Podręcznik asygnowany dla uczniów szkół kształcących w zawodzie technik technologii żywności w technikach i szkołach policealnych. Podręcznik przeznaczony dla uczniów szkół kształcących w zawodzie...
Książka jest kompletnym zbiorem podstawowych baśni, jakie powinien znać wzorowy czwartoklasista. Sięgając po ten dobór przekonasz się, iż w krainie baśni nie istnieją żadne granice, bowiem...
Podręcznik do nowej podstawy programowej przeznaczony do nauki zawodu technik obsługi turystycznej. Dopuszczony do użytkowania szkolnego. Rok dopuszczenia MEN: 2014. Autorzy: A. Swastek, D....
spektakularna opowieść Dygasińskiego o przyrodzie - tej dzikiej i tej,,oswojonej", o roślinach i zwierzętach. Zerknijmy na początek opowiadania i zobaczmy jaka uczta czytelnicza nas...
Żywienie i usługi gastronomiczne. Cz. V. Działalność gospodarcza w gastronomii jest podręcznikiem przeznaczonym dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług...
Zbiór zadań przeznaczony dla zawodu technik hotelarstwa w zakresie kwalifikacji TG.12. Planowanie i realizacja usług w recepcji. Mieści 5 zestawów, w skład których wchodzą testy i zadania...
Zbiór ćwiczeń,,Planowanie i ocena żywienia" to progresywny zestaw zadań przygotowujący ucznia technikum albo słuchacza kursu do egzaminu z kwalifikacji T.15. Organizacja żywienia i usług...
PODSTAWA PROGRAMOWA 2019 r. Zbiór asygnowany dla zawodu technik hotelarstwa w zakresie kwalifikacji HGT.03. "Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie". Zawiera 5 zestawów....
"Kubuś Fatalista i jego pan" jest powiastką filozoficzną napisaną poprzez oświeceniowego filozofa i encyklopedystę Denisa Diderota. Książka opisuje wędrówkę i przygody tytułowych bohaterów,...
Przygotowanie do nowego egzaminu gimnazjalnego na poziomie podstawowym (A2) i rozszerzonym (A2+/B1).English in Mind to bestsellerowy podręcznik do gimnazjum, o szczególnych walorach...
Podręcznik do nowej podstawy programowej asygnowany do nauki zawodu technik obsługi turystycznej w zakresie kwalifikacji T.13. Planowanie i realizacja imprez i usług turystycznych.Autorzy: Beata...
Żywienie i usługi gastronomiczne Cz. VI Zasady żywienia jest podręcznikiem przeznaczonym dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych w...
Pożegnanie z Marią i inne opowiadania Tadeusza Borowskiego należą do znacznych literackich świadectw o II wojnie światowej. Opowiadania, oparte na autobiograficznych wspomnieniach autora, łączy...
Zbiór ćwiczeń,,Planowanie i ocena żywienia" to progresywny pakiet zadań przygotowujący ucznia technikum lub słuchacza kursu do egzaminu z kwalifikacji T.15. Organizacja żywienia i usług...
Aktualizacja lubianego kursu dla młodych uczniów - teraz w pełni zgodna z poprawionymi testami Cambridge English: Young Learners.Fajny kurs dla naprawdę korzystnych wyników! Ten siedmiopoziomowy...
Podręcznik zgodny z Reformą 2017 r., do nowej podstawy programowej przeznaczony do nauczania zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych w zakresie kwalifikacji TG.16. Organizacja żywienia i...
Kurs dla dzieci w wieku 5-10 lat Do szkół językowych Materiał na 70 godzin nauki (z możliwością rozszerzenia do 150 godz.)Pierwsze kroki w nauce języka angielskiego z żabą o imieniu Freddie i...
"Patataj, patataj, pojedziemy w cudny kraj...", a w trakcie tej podróży dowiemy się, co widziało słonko, wędrując po niebie, i kto namalował tęczę... Zagadkowy świat przyrody stanie się w...
"Kapitan Fracasse" francuskiego pisarza Teofila Gautiera jest jedną z najsłynniejszych powieści płaszcza i szpady i należy do kanonu światowej literatury dziecięcej i młodzieżowej. Powieść,...
Wydana po raz pierwszy w 1853 roku, powieść przygodowa amerykańskiego pisarza Thomasa Mayne Reida należy do światowego kanonu literatury dziecięcej i młodzieżowej. Główny bohater powieści,...
Ta fascynująca historia zdarzyła się w indyjskiej dżungli. Jej bohaterem jest Mowgli – mały chłopiec przygarnięty i wychowany poprzez wilczą rodzinę. Mowgli dorasta wśród dzikich zwierząt, a jego...
"Realizacja usług w recepcji" jest wydanym w dwóch częściach podręcznikiem dedykowanym dla uczniów szkół kształcących w zawodzie technik hotelarstwa. Publikacja została przygotowana zgodnie...
Podręcznik do nowej podstawy programowej przeznaczony do nauczania zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych w zakresie kwalifikacji T.6. Sporządzanie potraw i napojów.Dopuszczony do użytku...