Podręcznik dedykowany do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych, realizujący treści materiału zawartego w pierwszej części kwalifikacji T.15.1 (Planowanie i ocena żywienia).Obejmuje...
Nowa kolekcja repetytoriów "OLDSCHOOL - stara dobra szkoła" przeznaczona jest dla uczniów ostatniej klasy szkoły podstawowej. Zawiera przykładowe arkusze egzaminacyjne z języka...
Podręcznik skierowany do uczniów kształcących się w zawodach z branży fryzjersko-kosmetycznej. Realizuje treści kształcenia z zakresu efektów wspólnych BHP dla branży fryzjersko-kosmetycznej.W...
Repetytorium przygotowuje do egzaminu z kwalifikacji T.10. W zawodzie kelner. Pomaga powtórzyć najważniejsze wiadomości, zawiadamia treści, które kandydat na kelnera powinien opanować, oraz pozwala...
użyteczny poradnik dotyczący komponentów wykonawczych układów sterowania współczesnych silników benzynowych i wysokoprężnych samochodów osobowych i pojazdów użytkowych. Opisano funkcje...
Karty pracy do klasy 1 dotyczą zagadnień i lektur z wczesnych epok literackich: starożytność (antyk, Biblia), przeciętniewiecze, renesans, barok, oświecenie. Materiał kart pogrupowano...
Publikacja jest dedykowana do praktycznej nauki zawodów technik elektryk, elektryk i elektromechanik w zakresie kwalifikacji E.8 (Montaż i konserwacja instalacji elektrycznych). Została opracowana...
Publikacja gromadzi najważniejsze wiadomości do powtórzenia przed egzaminem z kwalifikacji T.15. Sygnalizuje treści, które uczeń powinien posiadać do tego czasu opanowane. Dzięki testom z kluczem...
Napisany zgodnie z podstawą programową kształcenia w zawodach z 2017 r., bogato ilustrowany podręcznik poświęcony diagnozowaniu mechanicznych, elektrycznych i elektronicznych podzespołów i zespołów...
Publikacja jest skierowana do uczniów kształcących się w zawodach technik elektryk, elektryk i elektromechanik. Realizuje treści z zakresu kwalifikacji E.7 Bogato ilustrowana publikacja jest...
Défi 3 to kurs na poziomie B1 dla starszych nastolatków i dorosłych. Podręcznik składa się z 9 rozdziałów o atrakcyjnej, aktualnej tematyce.Autorzy: Opracowania ZbioroweEAN: 9788416943593Głębokość:...
Podręcznik do nauczania w zawodzie technik bezpieczeństwa i higieny pracy realizujący treści z zakresu drugiej części kwalifikacji Z.13 (Doskonalenie użytecznych warunków pracy).W publikacji...
Podręcznik poświęcony zagadnieniom dotyczącym działalności gospodarczej w branży elektrycznej, napisany zgodnie z nową podstawą programową kształcenia w zawodach. Opisano w nim warunki i zasady...
Publikacja przeznaczona do ergonomicznej nauki zawodu technik handlowiec w zakresie kwalifikacji A.22 (Prowadzenie działalności handlowej). Publikacja ma na celu przygotowanie uczniów do obsługi...
"Podręcznik do nauki zawodów technik pojazdów samochodowych, a także elektromechanik pojazdów samochodowych" stanowi wprowadzenie do książek "Diagnozowanie i naprawa układów...
Podręcznik przygotowany zgodnie z nową podstawą programową, przeznaczony do kształcenia w zawodzie kelner w zakresie kwalifikacji T.9.2 (Obsługiwanie gości). Omawia zagadnienia z zakresu:sztuki...
Testy egzaminacyjne skierowane do uczniów kształcących się w zawodzie technik budownictwa. Realizują treści z zakresu kwalifikacji B.30 (Sporządzanie kosztorysów i przygotowywanie dokumentacji...
Podręcznik skierowany do uczniów kształcących się w zawodach kucharz oraz technik żywienia i usług gastronomicznych. Realizuje treści z zakresu drugiej części kwalifikacji T.6 (Sporządzanie i...
Kalejdoskop Ucznia. Lektury. Klasy 1-3. Część 2Kalejdoskop ucznia. Lektury. Część 2 jest propozycją posiadającą ułatwić nauczycielom rozbudzanie i rozwijanie u dzieci zainteresowań czytelniczych.W...
Zbiór zadań stanowi uzupełnienie podręcznika Organizacja transportu. Kwalifikacja SPL.04. Część 2.Zadania w zbiorze zadań zostały opracowane zgodnie z kryteriami podstawy programowej 2019 oraz na...
Treści dotyczące budowy i czynności życiowych organizmów są wprowadzane stopniowo, by ułatwić uczniom ich zrozumienie i przyswojenie. Omówienie organizmów od najprostszych do tych o skomplikowanej...
Podręcznik skierowany do uczniów kształcących się w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych. Realizuje treści z zakresu pierwszej i drugiej części kwalifikacji T.15 (Planowanie i ocena...
Zeszyt ćwiczeń jest skorelowany z podręcznikiem. Został napisany dostępnym językiem. Mieści najróżniejsze zadania, odnoszące się do życia codziennego i prezentujące funkcjonalność matematyki na co...