komplet posiada 11 testów sprawdzających umiejętność cichego czytania ze zrozumieniem. Ćwiczenia zostały przygotowane w oparciu o fragmenty utworów literackich, wybrane z wykazu lektur...
zgromadzone w Matematyce bez prądu pomysły można wykorzystywać podczas lekcji matematyki na każdym poziomie nauczania i na zajęciach dodatkowych. Książka pomaga zaktywizować uczniów oraz urozmaicić...
NIEMIECKI GRAMATYKA w pigułce to idealna pomoc w nauce i prędkiej powtórce najważniejszych zagadnień gramatycznych języka niemieckiego. Książka adresowana jest do osób początkujących i przeciętnie...
Biblioteczka Opracowań to seria wydawnicza przedstawiająca omówienia problemowe lektur szkolnych, adresowane do uczniów i nauczycieli szkół średnich i podstawowych. Lepsze zrozumienie utworów...
Podręcznik do nowej podstawy programowej dedykowany do nauki zawodu technik obsługi turystycznej. Dopuszczony do korzystania szkolnego. Rok dopuszczenia MEN: 2014. Autorzy: A. Swastek, D....
Żywienie i usługi gastronomiczne. Cz. V. Działalność gospodarcza w gastronomii jest podręcznikiem dedykowanym dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług...
Czytanie ze zrozumieniem dla klasy 8 to wybór testów sprawdzających umiejętność rozumienia czytanego tekstu. Ćwiczenia zostały przygotowane w oparciu o fragmenty utworów literackich, wybranych z...
Matematyczne pomieszanie z poplątaniem to zbiór zadań i zestawów powtórkowych obejmujących zagadnienia z podstawy programowej dla klas IV–VI szkoły podstawowej.Zadania znajdujące się w książce...
Zbiór ćwiczeń,,Planowanie i ocena żywienia" to nowoczesny komplet zadań przygotowujący ucznia technikum albo słuchacza kursu do egzaminu z kwalifikacji T.15. Organizacja żywienia i usług...
Zbiór zadań asygnowany dla zawodu technik hotelarstwa w zakresie kwalifikacji TG.12. Planowanie i realizacja usług w recepcji. Gromadzi 5 zestawów, w skład których wchodzą testy i zadania poręczne,...
PODSTAWA PROGRAMOWA 2019 r. Zbiór dedykowany dla zawodu technik hotelarstwa w zakresie kwalifikacji HGT.03. "Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie". Posiada 5 zestawów....
Podręcznik do nowej podstawy programowej dedykowany do nauki zawodu technik obsługi turystycznej w zakresie kwalifikacji T.13. Planowanie i realizacja imprez i usług turystycznych.Autorzy: Beata...
Zbiór zadań kierowany jest do uczniów szkół przeciętnych atrakcyjnych się matematyką, którzy pragną zwiększyć swoją wiedzę i rozwinąć uzdolnienia w tym kierunku. Książka będzie pomocna w...
Żywienie i usługi gastronomiczne Cz. VI Zasady żywienia jest podręcznikiem dedykowanym dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych w...
Książka Matematyka. Kody, szyfry, wróżby pisana jest,,na poziom" końcowych klas nowej, ośmioklasowej szkoły podstawowej. Co to znaczy,,na poziom"$280 Najpierw trzeba powiedzieć, o czym jest...
Zbiór ćwiczeń,,Planowanie i ocena żywienia" to nowoczesny zestaw zadań przygotowujący ucznia technikum lub słuchacza kursu do egzaminu z kwalifikacji T.15. Organizacja żywienia i usług...
„Czytanie ze zrozumieniem" to ćwiczenia skierowane do uczniów klasy 2. 24 teksty i powiązane z nimi zadania upraszczają kompetencje czytelnicze uczniów, wspomagają rozwój logicznego myślenia,...
Podręcznik zgodny z Reformą 2017 r., do nowej podstawy programowej asygnowany do nauczania zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych w zakresie kwalifikacji TG.16. Organizacja żywienia i...
JĘZYK POLSKI INACZEJ! RYSUJ, NOTUJ I ZAPAMIĘTUJ! "PISANIE JAK MALOWANE. REDAGOWANIE WYPOWIEDZI" to połączenie polonistycznej pasji z graficznym przekazywaniem wiedzy. Autorka produktywnie...
Biblioteczka Opracowań to kolekcja wydawnicza prezentująca omówienia problemowe lektur szkolnych, adresowane do uczniów i nauczycieli szkół średnich i podstawowych. Udoskonalone zrozumienie utworów...
Ćwiczenia wyrównawcze z matematyki dla uczniów klasy 4 szkoły podstawowej. Zbiór 40 kart pracy posiada zadania z następujących działów:- Figury geometryczne- Ułamki- Liczby i działania- Czas i...
Podręcznik do nowej podstawy programowej asygnowany do nauczania zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych w zakresie kwalifikacji T.6. Sporządzanie potraw i napojów.Dopuszczony do...
"Realizacja usług w recepcji" jest wydanym w dwóch częściach podręcznikiem dedykowanym dla uczniów szkół kształcących w zawodzie technik hotelarstwa. Publikacja została przygotowana zgodnie...