"Realizacja usług w recepcji" jest wydanym w dwóch częściach podręcznikiem przeznaczonym dla uczniów szkół kształcących w zawodzie technik hotelarstwa. Publikacja została przygotowana...
Ta linia książeczek z barwnymi ilustracjami została opracowana z myślą o najmłodszych.Dzieci będą mogły poznać świeże słowa i liczyć do 10.Przed nimi wspaniała przygoda – nauka przez zabawę!W...
"Podręcznik,,Prawo własności przemysłowej", mieści plastikowe omówienie problematyki własności przemysłowej. Publikacja uwzględnia stan prawny na 27.2.2020 r., z uwzględnieniem jednak...
Skrypt "Logika" obejmuje elementarne zagadnienia z zakresu semiotyki, logiki formalnej i ogólnej metodologii nauk. Celem niniejszej książki jest przedstawienie studentom potrzebnych zasad...
Skrypt „Kryminologia" obejmuje najszczególniejsze wiadomości z zakresu kryminologii. W ramach jego treści znajdują się m.in. Następujące zagadnienia: przedmiot badań kryminologii; zadania...
Combo egzaminacyjne służy przygotowaniu ósmoklasisty do obowiązkowego egzaminu na zakończenie szkoły podstawowej. Gromadzi materiał z języka polskiego i matematyki opracowany według założeń nowej...
Repetytorium służy przygotowaniu ósmoklasisty do obowiązkowego egzaminu na zakończenie szkoły podstawowej z matematyki. Składa się z części powtórzeniowej obejmującej 36 tematów z wyjaśnieniami...
The book comprises three glossaries grouped semantically into nine sections, such as e.g. Business Environment, Management, Employment, Finance and Banking, People and Organizations. Each section...
Skrypt "Prawo gospodarcze. Kompendium" omawia podstawowe instytucje prawa gospodarczego z uwzględnieniem najnowszych zmian legislacyjnych. Znajdują się w nim zagadnienia dotyczące...
ARKUSZE EGZAMINACYJNE DO MATEMATYKI mają pomóc w przygotowaniu ósmoklasisty do obowiązkowego egzaminu na zakończenie szkoły podstawowej. Najpierw jest pięć testów opracowanych poprzez Centralną...
Plansza gromadzi komplet najszczególniej niezbędnych wzorów i schematów matematycznych z ALGEBRY z WYJAŚNIENIAMI i zilustrowanych przykładami. To nadzwyczajna ściągawka dla ośmioklasistów...
Nowa matura z języka polskiego w formule obowiązującej od 2023 to prawdziwe wyzwanie, także na poziomie podstawowym. Lista zmian jest długa i obejmuje nie tylko wykaz lektur. Inne są także składowe...
błyskawicznie i efektywnie przygotujesz się do egzaminu! Przyswoisz, zapamiętasz i przećwiczysz swoją wiedzę. Kompleksowo i praktycznie – opracowane przez specjalistów. Pytania, kazusy, tablice i...
kolekcja ta stanowi kanon wiedzy potrzebnej każdemu studentowi prawa do zdania egzaminu. W podręczniku „Logika" zostały opracowane trzy dziedziny logicznego dyskursu:- teoriomnogościowe...
Biologia - laminowana, składana, trzykartkowa ściągawka - pomoc na lekcji, w trakcie odrabiania pracy domowej oraz w przygotowaniach do sprawdzianu. Gromadzi dane o budowie komórek, ich podziale...
Podręcznik przeznaczony dla uczniów szkół kształcących w zawodzie technik technologii żywności w technikach i szkołach policealnych. Podręcznik asygnowany dla uczniów szkół kształcących w zawodzie...
Podręcznik do nowej podstawy programowej dedykowany do nauki zawodu technik obsługi turystycznej. Dopuszczony do stosowania szkolnego. Rok dopuszczenia MEN: 2014. Autorzy: A. Swastek, D....
Żywienie i usługi gastronomiczne. Cz. V. Działalność gospodarcza w gastronomii jest podręcznikiem przeznaczonym dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług...
Zbiór ćwiczeń,,Planowanie i ocena żywienia" to innowacyjny pakiet zadań przygotowujący ucznia technikum albo słuchacza kursu do egzaminu z kwalifikacji T.15. Organizacja żywienia i usług...
Zbiór zadań przeznaczony dla zawodu technik hotelarstwa w zakresie kwalifikacji TG.12. Planowanie i realizacja usług w recepcji. Posiada 5 zestawów, w skład których wchodzą testy i zadania...
PODSTAWA PROGRAMOWA 2019 r. Zbiór dedykowany dla zawodu technik hotelarstwa w zakresie kwalifikacji HGT.03. "Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie". Zawiera 5 zestawów....
Zbiór asygnowany dla zawodu technik obsługi turystycznej w zakresie kwalifikacji T.13. "Planowanie i realizacja imprez i usług turystycznych". Posiada 8 zestawów, w skład których wchodzą...
Żywienie i usługi gastronomiczne Cz. VI Zasady żywienia jest podręcznikiem dedykowanym dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych w...