Zeszyt zawiera niebanalne propozycje prac plastycznych, które dzieci mogą wykonać podczas zajęć w szkole. Tematy prac nawiązują do emocji (radość, smutek, szczęście, złość, podziw, strach,...
Podręcznik przeznaczony do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych, realizujący treści materiału zawartego w pierwszej części kwalifikacji T.15.1 (Planowanie i ocena...
progresywny podręcznik konieczny do nauki zawodów technik logistyk i technik spedytor.Logistyka i spedycja w najbliższych latach będą się rozwijać aktywnie. Absolwenci tych kierunków są dziś...
Repetytorium przygotowuje do egzaminu z kwalifikacji T.10. W zawodzie kelner. Pomaga powtórzyć najważniejsze wiadomości, zawiadamia treści, które kandydat na kelnera powinien opanować,, a także...
Książeczki z linii "Mnożenie i dzielenie" zawierają charakterystyczne działania arytmetyczne i ciekawe zadania funkcjonalne i problemowe formie tekstowej, wspierane rysunkami, w postacie...
Podręcznik skierowany do uczniów kształcących się w zawodach z branży fryzjersko-kosmetycznej. Realizuje treści kształcenia z zakresu efektów wspólnych BHP dla branży fryzjersko-kosmetycznej.W...
Karty pracy do klasy 1 dotyczą zagadnień i lektur z wczesnych epok literackich: starożytność (antyk, Biblia), średniowiecze, renesans, barok, oświecenie. Materiał kart pogrupowano chronologicznie....
Publikacja jest asygnowana do ergonomicznej nauki zawodów technik elektryk, elektryk i elektromechanik w zakresie kwalifikacji E.8 (Montaż i konserwacja instalacji elektrycznych). Została...
Publikacja gromadzi najważniejsze wiadomości do powtórzenia przed egzaminem z kwalifikacji T.15. Oznajmia treści, które uczeń powinien mieć do tego czasu opanowane. Dzięki testom z kluczem...
Publikacja jest skierowana do uczniów kształcących się w zawodach technik elektryk, elektryk i elektromechanik. Realizuje treści z zakresu kwalifikacji E.7 Bogato ilustrowana publikacja jest...
Podręcznik do nauczania w zawodzie technik bezpieczeństwa i higieny pracy realizujący treści z zakresu drugiej części kwalifikacji Z.13 (Doskonalenie użytecznych warunków pracy).W publikacji...
Publikacja dedykowana do ergonomicznej nauki zawodu technik handlowiec w zakresie kwalifikacji A.22 (Prowadzenie działalności handlowej). Publikacja ma na celu przygotowanie uczniów do obsługi...
"Podręcznik do nauki zawodów technik pojazdów samochodowych oraz elektromechanik pojazdów samochodowych" stanowi wprowadzenie do książek "Diagnozowanie i naprawa układów elektrycznych i...
Podręcznik przygotowany zgodnie z nową podstawą programową, asygnowany do kształcenia w zawodzie kelner w zakresie kwalifikacji T.9.2 (Obsługiwanie gości). Omawia zagadnienia z zakresu:sztuki...
Owocna edukacja. Chcemy należycie czytać i pisać. Część 1. Klasy 1-3 informacje towaru: Chcemy należycie czytać i pisać cz. 1 to zestaw ćwiczeń z zakresu edukacji polonistycznej, które zezwalają na...
Podręcznik skierowany do uczniów kształcących się w zawodach kucharz oraz technik żywienia i usług gastronomicznych. Realizuje treści z zakresu drugiej części kwalifikacji T.6 (Sporządzanie i...
Testy egzaminacyjne skierowane do uczniów kształcących się w zawodzie technik budownictwa. Realizują treści z zakresu kwalifikacji B.30 (Sporządzanie kosztorysów, a także przygotowywanie...
Treści dotyczące budowy i czynności życiowych organizmów są wprowadzane stopniowo, by ułatwić uczniom ich zrozumienie i przyswojenie. Omówienie organizmów od najprostszych do tych o nieprzystępnej...
Zbiór zadań stanowi uzupełnienie podręcznika Organizacja transportu. Kwalifikacja SPL.04. Część 2.Zadania w zbiorze zadań zostały opracowane zgodnie z wymaganiami podstawy programowej 2019, a także...
Podręcznik skierowany do uczniów kształcących się w zawodzie technik handlowiec. Realizuje treści z zakresu drugiej części kwalifikacji A.22 (Zarządzanie działalnością handlową).Książka w...
Podręcznik do nauki zawodów technik mechanik, a także ślusarz, realizujący treści z zakresu czwartej części kwalifikacji M. 20 (naprawa i konserwacja części sprzętów, maszyn i narzędzi). Niektóre...
Podręcznik skierowany do uczniów kształcących się w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych. Realizuje treści z zakresu pierwszej i drugiej części kwalifikacji T.15 (Planowanie i ocena...
Zeszyt ćwiczeń jest skorelowany z podręcznikiem. Został napisany przystępnym językiem. Zawiera różnorodne zadania, odnoszące się do życia codziennego i prezentujące użyteczność matematyki na co...