróżniejszym poleceniom, karty ćwiczeń rozwijają umiejętność pisania, czytania ze zrozumieniem oraz koordynację wizualnie-słuchowo-ruchową. Pozwalają one na indywidualizację nauczania i...
Dzięki różnorodnym poleceniom, karty ćwiczeń rozwijają umiejętność pisania, czytania ze zrozumieniem, a także koordynację optycznie-słuchowo-ruchową. Pozwalają one na indywidualizację nauczania i...
Zeszyt gromadzi ciekawe propozycje prac plastycznych, które dzieci mogą wykonać w trakcie zajęć w szkole. Tematy prac nawiązują do emocji (radość, smutek, szczęście, złość, uznanie, strach,...
Druga część z czterech części podręcznika zintegrowanego zawiera edukację:polonistyczną, technologiczną i muzyczną. Dzięki kącikom z ciekawostkami z zakresu przeróżnych obszarów edukacji i...
Podręcznik asygnowany do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych, realizujący treści materiału zawartego w pierwszej części kwalifikacji T.15.1 (Planowanie i ocena żywienia).Obejmuje...
Część pierwsza z czterech części podręcznika zintegrowanego zawiera edukację:polonistyczną, technologiczną i muzyczną. Dzięki kącikom z ciekawostkami z zakresu przeróżnych obszarów edukacji i...
Podręcznik skierowany do uczniów kształcących się w zawodach z branży fryzjersko-kosmetycznej. Realizuje treści kształcenia z zakresu efektów wspólnych BHP dla branży fryzjersko-kosmetycznej.W...
Repetytorium przygotowuje do egzaminu z kwalifikacji T.10. W zawodzie kelner. Pomaga powtórzyć najważniejsze wiadomości, zawiadamia treści, które kandydat na kelnera powinien opanować, oraz zezwala...
Publikacja jest dedykowana do poręcznej nauki zawodów technik elektryk, elektryk i elektromechanik w zakresie kwalifikacji E.8 (Montaż i konserwacja instalacji elektrycznych). Została opracowana z...
Publikacja gromadzi najważniejsze wiadomości do powtórzenia przed egzaminem z kwalifikacji T.15. Zawiadamia treści, które uczeń powinien posiadać do tego czasu opanowane. Dzięki testom z kluczem...
Publikacja jest skierowana do uczniów kształcących się w zawodach technik elektryk, elektryk i elektromechanik. Realizuje treści z zakresu kwalifikacji E.7 Bogato ilustrowana publikacja jest...
Podręcznik do nauczania w zawodzie technik bezpieczeństwa i higieny pracy realizujący treści z zakresu drugiej części kwalifikacji Z.13 (Doskonalenie praktycznych warunków pracy).W publikacji...
Zbiór zadań stanowi uzupełnienie podręcznika Organizacja transportu. Kwalifikacja SPL.04. Część 2.Zadania w zbiorze zadań zostały opracowane zgodnie z wymaganiami podstawy programowej 2019 i na...
Podręcznik skierowany do uczniów kształcących się w zawodach kucharz i technik żywienia i usług gastronomicznych. Realizuje treści z zakresu drugiej części kwalifikacji T.6 (Sporządzanie i...
Podręcznik przygotowany zgodnie z nową podstawą programową, asygnowany do kształcenia w zawodzie kelner w zakresie kwalifikacji T.9.2 (Obsługiwanie gości). Omawia zagadnienia z zakresu:sztuki...
Podręcznik Plastyka 4 napisany prostym, gawędziarskim językiem, dostępnym dla uczniów, zapewnia dobre zrozumienie treści. Stopniowo wprowadza zagadnienia plastyczne – od kropki i kreski do tematów...
Podręcznik skierowany do uczniów kształcących się w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych. Realizuje treści z zakresu pierwszej i drugiej części kwalifikacji T.15 (Planowanie i ocena...
Podręcznik skierowany do uczniów kształcących się w zawodzie technik handlowiec. Realizuje treści z zakresu drugiej części kwalifikacji A.22 (Zarządzanie działalnością handlową).Książka w...
Podręcznik do nauki zawodów technik mechanik, a także ślusarz, realizujący treści z zakresu czwartej części kwalifikacji M. 20 (naprawa i konserwacja komponentów urządzeń, urządzeń i narzędzi)....